Malin Lidgren

Glad påsk

Kategori: 2013

Jag svalde precis min lunch. Helt ensam framför tv'n. Jag är nämligen ensam hemma. Minst sagt välbehövligt och skönt efter en fullproppad påskhelg. Att ta mig till kalas nummer fyra där resten av familjen är kändes lite väl tufft för mig. Så idag är en Malin-dag, jag gör vad jag vill, hur jag vill. Morgonen började med att vi sov ut, sen satte jag mig i solen på verandan och läste bok. Jag tänker på hur lyckligt lottad jag är som bor på det här viset. Jag precis som alla er andra är så redo för den riktiga våren och sommaren så idag sa jag till John att vi ska unna honom en ny cykel så vi verkligen kan nyttja utomhuslivet tillsammans, alla tre. Nu ska jag lägga mig riktigt bekvämt och titta på Girls en stund i lugn och ro, dammsugaren för vänta för en dag. Jag hoppas min städmani som jag på något vänster utvecklat lägger sig under sommarhalvåret och passar på att leva istället.

IKEA-favoriter

Kategori: 2013

 
Denna vackra gigantiska mugg vill jag gärna dricka mitt te ur. (39kr st)
Sockersöta servetter. (Jag äger redan de ena paret)
En konstväxt behöver inte vara fel. På vissa ställen lyser inte solen då behövs det en tåligare variant.
Du vackra, ord behövs inte.
Gullig servis. Görs i färgen vitt också.
Pepparkvarn i marmor.
 Härliga bilder. Den jag gillar allra bäst är den upp till höger.
Söta, passar inne som ute.
Ja tack gärna och kanske sisådär 5 till. 
I fjol köpte jag den hängande varianten, nu vill jag även ha den stående, i vitt såklart.
 
 
 
 

Jag behöver råd

Kategori: 2013

Hej allihop! Jag är i stort behov av nytt smink och även inspiration. Jag behöver ny mascara, concealer och en täckande foundtion. Vad ska jag köpa?! Tips? Har någon där ute en produkt ni inte kan leva utan, så dela med er av ert hemliga vapen, I need it!

Vi två

Kategori: 2013

Just nu går Sveriges mästerkok på tv, ren underhållning för mig. Idag var en bra dag som jag spenderade med mitt hjärta till son. Vi båda vaknade pigga och glada, tog en promenad tillsammans, vi har också lekt ihop, slumrat till liggandes sida vid sida och ätit alla våra mål runt samma bord. Vi har verkligen umgåtts. Det känns som det var länge sedan vi gjorde så bara för att jag varit sjuk i några dagar och för att Jamie inte spenderade helgen hemma. Påsken närmar sig och schemat är satt. Mycket släkt och vänner ska hinnas med.

Sjukstugan fortsätter

Kategori: 2013

Tiden står still här hemma. Dag nummer två på soffan. Bilden får tala för sig själv, livet har varit mer spännande än såhär...

Helgen

Kategori: Jamie 12-18 månader

Helgen har varit fullbokad med jobb, fest och sjukdom. Jag mår väldigt dåligt, jag vet inte riktigt vad jag åkt på. Min mage spökar fortfarande med mig, vid noggrann eftertanke inser jag att det snart hållit på under ett års tid. Det hela började efter jag fött när vi bodde på veckovägen. Jag har fått nog, jag vill bara att de hela ska vara över. Att de ska finna en orsak till mitt mående. Tack och lov och passande nog var Nicole och Filip barnvakt åt lille-man under ett helt dygn. Vi fann inte kraft att åka och hämta honom förns kvällen. Verkligen en räddare i nöden för två trötta illamående föräldrar. Enligt bilderna nedan tycks han haft ett toppen dygn hos sin faster. Tack igen<3 Här hemma gjorde vi inte många knop och lunchen bestod av glass.

Morotskakan

Kategori: Jag lagar

Jag har länge pratat om morotskakan jag en gång blev bjuden på av Emlan för min mamma. En av mammas favoriter. Därför tyckte jag att det skulle vara passande om jag gav mig på att baka den till mammas stora dag. Vilket jag gjorde och helt otroligt nog blev den ätbar eller till och med riktigt lyckad. Hemligheten måste vara att den är saftig och har smak av kardemumma och kanel och att toppingen inte smakar ost utan är lite mer söt. Sist Susanne var på besök kom hon med en bukett söta påskliljor som fortfarande står sig och doftar gott.

Mammas födelsedag, del två

Kategori: 2013

Här är den riktiga presenten. En rejäl weber grill med många fina finesser. Vi köpte även en webertång och borste, ett "täcke" och en påse bricketter. Så nu är det bara att tuta och köra. Det är nog den mest passande presenten för henne på länge eller till och med någonsin, det tror jag alla som känner henne skulle tycka. Ett extra plus är att jag och Jenny lyckades matcha band, presentpapper och ballonger så fint då vi köpte de på varsitt håll. Det här var en kväll att minnas. Hon blev verkligen jätte glad och överraskad, precis som en födelsedag ska va.

Mammas födelsedag, del ett.

Kategori: 2013

Igen mindre än min egen mor fyller 60 år idag. Jag och min syster har planerat länge hur vi ska undgå mamma så hon inte vet vad vi har planerat för henne. Förra veckan kom mamma till mig och sa att hon absolut inte ville ha någon spa-liknande present. Såklart spinner Jenny vidare på det här och vi bestämmer oss för att skoja med mamma. Jenny skriver ett papper om vilka behandlingar hon ska få genomgå på spat och vad hon kan välja till. Så allt vi tog med oss var den lilla lappen med ett band runt och sedan morotskakan hon så gärna ville ha. Hon sneglar genast på den lilla lappen och befara det värsta men hon får hållas en stund till. Sedan är det är dax för "presentöppning" då sköljer besvikelsen över henne när hon läser att det är dax för spa! Hennes reaktion är priceless både med besvikelsen och chocken när hon inser att allt är på låssas för det står längst ner på lappen. Och det bästa är att vi har det hela på film.

Du bär ansiktet jag aldrig tröttnar på

Kategori: 2013

Ni måste tro att jag är galen som låter mitt hjärta springa runt i skinnpaj hela dagarna men det är självklart bara när vi ska ta bilen på korta ärenden. Vet inte varför jag behövde hävda mig men vill inte att de ska bildas missförstånd. Jag längtar tills Jamie kan variera med sin jeansjacka också. Sen ska det bli spännande att se sommarkollektionen ute i butikerna för dessa små. Barnkläder är så skoj! Att klä sig själv där emot är typ pest.

En dag på stan

Kategori: 2013

Haha vem försöker jag lura? Vi var i kista rättare bestämt. Jag fann de vi åkte för, ett par byxor och ett par vårskor. Jag har insett att större delen av mina sköna strechjeans har hål lite både här och var, dax att slänga. Jag bor i strech men kände att eftersom jag nu fått ett till jobb. Måste jag ha tåligare jeans och hela, såklart fann jag dem på nya favoriten Lindex. Ja för er som inte visste så skrev jag på pappren idag för att jobba på vikarepoolen för förskolor i järfälla. Detta innebär att någon dag i veckan kommer jag pröva på yrket men tanken är att jag ska jobba mer sedan efter Jamie börjat på Mjölnarens förskola där han nu fått sin plats. Det var en redig update må jag säga.

Älskart

Kategori: 2013

Emlan influerade mig med sina mintgröna naglar. Så jag rev runt i min egen låda och fann ett ljusgrönt nagellack som jag inte använt på länge. Passar perfekt nu inför påsk och vår.

Fika, vilket fantastiskt ord.

Kategori: 2013

Tar dessa fikor någonsin slut under en mammaledighet? Svaret lyder; NEJ. Jag måste tillbaka till verkligheten snart så inte alla koppar te och bullar tar över mig och min kropp för alltid. Men vem kan tacka nej till ett trevligt sällskap över en rykande kopp av gamla söder? För att få mysfaktorn på topp behöver man göra allt detta utomhus. Ni vet känsla av att sitta med hemmagjord varm choklad medtagen i en termos för oss alla att dela på. Jag blundar mot solen och fantiserar om att när jag öppnar ögonen igen så kommer snön vara borta och sommaren har börjat. Åtminstone våren.

My little one

Kategori: Jamie 12-18 månader

Barnrummet

Kategori: Hemma hos oss

Lite uppdateringar har skett i litens rum. Inte många men några. Varje natt sover Jamie ensam i sin stokke-säng som vi tagit bort ena delen på så att han kan krypa upp eller ner själv. Det bästa sättet att vakna på är när man hör Jamie's fotsteg kommande mot vår dörr följt av att Jamie puttar upp den med handen. Jag öppnar ena ögat och ser en liten kille med ett leende på läpparna med sin tiger i andra handen som är redo för kramkalas i vår säng. Ja, så ser våra morgnar ut. Tillbaka till bilderna. På dem får ni bara se närbilder på den vanliga 90sängen som han inte börjat använda än men tanken är att det ska börjas göra om en tid framåt (eller långt framåt). Nu är sängen bäddad med hans födelsedagslakan han fick och lilla omgjorda hyllan är på plats. Tyvärr går det inte att fota fönstret då bilderna blir alldeles svarta i motljus på dagarna och på kvällarna skiftar bilderna mer mot gult.

