Malin Lidgren

Slitit i köket

Kategori: Allmänt

Hela dagen har jag förberett för morgondagen. Blommorna är köpta och efterrätten är gjord. Det blir hemmagjord tobleroneglass som står på menyn. Jag har skrivit om det förut och lagt ut under en ny kategori som heter "Malin lagar". Inlägget finns där om ni någon gång har ont om dessert tips och vill bjuda på något enkelt men gott. Tanken är att vi ska äta tre-rätters i morgon. Chèvre toast till förrätt, inbakad oxfilé med kantarellsås som varmrätt och sen glassen. Snacka om att jag är nervös att oxfilén blir torr och jävlig. Idag har jag stekt den lite snabbt och förvarar den i kylen tills i morgon då den ska in i ugnen med smördegen och förhoppningsvis bilda en magisk rätt. Det är så att jag har jobbat en del den här veckan och nyårsafton är inget undantag, så vill få lite saker klara så jag slipper göra allt på den stora dagen. Gott nytt år på er, återkommer nästa år!

Nytt!

Kategori: Hemma hos oss

Jag fick den underbara kastrullen i julklapp! Den passar utmärkt in med de jag redan äger.
Ni kan även se mina träredskap jag fick utav Susanne. De var välbehövliga upptäckte jag när jag nu har bakat en del då mina gamla i plast ger vika.
Jag köpte även på mig den här tillbringaren som jag tänkt servera sås i, antingen till efterrätten eller till varmrätten är tanken. Perfekt storlek då jag har varit på jakt efter något liknande ett tag.
Det lilla hjärtat köpte jag också på mig när jag ändå var där. Den kan man använda till lite olika saker.
Antingen en ljushållare som ni ser på bilden.
Eller om ni som jag dräller mycket vid spisen när maten lagas.
Eller när man serverar te, då dessa tråkiga tepåsar dräller över allt. Ska köpa på mig en till så man kan ha flera att dela ut på bordet. 

På äventyr

Kategori: Jamie 9-12 månader

Jamie följde med till komethallen för lite åskådning av hans pappa, farfar och farbror som spelade lite innebandy. Intressant tyckte han men det tog på krafterna som ni ser på bilden när vi skulle gå. Vi hann även förbi lite butiker idag. Egentligen vansinnigt att ge sig ut en dag som denna men det gick bra fram till kl 15, då var det total kaos nere i barkarby.

Julafton

Kategori: Jamie 9-12 månader

Vilken jul! Allt har varit hur bra som helst men nu är jag så tacksam att få komma hemma. Vi har fått läskigt mycket fina julklappar från många håll som jag visar bild på senare. Jamie är inte helt sig själv och jag tror att det är nya tänder som är på väg. Tomten hälsade även på hos oss och Jamie tog det hela med ro, det bästa med gårdagen var nog all julmat och klapparnas alla snören enligt en liten. Enligt mig var det bästa att träffa så mycket folk och julklappsspelet. Det var första gången för mig och vi gjorde två olika varianter, en hemma hos mina föräldrar och en annan hos Johns mamma. Så himla kul! John hade köpt en astronautglass som Susanne vann. Den smakade maräng och var lika hård som en men ganska god ändå!

Ville bara dela med mig

Kategori: Allmänt

Nickan är medlem i glossybox. I decembermånads låg det ett underbart nagellack som jag fick pröva på så här inför jul. Underbart läckert, om du frågar mig. Påminner om en mörk decembernsnatts himmel. Eftersom de verkar vara något typ av kvalitetslack så hoppas jag att det sitter ett tag fram över.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1354081/images/2012/pic_50d6f2d69606ee5a841cc658.jpg" class="image">

Nu har julen börjat hos oss

Kategori: Allmänt

Nu är det jul för oss. Vi är numera bosatta i Tyresö fram till måndagsmorgon. De sista klapparna slogs in igår kväll, de resterande är klara för länge sedan och redan på plats under granen hemma hos mamma och pappa. Men innan vi kommer hem till Viksjö blir det ett stopp för jullunch på Kungsholmen. Med andra ord fullt upp men först två lugna dagar i snöriket. Det blir julklappsspelet, god mat, umgänge, klappbyten, godisbak, något glas vin, bada i poolen, uppesittakvällen, se på när Jamie knallar och självklart se de sista avsnitten av julkalendern.

