Malin Lidgren

midsommar på vätö

Kategori: 2015

 Lillebror, väx inget mer nu!
 
JohnTheDad 
 
 
 
 Vilja
 
 
 En del av tomten.  John och jag har ju bara varit över när snön fallit.
 
 Promenix
 
 Kusinerna bus
 
En kall och lugn midsommar på landet fick det bli. Precis det jag orkade med. Tack och lov sken solen dagen därpå så man fick tanka på med lite Dvitamin.
 
Men i helgen ser jag fram emot en vuxenfest med många av våra vänner på Jossis och Migges inflyttningsfest.

min sista dag

Kategori: Allmänt

 
Jaa, som nämnt befinner jag mig nu i vecka 37. Liksom slutet på gravidteten och dagarna är räknade...inte av mig möjligtvis men av en app på telefonen. Fokuset på Lillebror har i stortsett varit detsamma som noll, hela den här tiden fram till och med förra veckan då jag i allafall tog mig tiden att beställa sånt jag vet att vi saknar och man behöver från dag ett. Konstigt att gravidteter kan skilja så mycket då det ändå sker i samma kropp men samtidigt lever jag ett totalt annat liv nu än förra gången. Kärleken får liksom slå till den dag vi ses, Lillebror och jag. 
 
I torsdags stod jag på jobbet ovetandes om att det skulle vara min sista arbetsdag på minst ett år, och det känns? Som ren galenskap och väldigt svårt att ta in. Vi ställde in midsommar hemma hos oss och tur var väl det. För i helgen sa kroppen ifrån och jag har numera blivit sjukskriven fram till BF. Krämpor, sömnlösa nätter och gravt illamående samt dåliga värden men en stadig vikt på 62kg.
 
 
 
Dock ska jag ta mig till jobbet och säga hej då på rikigt till alla, jag vill ju ha ett riktigt avslut. Jag kan inte förstå att det är över...
 

viktiga köp?

Kategori: Allmänt

Idag befinner jag mig i vecka 37 och förra veckan skickade jag iväg de sista? beställningarna till Lillebrors ankomst. Jag undrar om jag glömt något, eller om ni rekomenderar något som man "måste" ha.
 
Vagnen vi fortfarande väntar på är en bugaboo buffalo all black. En grå solsufflett medkommer.
Ett nest är beställt av Jessica som är gullig och ska sy ett till oss. Med Jamie hade vi inget, men det känns användbart på många sätt.
 
En skötväska, det blev den här från silver cross. Förra gången hade vi ingen riktig skötväska och det ångrar jag, vanliga väskor är inte anpassade till de smås behov.
Troll bedside crib. En sidosäng, eftersom Jamie ibland drömmer mardrömmar och kommer över till oss. Liksom 4 st i en 160 säng känns sådär va. En sådan här känns given den här gången.
 
När det är dags för att göra Lillebor ren är en sådan här välbehövlig. Sist med Jamie stod jag och höll honom i mina armar. Tro mig det var tufft. Att använda sig av en arm och tvåla in någon så liten slutade alltid med att han halkade ur mina armar.
 
 
 
 Pandakudden som ska vara bra för att minska kvävningsrisken, vara ergomoisk och att undvika att huvudet ska bli platt.
 

Den nakna sanningen del 7

Kategori: Allmänt

Här ska ni få se på mina satans ben. Ben jag inte bär med stolthet utan ben jag grinar illa varje gång jag ser och tänker på. Väldigt ångestfyllda ben.

Äntligen fick jag träffa läkaren på Mvc ang benen i hopp om att få blodförtunnande utskrivet. Men det var lättare sagt än gjort... Hon sa att åderbråcken på benen antagligen är för resten av mitt liv. Super peppande....NOT. Det finns inget att göra, utan bara vänta tills jag föder. Liksom kul att min mormor på närmare nittio år hade vackre ben än jag?! Var dessa kommer från vet ingen. Ofta är de ärftliga eller kommer av övervikt. Hmm...men någon ska väl vara den första i släkten? Suck. 

För att försöka ha ett positivt tänkande ska det gå att operera bort. Det ska tydligen både vara kostsamt, smärtsamt och ta lååååång tid innan resultat syns. Just i detta nu känner jag att det får kosta vad det kostar vill. 

Jag har två olika sorter. Den ena mer ådrig och utstickande och de andra som är mer som ett blåmärke med blodkärl som brustit och grenat sig. Som för övrigt var på ett område stort som en tia den 8 maj. Se nu, redan 20 dagar senare har de växt och förökat sig?!!! 

