Malin Lidgren

Färgglatt

Kategori: Hemma hos oss

För er som är nyfikna på hur det blev med de gula så kan ni se början på förvandligen här och nu, än är inte allt på plats men på god väg.

Dinner and a movie

Kategori: Hemma hos oss

 

 

Dagens middag

Kategori: Allmänt

The sun is shining

Kategori: Allmänt

Ett tips

Kategori: Allmänt

Folk brukar fråga mig om våra skärbrädor vi har här hemma, våra är köpta för länge sedan och för en dyr peng. Men jag och mamma sprang på dessa på chilli för endast 179 kr för den som är sugen. Lite svåra att hitta dock, de stod i mitten av allt kaos av köksartiklar så nu vet ni!

Jag är redo

Kategori: Gravid med Jamie

Här sitter jag hemma i vår soffa och på schemat har jag ett möte hos mvc, så ser i stortsett alla mina dagar ut följt av att jag fikar med någon vän eller har något annat rätt oviktigt för mig. Trots denna sköna livstil måste jag säga att jag är oförskämt trött på min stora, opraktiska jätte mage. Jag är trött på att vara gravid! Om det vore möjligt så skulle jag vara så otacksamt glad om jag bara i si sådär en timme fick slippa bära på den, asså tänk vilken känsla av frihet! Tänk att kunna bära byxor och allt annat än leggings. Att slippa känna benen domna bort när jag går, slippa känna den där klumpen och hårda stela magen när jag rör mig. Att slippa känna mina svullna ben, fötter och vader ner pressade i tighta skor som aldrig varit tighta förut.
Trots mina klagamål så inser jag att idag går jag in i vecka 38. Det betyder att om 14 dagar så är den där dagen 10 februari här, dagen då jag är beräknad att föda barn. Dagen som känts så långt borta och bara som en dag jag fantiserar om. Hur sinnessjukt är inte det?! Jag tror jag aldrig kan förbereda mig för den stora dagen! För allt jag ska få känna just i de timmarna från när förlossningen börjar tills den är över och då istället för att bara bära på en hemsk jätte mage så ska jag bära på ett barn, ett pyttelitet barn. Visst inser jag att bebis kanske inte alls tittar ut den dagen men det är det enda datumet jag kan relatera till. Det är det datumet som är sagt sedan i somras att då förändras resten av mitt liv, visst betyder det datumet allt för mig fram tills den riktiga dagen kommer...
Jag är redo och jag längtar efter dig

Make-over på ingång

Kategori: Hemma hos oss

Jag ser fram emot våren och alla dess färger! Jag kan tänka mig att snart finns de ingen tid till att tänka på hemmet längre så passar på nu när ändå tiden finns till! Gult har jag funderat på i si sådär en vecka eller två så nu har jag letat upp lite saker i den granna färgen. Inte de lättaste men nu får vi se, de kommer antingen bära eller brista de ska jag ta reda på i morgon! Det kliar i fingrarna, jag hade gärna satt igång redan nu men fick lite spontana planer så i just detta nu sitter min feta rumpa på tåget på väg in till stan.

 

Något nytt vore kul!

Kategori: Allmänt

Målat spjälsäng, tvättar och ätit middag

Kategori: Allmänt

17 dagar kvar...?

Kategori: Allmänt

Redan igår började mina sammandragningar ske allt oftare och bli starkare, de gör nu mera ont i nedre delen av magen och de svider i själva ryggslutet samtidigt som sammandragningen pågår. Dock sker inte detta dagarna i enda, jag kan ha pause i några timmar innan det är dags igen. Jag trodde först att de kanske hade något samband med att jag är sjuk och har haft lite feber och sånt att kroppen "stressas" eller så är de här början på processen föda barn, vad vet jag?! Men de läskiga är att jag tycker de här korta 30 sekunders sammandragningarna gör ont, hur i helvete ska de kännas sen?! Värre antar jag... När man föder barn verkar man fälla många tårar innan man kommer till glädje tårarna... Jag känner mig lite smått nervös inför förlossningen nu samtidigt som att jag vill ju inget annat än att den ska komma. Jag har märkt att jag har blivit trög och har ibland svårt att koppla de folk säger eller jag liksom uppfattar inte riktigt de som sägs. Jag är nog så inne i mig själv emellan åt så jag kan bara anta att jag är en jätte tråkig vän eller flickvän just nu... Men när de gör ont kan jag inte tänka på annat... Jag orkar typ inte lägga energi på något, inte ens viktiga saker

v.37

Kategori: Gravid med Jamie

Hade jag bara vetat hur man gör så hade jag lagt upp en liten video på min mage som rör sig pga av att bebis leker rövare där inne. Det ser så galet ut om inte annat känns galet. Den knuffar ju liksom runt på allt annat som man har där inne. Det känns så starkt men jag har så svårt att sätta själva känslan om det hur det känns i ord. Annars så tror jag att bebis har hicka säkert en gång om dagen. Jag bara antar att de är hicka för de är så exakta knuffar som är rätt "dåva" i en speciellt takt ni vet som när man själv har hicka?

