Malin Lidgren

Nya lack

Kategori: Allmänt

För er som inte redan visste det så har gina tricot börjat sälja nagellack och läppglans. Perfekt för mig som badar i just nagellack, man kan nog säga att det är väl en av mina laster. För mig är det viktigt att lacken är billga och jag köper de gärna i alla möjliga färger. Gina säljer sina för 39:-/ styck eller 3 för 99:-, en bra deal tycker jag!

Ett litet tips för er som vill att lacken ska hålla längre är att alltid använda genomskinligt överlack. Slitstyrkan ökar oerhört och om ni som jag jobbar mycket med händerna när man kanske stylar en skyltdocka eller håller på med vita papper eller öppnar vita dörrar finns det en stor risk att det blir krafs-märken och missfärgningar på just dom sakerna. En risk som är tråkig att ta speciellt när det gäller andras prylar.

Eye candy

Kategori: Allmänt

Detta plockade jag på mig när vi var hos Jenny P i måndagskväll. Jag är en person som älskar att köpa smink och pröva allt och vill förbluffas av resultaten som alla utlovar hela tiden. Så nu ska jag pröva på ett sånt där serum för ögonfransarna, vi hörs väl av si så där 6-8 veckor och jag hoppas verkligen att det fungerar.

Målat vare här

Kategori: Mina tavlor

Guu så roligt det är att måla. Om jag får välja så vill jag göra det mest hela tiden. Jag har nog aldrig haft så mycket inspiration förut! Tänk det här är nu min fjärde tavla jag någonsin målat och min första jag gjorde fick mamma i present 20 mars i år. Hoppas jag fortsätter att tycka det är roligt för det är så avslappnade för mig och äntligen har jag en hobby!

Mamma plagg del 5

Kategori: Gravid med Jamie

Även denna är från gina tricot och kostar 249 kr.
Fann den i min påse från den där kvällen på gina. Den såg jag av en slump och tänkte varför inte? kommer jag ihåg inne i butiken, hade inte prövat den eller nått. Nu hade jag till och med glömt att jag köpt den men såg den i morse när jag rotade i påsen. Jag glatt överraskad måste jag säga.

Veckans planer

Kategori: Allmänt

  • Måndag: Tjejkväll hos Jenny P med underbara Nickan och Susanne.
  • Tisdag: Middag hos Sara med Jossan och Emlan, lite vardagslyx sådär mitt i veckan.
  • Onsdag: Träffa Roy, tro mig det var inte igår!
  • Torsdag: Då är det dags för julbord med jobbet

1 advent

Kategori: Allmänt

Jag och John är hemma hos Nickan och Fillip på adventsmys. Åh gu så gott det var!

Update kan man väl kalla det?

Kategori: Gravid med Jamie

Här är ett av fynden från ginakvällen. Jag köpte den i storlek XS för nu vill jag sluta köpa kläder i stora storlekar som jag kanske inte kan ha efter förlossningen. Perfekt till övergången från vinter till vår.
För övrigt så märks det rätt tydligt på bilder och folks kommentarer att jag börjat "lägga på mig" lite mer. Jag har känt mig mer matfrisk den senaste månaden och det har nu gjort så att jag väger 58 kg (befinner mig förövrigt i v.29)

Alla rum fick något litet att börja med

Kategori: Hemma hos oss

Där ljus
Stjärnorna är rosa inte röda som de nästan ser ut på bilden. Tänken är att de ska matcha de rosa rosetterna i granen.

iDAG BJÖD JAG HEM JULEN

Kategori: Hemma hos oss

Svamparna från rusta är inhandlade, dock står de väldigt dåligt av sig själva så valde att sätta "tassar" som man har under möbler under dom och täckte de med hjälp av de grå stenarna.
Hittade lite grått band som jag knöt runt istället för det ljusblå jag i regel har.
Nu ska jag bara försöka hitta små ljuslyktor i rött, svart eller grått att ha på tavellisten.
De turkosa i köket läggs åt sidan och nu ska jag bjuda in den röda julen. Jag hittade en liten omålad duk som jag valde att måla och inspirerades av alla julstjäronor som går att köpa överallt.
Så här är resultatet.