In the making

Kategori: Pyssel

Kommer ni ihåg ett av min gamla fynd för en tia? Så här ser den ut idag. Nu andas den lite mer Malin än förut. Jag visste väl att man kunde använda den till något. Kappan eller kjolen till lampan fann jag olika varianter på hemtex och även "skelett".

Thada!

Kategori: Hemma hos oss

Jag har ju helt glömt bort att visa ljusstaken jag prompt ville ha från Erikshjälpen som jag åkte nästa öppningsdag för att leta rätt på och ta hem. Här är den. Väldigt värda 60 kr och jag är väldigt exalterad då min tanke är att den ska få pryda den (förhoppningsvisa) nya framsidan i vår/sommar. Jag tror det blir väldigt bra då den är så pass stor att den lär märkas även ute. Kan tycka en sak som känns stor inne ofta blir tre storlekar mindre ute.

Bruketbacken

Kategori: Jamie 12-18 månader

Jag hoppas solen är här för att stanna. Vi njuter för fullt och vi vågar oss ut mer och mer varje dag. Mörkret lägger sig allt senare över oss och de gör att dagarna känns så mycket längre. Så här såg dagen ut idag!

 

 

 

 

 

 

Shoppaholic

Kategori: Jamie 12-18 månader

Som sagt i tidigare inlägg har Jamie utvecklas och även kroppsligt. Tiden var väl inne för lite nya kläder. Han fick världens finaste jacka av Emelie i ettårskalas-present. Tyvärr nådde den honom till hällarna och axelsömmarna satt vid armbågarna så jag fick med mig lite annat hem istället. Idag sorterade jag hans garderob så nyheterna får pryda galgarna istället för det urväxta.

Liten har blivit stor

Kategori: Jamie 12-18 månader

Liten har verkligen blivit stor. Så stor att han går själv, härmar, pratar (inte för att vi förstår orden, men endå), leker själv, leker ihop, pussas, visar känslor, förstår det mesta vi säger, har egna tankar, hittar egna lösningar och har verkligen blivit en egen liten individ. Min pojke, min stolthet, min lilla blondie. Vi saknar han med lejonmanen också. Mycket faktisk. Jag tror verkligen även Jamie märker av att John lyser med sin frånvaro. Dagarna går in i varann lite här hemma pga dålig sömn. Jag har varit extrem glömsk och oproffsig och det stör mig. Jag måste bita ihop och se till att det inte märks för imorgon kan vara en stor dag för mig. Här nere ser ni en bild på en medtagen pappa som håller sitt barn för första gången och den andra bilden är den senaste jag tagit.

Ännu ett fynd

Kategori: Hemma hos oss

Här är ett av fynden från förra veckan. Denna ljuvliga ljusstake med sju armar var en hit bland andra konsumenter och inte minst för mig och Johanna. För 70 riksdaler blev den vår. Tung som attan är den också.

Wild chili

Kategori: 2013

Kvällen bjöd på ett besök på wild chili, två gånger på tre dagar är inte dåligt! Men den här gången med svärmor, Nickan och liten. Maten är jätte god, helt i min smak.

Natti, natt

Kategori: 2013

Nu ligger jag nerbäddad i mitt tonårsrum med Jamie sovandes mot min axel. Han andas tungt och hans andedräkt blir alldeles varm mot min hud. Vi saknar pappa John som jobbar på annan ort. Det känns underligt då vi som längst varit ifrån varann tre dagar tillskillnad från nu som kommer innebära sex nätter. Närmare bestämt en evighet. Jag pussar Jamie en extra gång på pannan och jag drar mig för att lägga honom i barnsängen utmed mig. Det är mysigt just nu även om jag hade föredragit att John och hans lejonman låg här dem med, delandes på min kudde. Om du läser det här älskling. Hoppas du får sova gott inatt, det blir en lång dag imorgon för dig. Jag ringer när vi vaknar, hoppas på sovmorgon. Älskar dig// din familj.

Påhittigt

Kategori: 2013

En "granne" här på vallvägen har denna fantastiska brevlåda. Jag tycker det är roligt när folk anstränger sig och hittar på roliga och lite annorlunda saker.