Malin Lidgren

Dopet

Kategori: Allmänt

Lördags-eftermiddagen spenderades i Viksjökyrka där näst intill 70 personer kom för att se Jamie döpas. Det var en lyckans dag då allt bara flöt på och vi verkligen hade det roligt. Under cermoin skötte sig liten utmärkt där det bjöds på två psalmer, någon bön och annat "nödvändigt", men det bästa av allt, sång. Den stod Sara min kollega för och låtarna hon framförde var "You're song" och "Simple man". Flera personer berömde hennes insatts och hon gjorde mig verkligen rörd med hennes ord. Att Sara ska vara den som sjunger på mitt bröllop är givet.
 
Fortsättning följer....

 
 

Vi börjar med bilder från cermoin och strax innan.
Morfar till vänster, Johns farfars moster Greta i mitten och farfar till höger. 
Close up på Jamie och farfar
Faster Nickan, liten, farfar Micke och farbror Anton.
Time to suit up för Jamie, (lättare sagt än gjort) Jag fick hjälp av kusin Stella och gudmor Emelie.
Resultatet!
Faddrar (gudföräldrarna) Erik och Emelie
Själva döpandet
Stolta föräldrar
Galet snygga och glada gänget
Sara tar emot applåder
Liten på upptäcksfärd
En värld full av liv.... haha stolt pappa håller upp Jamie för gästerna innan vi lämnar lokalen
 
 
More to come...
 


 
 
 
 
 
 

Det vankas dop

Kategori: Allmänt

Jamie's utveckling, cirkus 8mån

Kategori: Jamie 6-9 månader

Killen nöjer sig inte med att krypa. Han föredrar att stå och ta sig fram på två fötter med hjälp att hålla i sig i väggar, möbler, oss och allt han kan hitta. Det är ganska imponerande när han helt plötsligt står vid soffan när han för 3 minuter var borta vid trappen. Han har varit en pina i några veckor och alla har frågat; Är det tänder på g? Vi har sagt nej, då det verkligen inte gått att se eller känna några alls. Men över en natt var det något vasst, vitt och litet under tungan. Två dagar passerar och en till skymtar fram. Äntligen är vår kille sig själv igen, som jag har längtat. Han skrattar högt och hela tiden och tycks inte vara besvärad dygnet runt så som det varit de senaste veckorna. Favorit grejer förutom att stå är mat i alla dess former. (Vi har börjat med barnmatsburkar för 8 mån.) Saker som fascinerar är vatten från kranen eller ur duschmunstycket. När handduken kommer fram kommer tårarna i samma takt. Kromfärgade saker är bäst, spelar ingen roll vad det är så länge det är något blankt. Smycken, lampor, duschbrunnen, insidan av tvättmaskin, ljuslyktor och speglar såklart.

En tidigt dop-present

Kategori: Allmänt

Den blå charmören och old school ankan fick jag av vår nyfunna vän Emelie som jag en gång i tiden gick i skolan med. Hon gav Jamie den här för tidiga dop-presenten. Då jag har en grej för leksaker som är relativt enkla och som ser ut att tillhöra ett barn som är fött för 30 år sedan kändes det mitt i prick när jag första gången såg den.

Härliga dagar

Kategori: Allmänt

Bilderna får tala för sig själv

Loppis-fynd del 3

Kategori: Hemma hos oss

Dessa två fantastiska nycklar. Ska lägga ett sidens band runt eller skaffa någon form av ring om de ska hängas på väggen.

Loppis-fynd del 2

Kategori: Hemma hos oss

Lycktan ni ser till höger. Den passar utmärkt med en annan jag redan äger. Tänkte mig till nästa sommar förhoppningsvis ute på nya uteplatsen vi har planer att bygga till våren.

Loppis-fynd

Kategori: Hemma hos oss

Igår tog jag och Emelie bilen till Sigtuna där vår vän Jossan har fyndat så fina saker på loppis. Så vi var ju också tvungna att pröva lyckan på landet. Jag kom hem med en ljusstake, 2 gamla nycklar och en ljuslykta. Här nere ser ni två bilder på det först nämnda.