Shoppingsugen

Kategori: Allmänt

Hur snygga var inte dessa? jag skulle vilja ha en i vårt hem.
Men den här månaden ska inte pengara gå till mig eller oss, utan nu måste jag lägga de på nära och kära för alla julklappar ska inhandlas för den här lönen.
Foto: http://annaeveniusfotograf.blogg.se/

Ny öppning

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem från nyöppningen på gina och jag måste tillägga att jag har nog aldrig shoppat så snabbt i mitt liv. Men jag och Nickan var duktiga och väl förberedda på vad vi skulle plocka på oss. Sen kom vi snabbt till kassan när vi inte orkade bära mer saker för det var nog det krångligaste med tanke på hur trångt det var. Överallt hörde man alla säga; Det här är värre än mellan-dagsrean. Sen såg man många bekanta ansikten så som Emlan och Isabella som jobbade även deras moster Anna, Linnea och Josefina, vi bytte dock inte många ord för det var full rulle!

På schemat i morgon

Kategori: Allmänt

  • kl 10.00-13.00, då jäklar ska de julpyntas!
  • kl 13.30-15.00, då ska jag och John på bvc-möte med inriktning förlossning
  • kl 17:00-???, ska jag möta upp Nickan och sen ska vi äta middag och gå på gina tricots nyöppning på götgatan

v.28

Kategori: Gravid med Jamie

Att vara gravid innebär blandade känslor men nu efter att jag smält att jag verkligen är det inser jag att det är ju inte långt kvar tills jag ska föda. Förstår ni att det är mindre än 12 veckor kvar?!  Jag har ju varit gravid en evighet utan att hjärnan riktigt förstått. Men nu är det en sådan stor del av min vardag med att "undvika farliga saker" och sprakarna i magen. (De kommer rätt regelbundet dessutom, bebis är mest aktiv under kvällarna när jag sitter i soffan men även nätt och jämt på dagarna). Sedan har jag börjat läcka bröstmjölk också, det inträffar allt oftare så nu är det nog dags att inhandla något typ av inlägg. Mestadels sker det nattetid eller på morgonen, jag har märkt det tack vare att de kommit på armen så jag har vaknat till av att jag blivit "blöt". Sen har jag sett små mystiska fläckar i sängen i brösthöjd så att säga, fläckarna är lika "stora" som en tia i omkrets, så än så länge är läget under kontroll.
Jag har märkt att när man har kortare plagg så har magen börjat trilla ut under navelhöjd.
Haha fick upp den här bilden på min gravidapp. Lite känner man ju igen sig ;D

Gott?

Kategori: Allmänt

Idag kom John överraskande förbi jobbet och följde med mig på lunch och på väg ut från Tasty's såg vi den här jätte bollen i coop's kondisfönster. Haha de ser ut som om de varit för lata för att göra många bollar av smeten och istället valt att göra en stor!

Resultatet från helgen

Kategori: Gravid med Jamie

Nu fick vi några av de bilderna som vi tog i bålsta i helgen. Nu är det upp till oss att plocka ut de vi vill ha och sedan ska de redigeras och göras om till foton.
Här är en liten sneak-peak, enjoy:

Fullt ös

Kategori: Allmänt

Vi hade en fullspäckad dag igår med fotografering ute i Bålsta på mig och John med magen i fokus. Efter det åkte vi hem och packade väskorna och lite spontant for vi till Tyersö där vi åt middag, spelade kort och det bästa av allt badade varmt. Vi hade ju varit ute större delen av dagen så det var skönt att få värma sig på djupet. Återkommer med vecko-bild på magen

Dukat för fyra

Kategori: Hemma hos oss

Ikväll kommer Erik och Angelicka över på middag, så jag bjuder på det jag kan laga. Köttfärslimpa med brunsås och hemma-gjord klyftpotatis och till efterrätt vanlij pannacotta med varma blåbär och hallon. Det känns så länge sen jag åt riktig mat, har blivit för mycket bröd här hemma de senaste dagarna pga hur jag har mått.
Sen tidigare idag kom Sanna, Rikard och Bellan över lite spontant. De hade med sig julmust och en bullängd som satt väldigt fint i magen. Så tack för fikat kära vänner!
Och att inte glömma sen ikväll kommer mina föräldrar hem från Egypten, så som jag har längtat efter dom.
Med andra ord, VILKEN SUPER FREDAG!
Några saker som inte är mitt starka område när det gäller fantasi eller heminredning så är det att duka och bädda sängen. Det tycks aldrig blir bra. Det kan vara så att jag aldrig riktigt gjort de varken hemma eller sen jag flyttat så  jag måste öva,öva och öva.

En bild säger mer än 1000 ord

Kategori: Allmänt

Jag bortförklarar mig och skyller mitt onyttiga beteende på att jag är på smällen. Då får man låssas att det är lördag alla dar i veckan...

Möt min kärlek

Kategori: Allmänt

John, han är fin han. Min räddare i nöden som fanns där för mig i mina svåra stunder på ett sätt ingen annan kunde. Han visste nog inte om att han hjälpte mig så mycket som han gjorde, och till en början, inte jag heller. Helt plötsligt var han bara där och tog större och större plats i mitt liv och jag i hans. De få träffarna kom oftare och blev en del av vardagen och på så vis gick vänskap över till kärlek.

Och han vet hur man visar de:
  • Varje morgon innan han går till jobbet viskar han ute i hallen att han älskar mig och önskar mig en bra dag, han gör detta även fast att han vet att jag sover.
  • När det är min tur att gå till jobbet på en helg står han i fönstret och vinkar mig hej då.
  • När vi ska sova har han alltid en kroppsdel liggandes mot mig. När jag frågar varför? säger han att han vill vara mig nära.
  • Ofta när han är full, ringer han mig och förklarar sin kärlek eller så bjuder han på en dans och en kärlekssång runt 4 tiden på morgonen. Inte alltid lika uppskattat haha
  • Ofta när han befinner sig någonstans mellan sömn och vaket tillstånd hör jag honom viska hur mycket jag betyder för honom.


Med andra ord har jag det bra, jävligt bra och jag är lyckligt lottad som får kalla honom min, bara min. Du är underbar och jag är så otroligt kär i dig ska du veta.

Hiss L, plan 6 = specialmödravård Danderydssjukhus

Kategori: Gravid med Jamie

Då är man här än en gång. Det bästa med den här gången är att jag slipper sitta och köa i väntrummet. Självklart är det min njure som spökar som vanligt. Igår hade jag så ont att jag stod med tårar i ögonen på jobbet. Jag är så trött på den här eviga smärtan, hur länge har jag haft ont egentligen? När jag räknar så är det här tredje veckan med smärtor. Jag vill bara att de ska gå över... Juste glömde jag att tillägga att jag fick p-böter igen?...

Frustrerad

Kategori: Gravid med Jamie

Bättre passande to-do grej får man leta efter, jag spyr på min äckligt tajta bh. Förstår ni att mina bröst redan har växt två hela storlekar sedan jag opererade mig!? Sanslöst! Jag tänker på min stackars rygg som gick från att aldrig har belastas till väldigt fram tung med både bröst och mage på så kort tid...

 

Farsdag

Kategori: Gravid med Jamie

Ser ni vad det står? Haha det var sjukt svårt att skriva själv framför spegeln, allt är ju bakvänt plus att jag ser inte ens min egen mage under navelhöjd!

 

Blickar tillbaka

Kategori: Allmänt

V.26

Kategori: Gravid med Jamie

 

 

Brunch

Kategori: Hemma hos oss

Spontan brunch inhandlades idag för Jossi och Ellie tittade förbi hemma hos, vardagslyx i all ära må jag säga!

 

I brist på annat

Kategori: Allmänt

Den enda som är värd att nämna är väl egentligen den nya polly blandningen.

Ett nytt försök

Kategori: Allmänt

Rusta har imponerat på mig i år. De fanns väldigt mycket fint julpynt, ofta brukar de kännas plastigt och dåligt men i år får dom verkligen tummen upp!
Fina julkulor
image description
Den stora vita stjärnan har jag redan köpt, tänk så stor den är men har världens största fönster att hänga den i.
image description
Dessa små svampar hade jag velat ha stående under granen om de vore större men ska köpa dessa och ha på annan plats.
image description
Väldigt söta stjärnor för fönstret
image description
Tofsar känns så rätt att ha i granen, ska dock bara ha en eller två silvriga (dessa säljs i två pack i samma färg för 99 kr)

Resultatet från tidigare i veckan

Kategori: Mina tavlor

Dock skrämmer den slag på John haha

Maskerad

Kategori: Allmänt

Jag och John som zombies iförda i bröllopskläder
En närmare bild på klänningen, dock klippte jag bort ärmarna
Erik som Jokern, väldigt lik Jack Nicholson som spelade orginal jokern
Karl kom som Stig Helmer, klockren
Gruppbild, ja ni ser hur folk ser ut och kul att alla gick all-in!

Mammaplagg del 5

Kategori: Gravid med Jamie

Denna kommer från H&M och kostar 249 kr. Bra model för någon som tänkt växa över magen

 

Update

Kategori: Gravid med Jamie

Back at home. Tydligen ligger min livmoder eller något på min blåsa, min ena njure och urinröret så allt kiss har svårt att tränga förbi. Detta gör att njurarna har svårt att göra sig av med urinen och tänjs då ut och det är då jag får ont. Läkaren kunde se med hjälp av ultra ljud att den är något större än de i regel är. (Det är som med tarmarna, man kan skära i dom utan att de gör ont, men när de vidgas det är då vi får ont)
Han har skrivit ut smärtstillande jag kan ta när det sker, men tyvärr kan inget göras allt handlar om att det är trångt inne i magen, men fortsätter smärtan har jag en tid bokad om en vecka igen.

I detta nu

Kategori: Gravid med Jamie

Är på special mördar vården på Danderyd pga att jag haft en jobbig natt igen. Just nu gör jag lite rutin kontroller som kollar hur bebis mår och allt ser fin fint ut.

 

V. 26

Kategori: Gravid med Jamie

 

 

mamma plagg del 4

Kategori: Gravid med Jamie

Många kommenterar min jacka. Jag köpte den så jag kunde växa i den under min graviditet och den kommer från Vila för 699 kr om jag inte minns fel.

Hemmagjord tobleroneglass

Kategori: Jag lagar

Ikväll hade jag fin besök av Sara, Jossan och Emlan så kvällen till ära bjöd jag på hemma gjord toblerone-glass med hallonsås
För att göra detta behövs:
Glass:
  • 1 dl socker
  • 6 st äggulor
  • 250 g toblerone
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 5 dl grädde
Hallon sås:
  • 1 packet frysta hallon
  • floursocker efter smak
Så här gör du såsen: Lägg alla hallon i en kastrull, strö lite floursocker över för att få viss sötma. Värm upp och sila sedan bort fröna. Sen är den redo att serveras. Super enkelt!
Ingredienserna
Vispa grädden i en bunke för sig.
Vispa äggulor och socker pösigt i en annan.
Smält chokladen i vattenbad tills den smällt.
Rör ner äggblandningen och den smälta chokladen försiktigt i grädden. (Tänk på att röra ner chokladen lite pö om pö)
He ner blandningen i valfri form och ställ in i frysen med folie över. Låt gärna stå ca 1 dygn innan servering.
Sist men inte minst, resultatet.

Med penseln i hand

Kategori: Allmänt

Update: Vi mår bra båda två. Dock har jag en rätt kraftig urinvägsinfektion. Läkaren sa att barnmorskan hade sagt till henne att hon aldrig sett en sån rosa sticka under sin tid. Tydligen brukar de gå i ljusrosa men min var mer neonrosa. Så de var rätt uppenbart vad jag värken kom ifrån.

Aja nu är jag i målartagen!

Akuten

Kategori: Gravid med Jamie

Igår var jag hos barnmorskan, (från och med v 25 börjar man gå lite oftare).
Jag fick höra hjärtljuden för första gången på barnet och gu så snabbt det gick. Dock var dom lite väl snabba enligt barnmorskan. I regel ska man ligga mellan 140-160 men vårt barn låg på 180. Men jag minns i skolan när man gjorde beep-testet (minns ni?) Då hade jag högre vilopuls än de andra barnen så det kanske hänger ihop?
Dock så valde hon att ta lite blodprover på mig och så skulle vi lyssna en gång till på hjärtljuden innan jag gick och då kom det ner på 160 tillslut.
Jag:
Måttet på magen: Något under medel
Järnvärde: Bra, 114 (utan järntabletter)
Vikt:56 kg
Val av sjukhus: Danderyd
Men i natt har jag haft såna sjuka smärtor i ryggen speciellt på höger sida så jag knappt kunde somna. Sen efter en timme vaknar jag kallsvettig och med dom där smärtorna igen. Vid det här laget vet jag inte vad jag ska ta mig till, det är omöjligt att ligga still. Jag blir skrämd för de gör så fruktansvärt ont och förstår inte vad det beror på. Somnar så småning om och vaknar i dag med bara ett litet tryck i bak när jag andas djupt.
Så ringde precis barnmorskan och hon tycker de låter som njurarna och vill att jag ska åka till förlossningen på danderyd redan nu (tillhör dom nu med tanke på att jag gått över vecka 25) så det blir inget jobbande idag utan åker direkt till akuten. Uppdaterar senare.