Ådran går från smalbenet upp till underlivet, drabbat värst är höger sida. 

Sen har jag fått konstiga små "fläckar" på låret nära trosan, ådror på rumpan som ibland visar sig som en troskant och ljumsken på höger sida har börjat få färgen blå. 

Har jag nämnt hur härligt det är att det är sommar och shorts tider!? 
Haha jag är medveten om min bitterhet men hoppas den och bråken försvinner;D 





V 34

Kategori: Allmänt

Idag går jag in i vecka 34. Veckorna springer förbi och vi är långt ifrån klara med Lillebrorsrum samt inköp av saker. Men men, mer om det en annan gång.

I vecka 32 var jag hos barnmorskan. Jag fick väga mig, mätta magen samt ta blodprov. Ja sånt där standard. Ah juste och lyssnade på lilleman. 
Järnvärdet hade gått ner på två veckor från 114 till 110 samt att gången innan hade det sjunkit också så nu har jag börjat ta tabletterna igen. 
Vägde för övrigt 60 kg. 
Magens mått ligger inte länge utanför kurvan som den nästan gjorde sist utan har också sjunkit lite. Tack gode Gud!  

Lillebror var stressad inne i magen vi så försökte komma ner i varv så att hjärtslagen skulle göra detsamma. Hon frågade om jag haft någon förkylning nyligen, då kan bebisarna tydligen regera men det hade jag inte haft men strax efter besökt kom det. Mina första tecken på att jag blev/är krasslig. 


Förlåt för den hastiga bilden.




Jamie har blivit stor

Kategori: Allmänt

 
Först slutade vi med blöjan men det har jag väl redan talat om?
Det var länge sedan nu.
 
Det jag vill komma till är att han också har slutat med nappen.
Napp och tiger har varit heliga för både honom och oss. Den kombon har hjälpt oss som föräldrar mååååååånga gånger. Jag hoppas innerligt att Lillebror kommer vara lika förtjust i sina prylar som Jamie varit.
Han har sedan tidig ålder nästan hamnat i trans så fort napp och tiger funnits i hans närhet.
 
Jag fick ett ryck i höstas och ville sluta med allt och det här kommer jag på i samband med vår flytt? Som om flytten inte var en tillräcklig stor förändring för en liten? Joo, såklart, jag var inte riktigt mig själv där i höstas. 
Men efter och under min sjukskrivning nu när jag har kommit ner i varv har allt gått som på räls.
HAN har varit redo och mogen. Inte bara jag. Det hela började med blöjan, han gick längre perioder torr. Ja då började vi där och hans favoriter tiger och napp fick användas flitigt som vanligt. Lika bra att fokusera på en sak i taget.
 
Sedan några månader senare likadant med nappen så råkade han somna utan. Då spann vi vidare på det och berömde honom för det.
Vi ritade upp ett schema tillsammans.
Skulle han lyckas somna utan nappen i fem nätter skulle vi fara till leksakaffären. Det var dealen.
Varje morgon om han lyckats med sitt uppdrag fick han en stämpel på hans lapp, så räknade vi ner att nu är det bara 2 nätter till, SEN far vi till leksaksaffären. Det jag inte visste var att han skulle lyckas med det här 5 nätter i rad. Det var liksom inte kravet. (Jag kände att han skulle få välja själv på kvällarna speciellt efterom han också är extremt trotsig och vill ta egna beslut). Men leksaksaffären var en bra morot. Redan efter helgens slut befann vi oss i affären.
 
 
Väl i affären tog vi kort och "önskade" oss leksaker som om han ytterligare sov 5 nätter till utan napp så skulle vi posta napparna till tomten. För vad kommer tomten med? Jo paket, det vet alla barn.
5 nätter till utan gick hur bra som helst och en ny rutin var född. Han pratade knappt om nappen alls redan efter två-tre dagar.
 
 
 
 
 
 
Självklart har nattandet tagit lägre tid än förut. Tidgare har han lättare kommit ner i varv med hjälp av sin kompis och nappen. Kompisen tiger tog vi inte ifrån honom men Jamie själv valde bort honom för han alltid haft de två ihop.
 
En dag plingade det på dörren och Jamie visste dirket vad som var på gång!
 
 
 
Tomten tackade för napparna och bad om ursäkt att han inte hade vägarna förbi. Han gratulerade den numera stora killen och gav en gåva som tack.
 
Under resans gång har han varit jätte stolt och tyckt att alla delar har varit roliga och precis lagom på hans nivå.