Malin Lidgren

Före och efter

Kategori: Allmänt

Trappen är nu färdig!
Det tog ett tag för oss att komma igång. Först skulle de beställas en nya matta samt en mattläggare som skulle göra jobbet åt oss. Väntetid ca 5 veckor.
Förarbetet vi skulle stå för var att ta bort den gamla insuttna nålfiltsmattan och det mina vänner kan jag lova vara ingen lätt match. Knappt ett steg orkade vi med. John som nyligen fått beskedet om att han fått astma hade inte heller jätte lätt att dra bort den gamla mattan då partiklarna och dammet yrade omkring. Även jag som är fullt frisk reagerade på smutsen som dök upp. Kanske inte jätte konstigt med tanke på att mattan suttit där sedan 80-talet?
Här tog orken och lusten slut.

Nästa steg blev om vi istället valde att lägga mattan "över nos" som det kallas skulle vi slippa hela den processen att ta loss varandra gammal bit matta. 
Det sparade både kraft och tid. 

Sedan varför vi valde att lägga en ny matta från början var att det skulle bli billigare, mer ljuddämpande, slittåligare samt mindre jobb speciellt nu när vi hade valet att vi kunde lägga den nya ovanpå den gamla.
 Vilket också är positivt med att ha en matta på stegen är att alla dammpartiklar lägger sig i mattan som sedan är lätt att dammsuga upp så gör att luften blir renare för killen med astma. Hade vi istället haft en "ren" yta med bara trä hade dammet farit omkring. Även om det säkert hade varit mer stilsäkert.

Så allt vi gjort är att målartvättat, grundmålat och målat två gånger med snickerifärg. Eller vi och vi. John har såklart gjort allt jobb som alltid. 

Här är reslutatet;
FÖRE:


Den var så ful en matta kvar vara och sprängfylld med gamla hundhår som aldrig gick bort. För att inte tala om  utmärkande.

EFTER:


En trappa som smälter in och ger ett ljustare intryck sedan trappan blev vitmålad.


I övriga hallen har vi en grå möbel att sitta på samt en rundmatta i större model som går bra ihop med de nya trappstegen. 


Först var jag inne på att ha så ljus matta som möjligt. Men det är inte så praktiskt med barn och att den slits dubbelt så fort med avtryck och annat.

Kommentarer

  • Angelica säger:

    Men vad fint det blev! Man kan inte tro att det är samma trappa

    2015-04-12 | 21:22:06
    Bloggadress: http://angelicamarina.blogg.se
  • Therese Lennström säger:

    Åh vad snyggt det blev! 😘

    2015-04-13 | 15:08:42
    Bloggadress: http://thereselennstrom.se/
  • Johanna säger:

    Supersnyggt!!!!

    2015-04-15 | 22:04:29
    Bloggadress: http://johannaisabella.blogg.se
  • Shirin säger:

    Super fint blev det :)
    Får jag lov och fråga vart mattan är köpt?

    2015-09-18 | 13:13:14

Kommentera inlägget här: