Malin Lidgren

En drös bilder från arkivet

Kategori: Jamie 12-18 månader

📌 Jamie och ballongerna från förskolansdag.
📌 Morsdag-paket.
📌 Jamie tar ett dopp i en vattenpöl för första gången.
📌 Ett fönster får ett nytt användningsområde hemma hos finurliga Jossan.

Tänderna kommer alltid två och två

Kategori: Jamie 12-18 månader

Tack och lov! I flera dagar har jag undrat vad som hänt med min son. Gnällig, onöjd och extremt lättretlig som går mamma Malin på nerverna. Jag har hoppats på nya tänder men inte sett något så den här gången tänkte jag, nu kommer vi inte undan ursäkten nya tänder för hans dåliga humör. Men jo visst var det så. Två nya i överkäken har kommit men inte dom nästa på tur utan ett glapp emellan. Dom ser stora ut men hela tänderna är inte blottade än så antar att gnället kanske ligger kvar tills de gör. Kan vara hörntänder? Kan det innebära att det är trångt för dem som är på tur i ledet? Eller kommer tänderna ut lite olika? Har det något att göra med att han kommer få sneda tänder ovanpå varann i framtiden? Eller är det för tidigt att säga med mjölktänder? Aja inga stora frågor, det lär ju visa sig. I min stora mun ryms det mesta men i Johns minivariant ryms knappt något. Vi får hoppas på att Jamie får något mitt emellan då.

Baksidan

Kategori: Hemma hos oss

Några få blommor fick flytta till baksidan. Jag tycker faktiskt baksidan är väldigt stämningsfull så här års och vet inte hur mycket ni sett av den tidigare så tänkte visa lite när bilder på den. Införskaffat för i år är den nya balkonglåda under lampan. (Trevligt även nattetid när lampan är tänd). Lampan såg riktigt illa ut när vi flyttade in så tog fram en gammal färgburk och sprayade den grå istället. (Ett billigare alternativ istället för köpa ny som jag tänkt innan). Även hyllan på förrådet är ny. Där tänkte jag att man kan hänga lite allt möjligt i s-krokarna, vi får se hur den idén utvecklar sig. Funderar även på någon krok för att hänga extrastolarna på? John kan det där med krokar så han har ordnat så vi kan anpassa vår taklampa som går på solceller för både när vi har långbord och som vanligt. Det är roligt när vi hjälps åt med att inreda, dona och fixa.

Skansen del tre

Kategori: Jamie 12-18 månader

Jag har haft lite bloggtorka. Känner att jag inte haft så mycket "nytt" att dela med mig av. Önskar att jag hade haft fler hantverk, tavlor eller projekt att vara att visa upp men den som lever får se. Ser så mycket fram tills jag kan visa upp bilder och avnjuta en stund på nya altanen. Men i brist på annat får jag ta och visa er sista delen av Skansen. Så här har ni den, del tre.

Gården

Kategori: Hemma hos oss

Det är inte billigt att köpa jord, krukor och blommor men vilken skillnad de små sakerna gör! För er som inte vet kommer altanbygget gå vägen och förhoppningsvis drar vi igång tills den sjätte. Mina fingrar kliar och vill starta redan idag så därav kvällens pyssel med blommorna. (Att de var på kampanj på plantagen bidrog lite också, det ska jag inte sticka under stolen med)

Vad fel man kan ha!

Kategori: Jamie 12-18 månader

Det här med att vi alla har en taskig självbild är väl ingen nyhet. Men idag såg jag bilder på mig själv från lite lek i parken och jag blev så glatt överraskad! Jag går ofta runt och tänker på att alla som träffar mig för första gången ofta lägger märke till min problemhy fylld med acneärr och annan oreda. En dag på jobbet utan foundation har känts omöjlig, men här ser jag det svart på vitt! Min hy är inte så illa som den är i mitt huvud. På bilderna bär jag mineralpuder ovanpå min dagkräm och jag behöver ingen mer täckande bas. Concealer, mascara och rough bär jag självklart också men just att slippa den där täckande masken känns som ren lyx efter många många års användning. Jag kommer säkert känna mig tvungen att bära det igen dagen brännan är ett minne blott.

Skansen del två

Kategori: Jamie 12-18 månader

Då tar vi oss tillbaka till skansen. Vart var vi? Ja, juste här:

Tack igen

Kategori: 2013

Min cykel har fått en ny härlig cykelkorg och inte av vem som helst utan av Susanne. Varför? undrar ni, precis som jag. Svaret löd- "För att du är världens bästa svärdotter." Sånt är godis för själen de<3

Igår precis som två veckor tidigare var det dags för en simtur igen för mig och Angelica. För 45kr per gång får man simma i Jakobsbergssimhall. I framtiden kanske vi skaffar något form av kort men sommaren väntar så känns dumt att låsa pengarna på det sättet. Simningen och min nya kost verkar göra underverk för en skadad mage som min. Eller ärligt talat är den inte skadad utan reaktionen sker beroende på vad jag sätter i mig. Jag har tyvärr inte listat ut av just vad än. Än en gång har jag fått diagnosen IBS. De menar på att IBS är en väldigt vanlig diagnos som man ger patienter som man uteslutit allt annat på. IBS är också väldigt brett så vi drabbade lider av lite olika åkommor.

Smakrik kycklingsallad på mitt vis

Kategori: Jag lagar

Jag klämmer in ett litet inlägg om mat mitt i allt. Vi har försökt dra ner på pasta och potatis här hemma. Hör och häpna! Jag av alla personer som alltid har varit för pasta, potatis och ris har uteslutit det i snart i två veckor utan att ens sakna det. Så här lätt trodde jag aldrig att det skulle vara. Jag har inte förbjudit mig själv men har bara velat ha annat och att laga andra maträtter har lockat mig mer. Kvällens middag blev kycklingsallad. Jag har alltid valt att äta pastasallad med kyckling för jag har trott att jag inte äter grönsaker, men det finns ju massor jag kan äta så länge det inte alltid behövs ätas färska rakt upp och ner. Hur som helst så här har jag gått till väga:

📌Tärna och stek kycklingen i salt, paprikakrydda, kycklingkrydda. Tillsätt ICAs egna röda pesto (gjord på soltorkade tomater, chili och paprika) och lite vatten för att få lite steksky. Kryddningen är viktigt så det blir en ordentlig smak och inte grönsakerna övertar.
📌Blanda ner kycklingen och skyn i de redan färdighackade grönsakerna.
📌Redo att serveras.
📌 Mitt val av grönsaker var sockerärtor, isbergsallad, vitkål, gurka, morötter och groddar. Mitt sätt är att skära alla "läskiga" grönsaker smått så det inte är lika tydligt att dem finns med.

Skansen, del ett

Kategori: Jamie 12-18 månader

Tänk om alla söndagar var lika fantastiska som den vi hade. I sista sekund bestämde vi oss för att göra verklighet av våra planer till Skansen. Ännu en första att få uppleva tillsammans med vår käraste lille pojke, Nicole och Filip. Vi rullade in en trött kille i vagnen som piggade på sig efter han skådat sina första djur. Svårt att säga vilket djur som påverkade honom mest. Hela äventyret var nog ganska påfrestande i sig, men ack så roligt. Vi hade tur med vädret som man brukar säga. Sol med växlande moln som gav oss chansen att pusta ut innan nästa solchans kom. Matsäck hade Nickan och Fille fixat åt oss allihop som vi avnjöt i det gröna gräset på en filt. Litens ögonlock började bli tunga men efter en stund sittandes stilla bestämde vi oss tillslut att gå in på akvariet. En extra kostnad men ändå lite halva grejen? Han piggnade på sig än en gång och han ville göra som mamma och klappa ormen. Den här dagen kommer vi titta tillbaka på precis som den var. Delad av härligt sällskap, många skratt och mycket kärlek. En underbar första för liten och en underbar första mersmak på sommaren för oss.

Vallvägensförskola

Kategori: Jamie 12-18 månader

Jag fick tipset att hänga lite på skolgården på Jamie's förskola för att vänja honom vid miljön innan han börjar i augusti. Så äntligen tog vi oss tiden, och vilken hit det var. Till och med jag som vuxen uppskattade den härliga miljön de byggt upp och de små gömmorna. Det olika materialen och växtligheten som avlöser varandra på ett välplanerat sätt. Det finns gräs, asfalt, sand, grus och bark som faktiskt är oerhört mjuk att gå på. Det finns buskar, träd och en speciell variant där rötterna bildar ett litet krypin, en kana, stubbar och en liten bro. Självklart har de även gungor och andra klätterställningar också.

Lättskött

Kategori: 2013

Här har ni Jamie's sommargarderob. Många härliga gobitar vill jag lova. Ljusabyxor känns helt rätt i sommar, så rätt att vi alla i familjen har fått ett varsitt par. Sedan över till favoriten, den korallfärgade tröjan med liten ficka på från zara och även det små gulliga badbyxorna. Det är verkligen roligt att klä mina pojkar.

Friendsarena

Kategori: 2013

Iklädda i svart bjöd John med mig på min allra första fotbollsmatch någonsin. Självklart satt vi i vinnarklacken, (det vill säga AIK's). Stunden var inte bara jubel och vinnarskrik utan ganska känslosamt laddad på grund Ivan Turinas plötsliga bortgång i torsdags. Han hedrades med berg av rosor, tysta minuter och hejaramsor. Mäktigt är väl ordet jag söker när så många personer går ihop i tystminut och det enda ljudet som hörs är våra egna andetag. Hur som helst, om du läser det här vill jag bara säga att jag är glad att jag fick dela det här med dig. Jag längtar redan till den dagen då du får ta med Jamie till hans första match.

Sunday

Kategori: Jamie 12-18 månader

Sådana här söndagar gör att det är extra härligt att leva. Slappa, lata dagar i solen med alla måsten tryckta åt sidan för att tas hand om en annan dag. Spontana besök av familj och vänner följt av en varm grill. Nästa helg är min lediga. För er som inte vet så jobbar jag tre helger på en månad så de lediga är mycket uppskattade. Nästa helg om vädret kvarstår tar vi familjen till Skansen med lite picknick i en korg. Allt detta är en försmak på hur sommaren kommer att vara. Vilket får mig att tänka på semestern på Öland. Om regnet faller över oss någon dag under vår vecka på plats har vi tänkt ta oss ut på loppisjakt. Om det finns någon där ute som känner till en bra loppis på Öland får du gärna skriva en rad och berätta var!

Barnsligt

Kategori: Hemma hos oss

Äntligen börjar Jamie's rum komma i form. Allt eftersom får han mer saker och leksaker som tar plats och ger känslan av ombonat och mysigt. Här om dagen satt John upp två hyllor som legat och samlat damm på vinden och äntligen kom namn- vimpeln han fick på sin dopdag upp på väggen.

Köks-nytt

Kategori: 2013

Ännu en första är gjord och denna gång var det att laga mat i de nya pannorna. Fullt godkänt är betyget! Allt jag har att jämföra med är pannor från Ica eller Ikea men iaf. Hoppas den vita delen håller sig vit då jag ofta lagar mat med röda kryddor i.

Idag var en bra dag!

Kategori: Jamie 12-18 månader

Tänk att man kan må så himla bra bara för att man får klä av sig lite och spenderar en hel dag ute i strålande solsken? Kanske är det på grund av att det har varit så förbaskat sällsynt i år och efter vår långa och gråa vinter törstat våra sinnen och kroppar efter ljusare tider. Hur som helst, dagen kunde inte varit bättre! Nickan och Filip kom över, en stund senare stod grillen i lågor och doften av vitlök fick magen att kurra. Imorgon hoppas jag på att jag och Angelica ska kunna ta oss till simhallen för att få motions-simma. Det var så givande i fredags att det har gett mig mersmak.