Dec. 21, 2012

Kategori: Allmänt

Jag måste ju uppdatera bloggen ang Jamie's framgångar. Han tog sina första ordentliga steg i förrgår, världens bästa 10 månaders om du frågar mig. Galet stolt mamma sitter nu i soffan och det bästa av allt, vi fick det hela på film! En annan sak jag har försökt lära Jamie har varit att vinka, dock förgäves...trodde jag ja! Helt plötsligt när jag sa hej på håll vevar han med armen och slutar efter en kort stund. Jag vågade inte tro att de var det jag trodde så blev ju tvungen att pröva igen. Och dra mig baklänges han upprepade detta fyra gånger. För övrigt när vi ändå är igång. Han lipar och försöker hitta många nya ljud med tungan utanför mun. Pickar kakan i sången, kastar boll, pussas och visar tänderna på kommando. Läkaren påpekade att han var väldigt proportionerlig eftersom han ligger mitt i på sin kurva i både vikt, längd och huvudomfång. Sover som en gud och sist men inte minst, han har munnen full med 6 st tänder (2 nere och 4 uppe).

Känsliga läsare varnas...blunda!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag klä av mig naken inför er. Inte för att jag ska göra det men det känns som det iaf. 
Jag fick en kommentar ang min hud. Jag är inte säker på att ni minns hur illa det var de där månaderna. Jag minns självklart att jag hade acne men när jag ser på bilderna chockar jag mig själv.
De här bilderna är tagna från när jag fött och ammat. Allstå någon gång mars april i år. Den värsta bilden är tagen i all hast för att ta med till doktorn då jag ville få medicin utskrivet. Jag vågade helt enkelt inte gå ut osminkad som de bad mig göra. Ni kan förstå varför.
Inte för att det är pinsamt att ha en finne eller en miljon. Men jag har fått så konstiga blickar från främlingar och de har haft svårt att hålla ögonkontakt när det var som värst. Kanske var det min osäkerhet eller så är det sanningen? Men man känner sig så annourlunda och dömd på något vis i andras närhet. Några släktingar sa till och med; Vad har du gjort? Som om det är självvalt och jag ville se ut så? Konstig fråga om du frågar mig. Hörde om tjejkompisar som inte ville dejta någon för han hade dålig hy. Ah min herre vad jobbigt det är att leva med acne. Att ha acne betyder inte att du inte sköter om din hy, det har med så mycket annat att göra. Tro mig, jag är NOGA. 
Här är orsaken till att jag sluta amma.
En dag kände jag bara åt helvete med acne, jag kan leva och vara glad i alla fall.
Det vandrade neråt, bröst och rygg även en del på armarna.
Här är några månader senare med medicin, tänk så fort de gick bort? (Sminkad bild)
Nyvaken och osminkad. Har acneärr kvar speciellt på ena kinden och på bröstet.
Men för övrigt är jag jätte nöjd att det har blivit så mycket bättre. Börjar få en del break out's igen så får se om det har med mens att göra eller om det kommer fortsätta. Idag äter jag ingen medicin, tar bara p-piller yasmin som ska hjälpa huden.
 

Emlans lussekatter

Kategori: Allmänt

Någon undrade över receptet på emlans lussekatter. Här kommer de på två bilder där ni kan zooma in för att läsa och spara för framtida stunder i köket. (Dock inget rivet skal i mina)

