Malin Lidgren

Jamie och sin faster

Kategori: Allmänt

Redo att hängas

Kategori: Mina tavlor

 

 

Fortsättning följer...

Kategori: Hemma hos oss

Johanna parkerade mig framför maskin och det blev faktiskt ett resultat även om när Johanna syr själv tar det ca fem minuter sen vips är en kudde klar! Jag är så läskigt nöjd över resultatet!

 

Dagens pyssel

Kategori: DIY

Jamie's rum som än inte är klart är i alla fall på gång! Nu har jag äntligen bestämt temat jag ska inspireras av. För att komma fram till det så tänkte jag att jag får måla mig fram till ett tema och inspireras ute ifrån den och de har jag gjort. Idag drog Johanna och jag till tyg-affären och köpte tyg som vi gjort till vimplar och i morgon ska det bli kuddar och även en gardin! Temat blev flygplan, himmel, moln och stjärnor. Färgerna går i rött, blått och vitt. Det är en lång väg kvar men när man vet vad man vill ha och hur det ska se ut blir man mer pepp på att komma igång. Det som återstår är att måla rummet vitt och en "fond-vägg" röd, sy allt, måla klart tavlan, få över möbler från min syster, köpa lampan på Ikea och sen fixa små inredningsdetaljer som inte ens är värda att nämna. Det känns bra, det känns passande! Här nere är det bilder på vad komma ska...

 

Hjärtan små

Kategori: Jamie 3-6 månader

 

 

Det sägs inte len som en baby rumpa för ingenting

Kategori: Jamie 3-6 månader

Min bebis är 15 veckor och idag var första dagen han fick vara naken. Jamie's mage har från första dygnet fungerat som den ska vilket har relaterat till många illaluktande blöjor. Det har därför varit omöjligt att ha honom naken, men utomhus på en filt kan inte mycket ta till skada plus att i regel nu för tiden är det bara en sån blöja om dagen. Dagens var redan förbrukad, så jag kände att jag vågade ta chansen. Mycket riktigt gick allt som det skulle om vi bortser från den gula olyckan framför spegeln men det är en annan femma. Egentligen vet jag inte vart jag vill komma med det här, kanske till den konstiga tanken att han bär blöja dygnet runt, vått som torrt...stackars barn... Den stunden han fick idag måste i alla fall ha känts...BEFRIANDE!

 

Bara för att vi hade så roligt!

Kategori: Allmänt

Galet bra kväll igår!

Kategori: Allmänt

Oj så roligt vi hade och stämningen var på topp! Självklart tog vi hem segern och vi alla delade lyckoruset. Alla körde all in på paljetter och rosa toppar dök oxå upp, bättre kväll med andra ord!

Plötsligt händer det!

Kategori: Jamie 3-6 månader

Övning ger färdighet, Jamie kan bevisa det. Han hade det lite kämpigt med att lära sig det här med att ligga på mage och hålla huvudet högt, men han tycks ha hittat balansen. Idag låg han så rekord länge för att vara han så jag och John hann både ta några knasiga bilder och spela in en töntig liten film som jag så gärna vill visa upp men som ingen riktig bryr sig om egentligen så jag behåller den för mig själv.
/ stolt MaaMa

 

Första båt-turen i år

Kategori: Allmänt

Bilderna säger väl allt?

Kategori: Allmänt

Här om dagen blev vi bjudna på middag av Erik och Angelica, det är alltid lika trevligt och den här dagen var verkligen inte sämre. Vilken sommarkväll! Fler sånna TACK!

hmm....

Kategori: Allmänt

Igår tänkte jag på vad jag skulle göra av alla rabarber vi har fått på tomten. Sen såg jag på blogg.se's hemsida att någon gjort rabarbersaft med vanlij. Det kan väl inte vara så svårt gjort och tänk vad gott att dricka en dag då solen värmer.
Bild lånad av: skattkistan.blogg.se

Här har ni pärlan

Kategori: Allmänt

Juste glömde tillägga att vi blev med en till bil i helgen! Grå och skön är vad hon är och inte på tal om all plats som hon bär. Hon är här för att stanna med andra ord så möt Pärlan!

