Malin Lidgren

En pappa som få

Kategori: 2014

Jag har under ett par dagar tänkt hur jag ska formulera mig ang det här inlägget. Jag har oroat mig att Ni skulle missuppfatta poängen och tro att jag ville ha en massa feedback om min roll som mamma. Så är inte fallet. Allt jag vill med det här är att jag vill hylla John för det suveräna pappan han är.  
 
John njuter av att vara pappa och har gjort det redan sedan strax innan jag skulle föda. Han är förbaskat stolt över sin son och även innan när han "bara" var en blivande pappa var han likadan. 
Det tog ett par månader innan han förstod att det verkligen var ett ansvar som låg innanför hans flickväns växande mage. Jag minns stressen jag kände och vi pratade ut ett fler tal gånger och till slut greppade han situationen. Det blev många kvällar sittande i soffan framför en film med popcorn i famnen. Precis min räddning! 
Natten vi väntat på kom och snart vår son.
 
Tårarna sprutade från första stund han la blicken på vår son. Jamie lades i Johns armar och efter den stunden var bandet där. Han höll honom länge medans jag syddes och ordnades med men John var som i en lyckabubbla och såg bara sin nyfödda. John var den första att bära Jamie i hans armar, klä på honom och byta hans första blöja. Utan att tveka gjorde han allt det där fast att han aldrig haft en bebis i sin famn tidigare. Jag var lite chockad över situationen och kände mig inte alls lika säker. John som ofta framstår som den typen som hellre kliver åt sidan och jag trär fram, fanns inte där just då. 
 
Nu har det gått två år och bandet de två har är orubbligt. John hade mer än gärna sovit med Jamie varje natt fast att vår lilla kille helst av allt sover ovanpå Johns huvud. En sådan grej tolerera inte jag exempel. Men John snäll som han är, värnar mer om Jamies sömn än sin egen. Varje dag John kommer hem från jobbet ropar och tjoar han för att få Jamies uppmärksamhet och kräver honom på en puss eller kram. Flera gånger om dagen finner John tiden för att roa Jamie tills han nästan kvävs av sitt eget skratt. Lika lätt han har att dela killens glädje har han också lika lätt att dela hans smärta och olycka, även när den är påklistrad och självförvållad av liten själv. 
 
John är den bästa pappan man kan önska sig och det faller så naturligt för honom. Några exempel som får mitt hjärta att slå några gånger extra är typ som att han alltid blåser iJamiesstrumporförattdeskablimysigaattsättasig. Eller som så fort vi har skaffat barnvakt som har skett tusen gånger, säger han ALLTID "Jag saknar Jamie" fort vi stänger dörren
Och som helgerna vid frukostbordet sitter de ofta och mumsar samma smörgås
Sen att få se på nära håll hur John får energi och livsglädje av att spendera tid med sin son. Och sällan "ser" det jobbiga med att ha barn. 
 
Ärligt talat tänker en del av mig om jag och John någonsin skulle separera så borde han ha mer tid ihop med Jamie än jag. Bara för att han är så himla bäst på att vara pappa. Jag är en bra mamma också det vet jag men jag blir lätt distraherad av både städning, matlagning, måsten, TRÖTTHET, tider att passa och arbete. Tillskillnad från John som är expert på att sätta Jamie i första rummet (så länge inte Liverpool spelar det vill säga). Skämtosido men Jamie är lyckligt lottad och det ska jag tala om för honom en dag när han blir äldre. 
 
 




 


Frozen cheesecake med kanelgrädde och limemarinerade jordgubbar

Kategori: Jag lagar

 
 
 
 
 
 
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphia ost
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 färdig marängbotten
  • kanel
  • kiwi (ca 3 st)
  • färsk lime (2st)
  • jordgubbar
Gör så här:
Vispa 3 äggvitor poröst i en skål.
Vispa därefter 3 äggulor, 1 ask philadelphiaost och 1,5 dl strösocker tillsammans i en annan.
Vispa sedan 3 dl grädde tillsammans med 1 tsk vaniljpulver och kanel (efter behag). Smaka av, hellre för mycket kanel än för lite skulle jag säga. 
Ta fram en form och lägg ner den färdiga märängbotten. (Min form var för stor så hålet på sidan täckte jag med vanliga digestivekex som jag smullade sönder).
Häll sedan på smeten och låt stå i frysen, gärna över natten.
 