Like riding a bike ;D

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag min allra första gastroskopi. Att jag fasade detta var det inge snack om. Läkaren som skickade remissen skrev tydligt att jag var väldigt rädd i pappren till den läkare som skulle utföra det här på mig. Väl på plats möts jag av en jätte trevlig och sprallig sköterska. Jag försöker spela cool men mina ben skakar på britsen där jag ligger. Vi skojar lite fram och tillbaka och hon frågar om jag vill ha lugnade? Hon förbereder kanylen och sätter den i armväcket. Läkaren kliver snart innanför dörren och upprepar de sköterskan nyss sagt. Han stoppar in ett tandskydd i min mun och samtidigt sprutar hon in det lugnade medlet. Nästa sak jag minns är att jag ligger och tuggar på munskyddet samtidigt som min kropp försöker spy. Nästa stund minns jag att de pratade med mig men har ingen aning om vad de sagt, och att hon den gulliga sköterskan har hjälpt mig ut till en annan brits där jag ska ligga för att hämta mig. Jag lämnar rummet alldels groggy och tar mig till bilen (som john självklart kör) där jag somnar. Väl hemma somnar jag om igen och sover fram till tre på eftermiddagen då själva undersökningen var halv 10. Snacka om påverkad! Men det bästa av allt är att jag minns inte själva undersökningen! Utan problem skulle jag kunna genomföra den igen! De värsta ögonblicket jag fasade för innan var när de håller upp slangen och säger gapa och försöker trycka ner den i själva svaljet. Men jag var helt borta då så jag minns inte att de hänt, helt otroligt!!! Innan jag får svar ang min gluten intolerans eller inte kommer dock dröja antagligen månader. Men sak samma första steget...CHECK!

Bättre lördag

Kategori: Allmänt

Vilken dag vi hade igår! Massa bakning som slutade med hemmagjorda snickers alà Nicole och Emlans berömda lussekatter. Närmare kvällen trillade ännu fler vänner in och det slutade med att vi var ett glatt gäng på över tio personer, där två av de till och med stannade över natten. Det är så härligt med såna kvällar, lite spontant, oplananderade och utan förväntningar på vad som ska hända.

Vår dag tillsammans

Kategori: Jamie 9-12 månader

tankarna som inte rinner bort...

Kategori: Allmänt

Jag kan inte släppa en sak som hänt, något förfärligt. Junior, en kille jag bara hört om tidigare gick nyligen bort. Han togs från sina nära och kära och det kändes som om hela världen visste om hans kamp och jag var inget undantag.
För mig har han gett canser ett ansikte.
 
 
Att han inte överlevde och att han aldrig hann med hans sista resa gör att ett obehag sprider sig snabbt i min kropp.När elände händer så går människor ihop. De visar sympati och empati för varandra och man lider med de människor som det verkligen drabbar värst, familjen. Jag följde hans kamp här på slutet via sociala medier och det gjorde mig sömnlös. Jag kan inte alls relatera hur det var för alla hans nära och honom själv att gå runt och verkligen "vänta in" dagen man ska dö på. Jesper försvann så hastigt att det går inte att jämföra.Jag förstår att hoppet är det viktigaste som gör alla dagar något lättare.
 
Utåt sett har han verkligen haft sånt oerhört stöd från många, det värmer att se. Väl förståligt för när det kommer så där nära t.ex ens gamla klasskamrat drabbas så känns det verkligen som om det skulle ju lika gärna varit en själv. Som ett lotteri. 
 
Självklart känner jag för alla i hans familj och alla andra det har påverkat men på något vänster så känner jag allra mest för hans filckvän Elsa. Kanske är det en självklarthet egentligen med tanke på min bakgrund. Att jag vet vad som väntar henne.
Sorgen, smärtan, förtvivlan, orättvisan, sveket, argsintheten...ja listan kan göras lång. Jag kommer ihåg att jag önskade att tiden bara skulle flyga förbi. Jag skulle sitta där efter ett halvår efter hans död önskades om att vid den tiden att jag skulle veta hur jag skulle leva med det som hänt.
Jag orkade inte gråta mer, jag orkade inte känna så starkt som jag gjorde. Jag var utmattad. Jag var arg. Jag var förvirrad... varför fortsätter jag och andas? Jag känner mig lika kall och död som han jag älskade mest i världen som låg framför mig på bordet. Det var många tårar, det var många tårar omkring mig. Svårt att smälta, svårt att förstå.
Än idag. 
 