Världens snällaste

Kategori: Allmänt

Titta vad vi fick av vår fina underbara frisör Emma hela 7 st små bodys till minime!

Längtar så

Kategori: Gravid med Jamie

Jag vill ha vår bebis!!!

Jag måste få beklaga mig

Kategori: Allmänt

Jag har fått så grov akne att jag snart går under. Hela min dag har jag spenderat åt att tänka på hur dåligt jag mår av att se ut så här. Jag kan liksom inte släppa det, de har påverkat hela min dag och mitt humör. Jag kan inte förstå att jag kan bli så påverkad. Men de är inte bara några små finnar... det är blemor och de ömmar, de kliar, de svider, det är så rött och bara ett helvete rent ut sagt. Jag måste sitta och sminka mig under långa stunder och fylla på hela dagarna för sminket inte sitter på plats. Jag duschar och tvättar mig mest hela tiden i hopp om att det ska försvinna men de ligger inte ytligt, de ligger djupare, så djupt att fingrar och medel inte når.

Jag saknar att bara vara jag och ha min egna kropp. Jag vill att mina dagar som bebismaskin ska vara över snart... (Jag kan inte förstå att den här bilden är tagen för bara ca 7 månader sedan)

Nya besked

Kategori: Gravid med Jamie

Tidigare idag åkte jag och John in till Danderydssjukhus för ev vändning. Jag talade om för läkaren att jag inte alls var speciellt sugen på att göra ett försök och att jag tyckte de verkade jobbigt. Personalen var iaf väldigt "för" att göra vändningen och ville veta varför jag inte hade lust. Det hela slutade med att jag gav med mig och vi bestämde oss för att ge det en chans. Sen efter talar hon om att livmodern måste vara avslappnad och inte få massa sammandragningar under tiden man vänder på bebisen och då är man tvungen att ge mig något i blodet via en kanyl och de kommer ge mig hjärtklappning. Då blev jag genast nervös. Benen skakade och jag fick handsvett, jag har aldrig varit med om sånt förut så tyckte att de var de jobbigaste. Själva vändningen gick jätte bra och snabbt, visst tryckte hon väldigt hårt mot magen men mina tankar låg mer på att fokusera på att andas och på att mitt hjärta var på väg ut ur min bröstkorg så jag hann inte uppfatta att den vände sig, så fort gick det. Efter de fick jag ligga i sängen och "återhämta mig" och kolla att bebis mådde bra i ca en timme. Nu får vi bara hoppas att den håller sig på plats om annat så lär jag tydligen märka på rörelserna om den vänder sig igen.

Mitt nya projekt

Kategori: Mina tavlor

Nu har jag gjort grunden till vår nya tavla som vi ska ha i vardagsrummet. De som fattas är lite text som kommer ha tema bebis. Väldigt dyster för att ha bebis i fokus kanske ni tänker men den är stilren, personlig och passar in i vårt hem. Det som fattas är bara bebis små fötter och lite text som jag ska få dit på något sätt, skriva är inte min starka sida speciellt inte med penslar.

Sjukligt!

Kategori: Allmänt

Vi var på hemmakväll för att köpa godis och såg en skylt att om man köper 1 kilo godis så får man ett billigare hg-pris. Vi började plocka men ganska snabbt inser vi att vi plockat mer än så, närmare bestämt 2 och ett halv kilo kom vi hem med!!! Så nära och kära ni vet vart ni ska komma om ni är lite sugna på godis!

update

Kategori: Allmänt

Jag var hos mvc i fredags och bebis sitter precis på samma plats som innan, de var inte direkt oväntat så nu på tisdag kommer jag ringa danderyd kl 7.30 för att få en tidsbokning samma dag. Tanken är väl att man ska försöka vända den men ärligt talat så vill jag helst inte det så vi får se vad som sker den dagen. John kommer att följa med mig för fall om vi gör vändingsförsöket så finns en risk att min kropp kommer framkalla sammandragning samma dag så bb-väskan ska också med.

Vagnen är här!

Kategori: Allmänt

Självklart är den turkos, (vad annars? ;D) på bilden ser den mer blå ut men bilden gör den inte riktigt rättvis.

Redo för något nytt

Kategori: Allmänt

Jag är redo för lite nytt porslin i hyllorna här hemma. Jag är en riktig sucker för te, så kanske ett nytt sett med tekoppar och lite såna små tillbehör att ta fram när man bjuder folk på fika. Den här bilden kommer från Indiska så ska nog ta mig förbi en sådan butik snart.