Vår dag

Kategori: Allmänt

Det var jag, Jamie, Jossan och hennes mage, Roy, Denice och mini Oliver (3 veckor gammal) och sist men inte minst Carro och Bellen. Vi har grillat, fikat och hängt i gräset heeeela dagen. Det är för jävla trevligt att hänga med vänner jämt och ständigt och vilken värme vi har fått tagit del av oxå. Nu känns det på långa vägar att jag suttit och jäst i värmen så nu ropar duschen under tiden Little J sover!

Om liten är ledsen

Kategori: Jamie 3-6 månader

Om Jamie är ledsen så fungerar babblarna sju av tio gånger att få honom på bättre humör. Ni som inte hört om detta så är det bara en sång med färgglada figurer som dansar ikapp, tydligen oerhört spännande om man är runt tre månader.

 

Uppdaterar imorn igen

Kategori: Allmänt

Insane

Kategori: Allmänt

Här sitter jag i min ensamhet för första gången på väldigt länge och jag ska spendera även natten själv. Jamie och John är på Tyresö för att ge mig i alla fall en hel natts sömn efter att jag varit helt mentalt slut efter några jobbiga nätter. Det är roligt hur livet fungerar, för nu sitter jag här i solen och har ingen annan att tänka på förutom mig själv men ändå är jag inte nöjd?! Jag saknar dom redan och allt jag vill är att motorljudet av vår bil ska höras och att de ska kliva ur bilen och säga; Nu är vi hemma, Och jag ska fråga hur allt gått...När jag skriver detta inser jag hur sinnessjukt det här måste låta. Men ärligt talat man blir smått rubbad av att ständigt ha någon utmed sig och ständigt vara hemma. Det är nästan läskigt hur fort en vana sätter sig...

❤Blommor i alla dess slag❤

Kategori: Hemma hos oss

 

 

To make things right

Kategori: Jamie 3-6 månader

En kommentar jag fick ang förra inlägget. Ni som misstolkat läs gärna mitt svar.


Tack på för hand

/Malin

 

Jag talar från hjärtat

Kategori: Jamie 3-6 månader

Livet som mamma och mamma-ledig går med rask takt. Tiden som jag trodde jag skulle finnas existerar inte. Jag är uppbokad på mindre möten mest hela tiden. Ett sånt här litet barn kan verkligen ingenting själv, inte direkt för att jag trodde att han skulle kunna det, men tiden alla hans behov kräver hade jag ingen aning om. Jag som mamma får betalt för att gå hemma för att gulla, byta blöja, diska nappflaskor, mata, byta kläder, bada, torka spyor, få honom att rapa, borsta hans lilla fjun till hår, trösta, få honom att somna, klippa hans naglar, få honom att lära sig att ligga på mage (de måste jag upprepa minst 5 ggr per dag) och för att få honom att tycka det är lite okej så måste man vara där och heja och uppmuntra, tvätta alla kläder, hinna städa här hemma efter oss alla tre, byta sängkläder, laga mat, handla mat, vattna blommor inne som ute, bädda sängen. Sen ska man hinna med sig själv så som att duscha, färga håret, sminka sig, klä på dig, gå på toaletten, smörja in mina satans finnar. Sen för att inte glömma så lever vi ju i en relation också som jag och John måste vårda. Vi gör mycket ihop istället för att dela upp oss och det gör att sysslorna blir lättare och vi får se mer av varandra. Det som blir lidande är våra mys-stunder som vi haft förut. Nu är ofta Jamie i någons av våra famnar så man "mättar" sin hunger efter kel efter att man har gullat med honom i en timme eller två. Men sen kommer natten och Jamie ligger tyst i sin egen säng och vi två får bara rå om varandra, då glöms dagens jobbiga bort. Dagen därpå börjar allt om igen och vi sover dåligt båda två och John jobbar mycket hårt, så det tar på krafterna helt enkelt. Men hur som helst, det här är vår vardag nu på gott och ont, det är en omställning men det är också livskvalitet. Och oavsett om vi har jobbiga dagar eller bra så vet jag var mitt hjärta finns. Det finns hos John, jag hoppas vi kan vara det där paret som ibland känns som en på miljonen som klarar av livet som småbarnsförälder. Det är John jag vill leva med resten av mitt liv, utan tvekan. Alla har vi våra dåliga sidor men han har så många fler bra och ett liv utan honom skulle känns oerhört tufft och något jag inte vill tänka på. Men sen granskar jag mig själv, jag känner mig mer eller mindre som en tyrann eller robot som får saker gjort men märker att jag glömmer bort John mitt i alla måsten. Men tack och lov så ger Jamie honom den uppmärksamheten och kärlek han förtjänar efter en lång arbetsdag för Jamie ler så fort John visar sig. Men jag ska bli bättre på att spara några av mina pussar som Jamie alltid får och ge dom till någon mer behövande, det vill säga John. Jag väljer att skriva det här öppet för att jag vill minnas att kärlek finns mitt uppe i allt men bara i en annan form.