Oj, oj många minnen kommer upp och jag känner bara; Stackars tjej att behöva genomgå...Att älska någon på avstånd.
 
Jag har inga svar hur man fortsätter sitt liv. För det gör det på något vis, utan att man förstår det själv. Allt sker i lagom takt..hennes takt kommer säkert skilja sig från min och alla andra som varit en del av något liknande. Det går inte att jämföra. Jag antar att varje steg på vägen är livsviktigt för att försöka återfå ett normalt liv, men den här gången med tungt bagage.
Vissa saker måste man berarbeta, vare sig man vill eller inte. Hade jag inte gjort det hade jag inte varit där jag är idag...
Lycklig och tacksam för det jag har kvar och allt jag fått.
 
Hälsa J, vila i frid

p-hus

Kategori: Hemma hos oss

Jag såg så mycket bilder på alla andra pepparkakshus så jag vill också pröva då jag aldrig monterat ett sådan förut. Det var väldigt mycket mindre bakande än vad jag trodde då inte ens ugnen behövde användas.
 

Marcus 40 år

Kategori: Allmänt

I helgen delade vi på oss och firade nära på olika håll. 
Efter jobbet åkte jag till min syster för att fira hennes man som fyllde 40 år.
Det var tända ljus över allt som var klädda med röda band. Verkligen stämningsfullt och smart att göra om något man redan äger som i det här fallet mer juligt eller i mitt fall här hemma gulligt.
Stella och Sabina
Det bjöds på god mat
Sen var det dags för tårta
Här har ni födelsedagsbarnet.
Det är inte ofta vi håller till hemma hos Jenny och Marcus när vår familj träffas, ofta är det hos mamma och pappa, men i framtiden hoppas jag att vi varierar oss mer.
 
 
 

Före och efter

Kategori: Hemma hos oss

Som sagt så försöker jag sakta men säkert byta ut den mer moderna stilen vi har i vardagsrummet till en mer passande stil till den i köket som går i lantligt och ljusrosa.
 
Här är då före bilden:
Jätte tråkig bild tagen i all hast, men så här såg det ut.
De svarta tavlorna ersattes med mina senaste i rosa.
Lampan är också kvar, satte ett band runt bara för att få en mer mysig känsla.
Efter-bilden på håll.
 
 

Uppfinningsrika prylar

Kategori: Allmänt

Nu är tyvärr programmet "uppfinnarna" slut. Tycker att de programmet var en hit mitt i veckan. Vissa saker får en att tänka; Varför finns inte redan det där? det är ju liksom självklart att de borde. Sen var det den där reklamfilmen som kommer då och då på tv för hemsidan "enklare liv.se". Jag var ju nästan bara tvungen att klicka mig dit. Passande namn, för vissa saker skulle verkligen göra livet enklare och inte alltid för en sån dyr peng heller!
Som den här, vem hatar inte illasittande och kliande myggbett!? Jag kan komma på många sömnlösa nätter på semestern pga just detta.
Det här är något för mig. Jag är ingen van användare av ugnen förns jag flyttade hemifrån och gång på gång har man bränt sig på grund av de tajta utrymmet.
Dessa sockor skulle jag vilja pröva. Jag gillar inte hårda fötter men har lätt att få de så kanske kan det här vara något för mig. Kanske har jag fått mina fötter så efter mina år stående i butiken hela dagarna i opraktiska och osköna skor? Jag vet inte men hemska är dom iaf.
(Jag är också lite inne på det där "baby foot" som kommer från asien som jag förstår. Där man stoppar in fötterna i en påse i en timme eller två och 3 veckor senare tappar du all gammal hud som en jätte blåsa av skin som man pillar bort. Hur äckligt men magiskt låter inte det? Någon som prövat?)
Sen den här grejen, as ful men så rätt varför är inte våra saker mer passande efter oss? Som tex i det här fallet fickan, eller varför är en iphone så kantig? Alltså egentligen. Design är inte alltid allt men i många fall...
 