Timmarna innan serveringen snittade jordgubbarna och strödde lite strösocker på samt saften från en halv lime och la i en matlåda i kylen. Jag passade även på att "tärna" kiwin.
 
När det var dags att servera lade jag frukten ovanpå och avslutade med att riva limeskalet från en lime. Glöm inte skalet, det är viktigt för att få fram smakerna. 
Servera och njut!
 
 
 
 
Barnen var bra sugna och mina två vuxna gärster med. Nästan hela åt vi upp, det måste ju bara vara ett gott tecken. 
 
 
 

vår lilla ögonsten

Kategori: 2014

Hennes namn är Isabelle
 
Från BB
 
Nalle och Belle
Kalasfin
 
Morbror och Moster
Välkommen hem
 
Hur söt får man vara?!
Pappa Filip, Mamma Nicole och Isabelle
 
 
 
 

kalasdagen

Kategori: Jamie, 2 år

 
 
 
 
Osmakliga bilder på goda bakverk
 
 
 
Roliga presenter 
 
 
 
 
 
Stiliga kusiner i jeans!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi vill tacka alla som kom på kalaset och även er andra som var sjuka eller bortresta som inte lyckades komma. Han är en lyckligt lottat liten kille och det ska jag tala om för honom när han blir äldre. Att så många är så delaktiga i Jamies liv är inget att ta för givet. Tack och återigen tack!
 
 
 
 
 
 

Grattis hjärtat

Kategori: Jamie, 2 år

Idag är ingen vanlig dag för det är Jamies födelsedag, hurra hurra hurra!
 
 
Min stolthet fyller två år idag. För er som inte vet vem han är så kan jag berätta.
Hans ögon glittrar när han ler, hans läppar är sådär hallonrosa och hans kinder är det mjukaste som finns. Hans skratt gör mig knäsvag och han har blivit en trygg, underbar liten kille med en fantastisk personlighet.
Men som alla andra har han också sina dagar och stunder av att pröva oss som föräldrar och driva mig galen med hans trots, men det är inget jag tänker på just idag. Idag är hans dag och han tycks vara väldigt nöjd med denna stillsamma mysiga dag vi delat ihop som familj.
 
 

freak

Kategori: 2014

Ibland går jag itu. Jag är stressad, hjärtat pumpar, jag är arg, jag vill gråta och skrika, händer skakar och jag tappar bort mig själv. Jag kan inte tänka klart. Nästan som en blackout. 
Allt förändrades den där dagen Jesper gick bort och jag lever med det än idag och kommer nog alltid göra det. Jag har nämnt det förut men det kommer tillbaka och påverkar mig så kraftigt att det inte känns som "normalt beteende". Känslor kommer upp till ytan och jag kan som sagt inte tänka klart och allt på grunda av mitt kontrollbehov?
 
I lördagskväll när jag upplevde de här starka känslorna var det pga att jag kört fel. Hur kan min kropp reagera så starkt för ingenting? 
 
Orden "highly senitive person" upprepas ständigt från många håll, i olika forum och medier, och jag kan inte annat än att känna mig träffad.  
Ibland mår man bra av en titel eller att få tillhöra ett fack. Speciellt när man känner sig "onormal", galen och oförutsägbar i visa enkla situationer. 
 
  
    

Shoppat

Kategori: 2013

Jamie fyller år på söndag och jag har shoppat lite nya kläder åt honom. Jag tycker de är så snygga!
 
 



 
 


Barnkläder är så mycket roligare än vuxnas.