Tiden räcker inte till

Kategori: Mina tavlor

De flesta av mina vänner har väl redan sett den här tavlan som jag håller på att måla till Bella som står ståendes hemma hos oss på mitt fina stativ jag fick i julklapp av John. Dock ska jag måla stativet svart så det blir mer än bara en praktisk sak som jag använder när jag målar. Vill liksom ha den som en inrednings detalj som gör vårt hem något mer personligt...

Hemma hos: Emlan

Kategori: Allmänt

Titta vad Emelie köpte på Ikea! Ett växthus som vi gjorde om till ett ljushus istället, världens sötaste ide om ni frågar mig!

Tänk att få känna solens strålar

Kategori: Allmänt

 

 

Klappar del 3

Kategori: Gravid med Jamie

<3

Kategori: Allmänt

Mat, mat och en än gång mat

Kategori: Hemma hos oss

Igår kväll bjöd vi över Erik och Angelica lite spontant på middag och de tog med sig världens finaste Siska, hon är världens härligaste vovve!

 

V.35

Kategori: Gravid med Jamie

 

 

Fin besök

Kategori: Hemma hos oss

Oj vad jag träffar folk och fikar dagarna i ända. Men jag klagar absolut inte, snarare tvärtom! Det är jätte härligt hur många människor jag har omkring mig som jag kan umgås med! Idag var det Sanna med sin Bella, Ellinor, Jossi och Empa som kom över, väldigt trevligt var det!

 

Så som jag letat

Kategori: Hemma hos oss

Det här med att hitta vita, höga, större krukor i butiker har visat sig vara svårare än vad jag någonsin trott. Jag har köpt växten först sen insett att krukorna jag haft är för små i själva hålen så det har gjort att plantan kommer inte tillräckligt ner och den där fula plastiga biten syns. Jag har sökt två stycken enklare, vita krukor utan några krusiduller på, sedan juli när vi skulle flytta in och tro mig jag har sökt på ställen allt ifrån gåvobutikerna på sjukhusen jag varit på, till en liten bod på Öland till stora kedjor runt om där jag varit och nu fann jag ÄNTLIGEN en variant på plantagen för det otroliga priset 129 kr/styck!

 

Vilken dag

Kategori: Allmänt

Morgonen började hemma. Kort därefter satt jag och Jossi i bilen på väg till Bro för att titta på Ellinors och Storres nya lya. For hem för en kort stund för att sedan sätta mig på tåget för att äta med Josefina och Emelie på Vapiano. Sista stoppet gjordes här hemma i lägenheten där John, Erik och Angelika befann sig. Snacka om att jag har hunnit tagit igen tiden med många på en och samma dag. Så,over and out för ikväll!

Resume

Kategori: Allmänt

Jag måste säga att 2011 har varit ett fantastiskt år, jag har inte direkt reflekterat över det förns jag satt här framför datorn och läste om alla andras år och deras tankar kring detta. Men jag kan bara minnas allt det positiva och roliga som varit.
  • Det första jag kommer att tänka på är thailand's resan vi gjorde, den bästa resa jag någonsin varit på. Att få uppleva paradiset som jag bara kunnat drömma om tidigare.
  • 18 maj kom med nya bröst som gjorde att det sved i plånboken och gjorde sinnessjukt ont, men gu så efterlängatade dom var.
  • Kort efter det fick vi nycklarna till vår lägenhet och renoveringen kunde börja. Visst var den tiden krävande och väldigt kämpig för mig. Men nu i efterhand vet jag att alla tårar, tröttheten och känslan av att vara allmänt slut berodde på att jag var med ett litet kärlektsbarn.
  • Till slut en stund efter att min kropp insätt vad som grodde i min kropp fick även huvudet reda på det. En omtumlande resa för min lilla kropp men välbehövlig för utvecklingen av mig och John som individer men även för förberedelserna psykist för att få detta lilla under barn. Jag måste nog säga att vi haft ett riktigt kärleks år och jag kunde inte vara mer säker på oss som par, det är Vi och jag vill alltid att det ska vara så.
Men det här året blir något stort och något jag aldrig upplevt tidigare. Jag ska bli någons mamma och inte bara stå instängd inomhus omringad av MQ's väggar som jag gjort en längre period. I år ska jag ta mig utomhus mer än någonsin, jag ska umgås med vänner och jag ska skratta mängder! Jag ska se vårt lilla mirakel göra "den's första" av miljarder olika saker och bara leva på ett sätt jag aldrig haft möjlighet till förut när livet var fullt av andra måsten. Jag vill se, jag vill vara medveten och jag vill uppleva allt! 2012 jag välkommnar dig med öppna armar och ett hjärta som är helt.


Hobby tid

Kategori: Allmänt

En dag som denna har jag spenderat sittandes på ändan, antingen i vår otroliga säng som jag saknat eller på golvet framför målar duken. Jag fick lite målar tillbehör i julklapp så de har invigts idag.

Tvåtusentolv

Kategori: Allmänt