Update: min hud

Kategori: Allmänt

Jag fick en kommentar från en tjej som undrade vad som hände med min hud. Som jag nämnde redan förra året när jag hade gått kanske halvvägs genom graviditeten var att jag fick en del finnar och att jag störde mig på dessa. Det fortsatte att komma mer och mer under hela graviditeten men sen när ammningen satt igång då j*ävlar brast det ut ordentligt. Det påverkade min sömn och även mina vakna timmar då t.ex Jamies huvud mot mig bröst gjorde ont då alla inflammerade finnar ömmade jämt. Jag slutade därför amma efter två månader och gick till vårdcentralen som skrev ut medicin. Redan efter en månad upplevde jag stor skillnad, bölderna slutade komma och det försvann mer och mer. Läkaren bad mig göra ett uppehåll när sommaren kom men jag fortsatte ändå. Det enda jag märkte var att jag hade mycket lättare att bränna mig men smörjde mig noga, jag ångrar absolut inte att jag fortsatte(sommaren var ju som den var oxå). Antar att folk med känslig hud inte rekommenderas att göra så som jag gjort. Idag äter jag inte medicinen mer då den tog slut efter 3 månader och jag valde att gå till min gamla gynekolog som skrev ut p-piller vid namn Yasmin som ska påverka huden. Men om jag skulle jag märka att jag får dessa finnar igen efter någon månad då jag använt mig bara av p-pillerna så kommer jag uppsöka läkare för att be om samma läkemedel som jag fick utskrivet förut. Då jag aldrig märkte några biverkningar av det. Antar att jag fick en relativ mild variant? då jag pratat med andra som påverkats mycket negativ av starka akne-läkemedel. Idag lever jag mestadels med akne-ärr men det påverkar mig inte lika illa som verkliga finnar, självklart skulle jag inte ha något emot att gå och ta bort de resterande på någon klinik men plånboken tillåter inte det just nu. Sen på sommaren var det lättare att leva med då man är brun än nu.

Hatt-fest

Kategori: Allmänt

Igår blev jag och liten hembjudna till Emlan för att smaka på hennes nybakta bullar. Och tro mig när jag säger att det var en dröm av vanilj jag stoppa i mun! Tänk om man alltid skulle ha sånna hemma, då hade jag varit bra rund!

Vackra du

Kategori: Jamie 6-9 månader

Det är något särskillt med förminskade vuxen kläder💚

Kategori: Jamie 6-9 månader

Vi har satt upp tre krokar som är riktade till Jamie och alla barn så även de ska kunna hänga upp sina ytterkläder. En vis person lärde mig; Var sak har sin plats. Förut var detta inget jag strävade efter och kände mer eller mindre att han som sa det överdrev en smula. Men idag 4 år senare förstår jag verkligen meningen av detta. Ordning och reda underlättar min vardag oavsett om jag är på hemmaplan eller på jobbet. Nu skulle jag bara vilja komma på en bra läsning för dessa små skor de bär också....

Realitycheck!

Kategori: Jamie 6-9 månader

Natten från helvetet var här i natt! Igår och idag tappade jag dessutom fattningen riktigt ordentligt på ett sätt och med sådana känslor jag aldrig känt för mitt barn. Så vi var osams. jag och liten. Jag skrek åt honom att vara tyst, satt honom på golvet för att slippa bli döv och jag sa ord jag inte menade...men absolut inget var bra...som vanligt vill jag säga. Vad hände? Jamie har varit en ängel sen han föddes, de folk alltid säger när de är i vår närhet är; gu vad han är snäll! Men dagens visa eller de senaste veckornas visa ser alltid likadan ut. Allt är kul en kort sekund sen är det gnällfejs på igen, strax efter vet jag att han kommer pressa fram tårar som jag tycker känns på klistrade utan anledning. Han har allt och lite till, eller är det jag som inte kan läsa mellan raderna? Oavsett så hoppas jag att den här tiden bara kan vara förbi. Han får mig att åldras 5 år med varje skrik, varje sömnlös natt och varje hungrig minut jag får uthärda för att vara honom till lags. Livet är helt enkelt ingen lek just nu. Men idag tog john's pappa med familj honom så jag och john hann knappt hem innan jag somnade. Efter min nap kände jag mig som en ny människa. Glad och redo för att gräva ner krigsyxan!