Dagens pyssel

Kategori: Hemma hos oss

Nu efter allt regn märker man att hela Stockholm står i blom. Så vi i villa är ju tvungna att klippa gräset. John tog på sig det medans jag gjorde en make-over på en liten konstig sten-ränna eller vad jag ska kalla det utmed altan som inte såg så rolig ut. Jag fick en så himla fin sten av min kära vän Josefina i inflyttningspresent som passa perfekt i "rännan". Sen tillförde jag vita stenar på det. Sen måste jag bara säga att jag har köpt en plastmatta till uteplatsen också som jag tycker medförde lite extra mysfaktor.

 

Älskling

Kategori: Allmänt

Sabina fyllde 13 år den 20 april. Hon har funnits i mitt liv sen jag var 10 år. Livet börjar bli lite jobbigt för henne just nu och tankarna på att hennes tid snart kan vara över gör att det skär i hjärtat på oss i familjen

Lördag...men känns som en måndag

Kategori: Allmänt

Att matcha sin son

Kategori: Jamie 3-6 månader

 

 

Min familj

Kategori: Jamie 3-6 månader

 

 

Jamie är 3 månader idag

Kategori: Jamie 0-3 månader

  • Han suger ständigt på sin hand, som han även tittar på ibland och medvetet kämpar för att föra mot sin mun.
  • Han fick sitt 3 månaders vaccin igår och vilken scen han ställde till med både tårar och skrik, på kvällen blev han varm och febern var igång. Det gjorde honom slapp med en dåsig blick :(
  • Kontakten man får med Jamie idag är verkligen en utveckling från förut, han är så himla med och skrattar med oss och när John kommer hem från jobbet är nog höjdpunkten för lilleman på hela dagen.
  • Han "pratar" med oss högt och länge. När vi då härmar hans ljud och gör en tvist på det så som att hålla ut, tittar han på hur vi gör och ger sig själv ett försök att härma oss. Och när han är koncentrerad så lyckas han riktigt bra.
  • Han har fortfarande väldigt blå ögon. (Jag fick mina bruna vid tre månaders ålder)

Inte alltid lika oskyldig

Kategori: Jamie 0-3 månader

 

 

En inblick i vårt nya hem

Kategori: Hemma hos oss

Här är då sovrummet från olika vinklar

 

Effektiv shopping

Kategori: Allmänt

In och ut på Ikea på 40 minuter, det kallar jag storslaget! Jag hann med alla avdelningar uppe som nere, hylla 18 fack 15 och fyndhörnan. Jag kom hem med de jag skulle och även lite små tjafs som jag fann på vägen. Effektiv shopping med andra ord!

Han är rätt söt den där;D

Kategori: Jamie 0-3 månader

 

 

T.R.Ö.T.T, så tack och godnatt

Kategori: Allmänt

• • •

Kategori: Hemma hos oss

Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön, och träden är så fina och marken är så grön. Och blommorna är vackra och höet luktar gott , och solen är så solig och vattnet är så vått.... Ja ja, resten kan ni ;D

 

Min hy är på bättringsvägen!

Kategori: Allmänt

Haha jag ser ut som en liten sotar unge jämfört med Jamie, men de är härligt med lite färg!

Mina hjärtan

Kategori: Jamie 0-3 månader