 
 

malin <3 emelie

Kategori: Allmänt

Jag, Jossan och Emlan hade en gemensam konversation idag ang när vi ska träffas. Det gick helt enkelt inte att få ihop det förutom idag men vädret ställer till det för oss då Jossan bor på landet. Så det fick lämnas till en annan dag och vi får träffas två och två helt enkelt.
Det märks att de är juletider, mycket ska fixas och donas med innan den 24:de och det lämnar lite tid till att hinna umgås med nära och kära. Emlan hade iaf möjlighet att möta upp mig i centrum för att jag ville precis som alla andra baka eller snarare montera ett pepparkakshus.
 
Men Emelie kom inte ensam, med sig hade hon en vit påse. Hon hade fyndat världens finaste skål till mig och som om inte det skulle vara nog, hon hade också med sig de godaste saffransbullarna jag någonsin ätit. Hemligeheten är kardemumma och mandelmassa.
Det bästa av allt förutom att den är snygg. Storleken den är perfekt, varken för liten eller för stor.
Dessa fanns också inne på coop, passande va?
 
 

 
 
 
 
 

En dag på stor och liten

Kategori: Allmänt

Det var inte länge sedan vi var på leklandet stor och liten i barkarby.
Att trippa in där utan att betala kändes konstigt men det var tillåtet då barn under ett år inte kostar något. Men vi bidrog med vår del då det var dags för lunch.
Här en bild tagen från stället för de allra minsta
Jamie var väldigt misstänksam från början men de släppte snabbt.
Haha han har börjat göra tokiga minspel
Ännu en bild från babyhörnan
Avdelningen för stora barn
Där fanns dessa roliga "gevär" som man stoppar en boll i och skjuter i väg med luft.
På väg upp
Vi prövade lilla kanan på babyavdelningen så jag ville även pröva den stora, dock inte lika uppskattat av en viss liten.
Vi hoppade även lite studsmatta
 
 
 

3 dagarsfeber?

Kategori: Jamie 9-12 månader

Min lilla har sedan torsdagseftermiddag råkat ut för feber, hög feber.  Trodde först att det var tänder men det kändes lite väl extremt mot de förra tänderna, Jamie har förövrigt nu 6 st tänder. Jag väntade till måndagen för att se om vi skulle söka hjälp men den avtog självklart samma dag jag hade planer på att ringa. Jag vet att småbarn får ofta hög feber och som jag förstått så är allmäntillståndet det viktigaste. Det vill säga dricker han? Kisssar, äter, sover ja allt som hör bebisar till. Han påverkades massor av sin feber oerhört och har suttit i vårt knä sedan i torsdags fram till igår(måndag). Min grabb är väldigt matfrisk så han har inte alls varit lika sugen som förut. Men har fortfarande fått i sig allt han måste och han har druckit massor. Igår dock döck det upp utslag i ansiktet, magen och på ryggen. Läste på om 3 dagarsfeber och fann faktan. De som får har ålder 6mån-2år(stämmer), hög plöstslig feber i 3-4 dagar (stämmer), diarrer (stämmer), när feber försvinner kommer utslag (stämmer). Så det känns mycket troligt. Det enda konstiga var att Jamie har skrikit hysteriskt hela gårdagen, de tidgare dagarna har han varit för utslagen för att orka i samma tempo som han gjorde igår. Något smärtade honom och orksakerna kan vara många? Ännu fler tänder? Idag verkar det avtagit annars blir det BVC första sak i morgon.  

Julgransdekorationer

Kategori: Hemma hos oss

Den grå/vita julen fortsätter...
Nya dekorationer från ikea
Något rörigt
Ugglan som symbolerar Jamie. Vi köpte den på vår resa i London för att påbörja en ny tradition att i framtiden ska jamie alltid får hänga den i granen.
Självklart en bild på mini John också
 

Jamies första första advent i bilder

Kategori: Jamie 9-12 månader

Faster Nicole hade till och med sig ett paket till liten.
I paketet fanns denna. Den blinkar, låter och ur den hoppar det upp små bilder på små djur.
Vi tände ljuset, åt skinka, drack glögg och åt några julkolor.
Närbild
Liten nisse satt utmed.
För sjuk och häning för att orka röra sig.