Onsdagens påhitt

Kategori: Allmänt

Varför kommer det sig att man alltid träffar sina vänner för sällan? Tjejer, jag ser iaf redan fram emot nästa gång!

Nya inköp

Kategori: Hemma hos oss

Mamma och jag var en tur på Ikea här om dagen. Då fann jag dessa skålar för 19 kr styck, de till hör ett jätte fint sett med tallrikar av olika slag,men jag har mina älskade tallrikar från chili redan så dessa fick duga. Jag hittade också något jag sökt länge. Jag köper ofta Ikeas billiga mega servetter, de mest negativa med dessa är att de inte rymms i någon servetthållare för Ikea har egna mått på allt från garderobs-stommar till servetter liksom. Men nu är det slut på mitt sökande då de har fått in en jätte fin egen variant så den blev min för en billig peng den med. Tror priset låt runt 29 kr kanske?

Tilda's dop present

Kategori: Mina tavlor

Jossan ville ha en ljus tavla. Det här blev min tolkning, något enkelt men harmoniskt. Jag hade lilla Tilda i tankarna när jag gjorde den.

Things om my mind

Kategori:

Jamie's dop närmar sig och det är dax att ta tag i saken, rättare sagt saker. Fika, tårta ska beställas, kaffe och annat ska inhandlas. Klänning till mig måste hittas. Kyrkan måste ringas, ballonger ska köpas. Ja listan kan göras lång! Men äsch, det är en dag i morgon också!

Nytt till litens rum

Kategori: Hemma hos oss

På mio hittade jag dessa jätte bokstäver för 30 kr styck. John skruvade sedan ett hål genom dom så att det sitter på plats. Hade egentligen tänkt köpa de mycket mindre bokstäverna på chili, men är så glad att jag valde mios variant istället. Jag är lite sugen på att köpa lite olika servetter att klä in bokstäverna med men vi får se, vitt är ju lite utav ett vinnande koncept!

Mammas hjärta är nu 7 månader

Kategori: Jamie 6-9 månader

Kräftskiva och dagen efter

Kategori:

Stora kärleken

Kategori:

Så här stilig är min pojke nu för tiden

Kategori: Jamie 6-9 månader

Som jag sa i förra inlägget så har Jamie lärt sig en del nya grejer som gör att han ramlar allt för ofta. För att göra smällarna mindre skadliga för honom bär han nu för tiden mestadels hatt!

Skryt

Kategori: Jamie 6-9 månader

För första gången på snart 7 månader så sov Jamie en hel natt. Lyckan som uppstod när jag vaknade av mig själv och tittade på klockan och insåg att den är 07:00, gör mig till för en gångs skull en utvilad mamma. Annars då tänker ni? Jamie är duktig på krypa, han ställer sig själv upp mot möbler och är modig nog att försöka släppa taget. Här om kvällen upptäckte han sin egen skugga som han ihärdigt försöker ta och de är väl det han roar sig med på kvällarna innan mys-stunden fortsätter.

Många tummar upp

Kategori:

Jag måste bara säga att kristallen verkligen levererar. Det här gjorde min tvkväll fulländad!

Litens nya pjucks!

Kategori:

Dessa kommer från zara och dom blev hans för 199:-, väl spenderat må jag säga. Dessa ska han bära tillsammans med kostym på sin dopdag!

Ännu en gåva

Kategori:

John kom hem sent idag efter en lång arbetsdag. På sista flytten fick han en fin hjärtformad skål att ta med sig hem till sin kära. Det satt ett leende på mina läppar!

Bara för att du är DU

Kategori:

Idag gjorde jag någon väldig speciell glad genom en enkel handling. Vem säger att bara pojkvänner ska överraska flickvänner med blommor? vi vänner bör vara minst lika bra på att visa våra känslor för varandra.