Malin Lidgren

Dejt

Kategori: Jamie 12-18 månader

Vilken bra helg jag haft! Jag och John började den hela med en ordentlig dejt på fredagen. Klockan ett drog vi igång med spabad, motionsbad och massage på centralbadet, vet inte hur många timmar vi spenderade på plats. Efteråt shoppade vi loss åt lilleman på zara. Fantastiskt roligt att köpa barnkläder på andra ställen än H&M och Lindex. Sedan var det dags för lite mat i magen så vi avnjöt en middag på fridays uteserveringen. I sista sekund dök vi upp på sergelsbiograf för att se Iron man 3. Jag hoppas på fler ordentliga dejter så här på tu man hand. Resten av helgen stod jobbet i fokus och på söndagskväll for vi vidare till Tyresö på grillbjudning och övernattning. Idag måndag har vi tittat på kossor, getter och hönor innan det var dags för lunch. Inte hel fel med andra ord!

Stämmningsfullt

Kategori: 2013

Inte en dag går utan att jag drömmer om nya uteplatsen. Tyvärr har vi fått tråkiga nyhter om hur vi vill ha det så nu får vi försöka planera ut något nytt. Här är i alla fall lite inspo om hur det skulle kunna se ut.
 
 
 
 
Kuddar i mängder! Gärna med färg och mönster och lite blåa inslag. Filtar och plädar kan vara lite mer neutrala om kuddarna får stå för det mer levande. Krukor ska också finnas med härligt gröna växter i och även färgstarka att bryta av med. Krukorna kan gå både i vitt och svart, det spelar inte så stor roll, vilket som funkar. De krukor vi redan har är gjorda i zink. Det finns billiga pallar man kan ställa en kruka på för att få till det med lite olika nivåer. Det känns viktigt för mig, jag vill ju uppnå känslan av en alldeles egen liten oas. Solcellsslinga är också en sådan där sak som sätter stämmningen och oerhört viktig. Allt detta är fortfarande en dröm och allt jag kan göra är att hoppas att det går vägen. 
 
 
 
Det här är en bild jag känner att jag vill efterlikna. Det är från när vi gjorde Nickans ballkong. Vi har samma matta fast i grått att anväda oss av. Det här är verkligen ett sätt att förlänga hemmet på. Känslan av inomhus ute. 
 

andas ut

Kategori: Jamie 12-18 månader

Den här helgen var allt annat än bort spolad. Gu vad vi har hunnit med jag och John. Nya utemöbler till nya altan som än inte är byggd än men köpta. (Det är öppetköp i 60 dagar om det mot förmodan inte går igenom hos styrelsen). Vi har även ärvt utemöbler plus en webergrill av min syster som nu står på plats på baksidan. Förådet är tömt på allt skräp vi samlat på oss under vintern och allt är kört till tippen. Sommardäcken är på, vinterkläderna bort plockade, deklarationen är färdig, köpt en barncykelstol på blocket till liten, annons på vagnen är utlagd på blocket, nya bolånsräntan är omhändertagen, presenter och firanden är klara. Diskmaskinen bort forsslad och den nya är köpt och på plats. Jag minns ärligt talat inte allt vi fått bockat av från vår never ending lista. Lättnaden är total.
Livet som vuxen är verkligen fullt av tråkiga måsten som man inte kan undgå. De begär fokus, pengar, tålamod, tid och omsorg. Det värsta är att varje månad fylls listan på med något nytt oväntat och det är bara att gilla läget och skrapa fram mer pengar.
Men det var bara en parantes nu tillbaka till det underbara positiva! Snart är gruset på gatorna ett minne blott. Det betyder att sommarskorna åker på, att altandörren står alltid öppen och alla måltider äts utomhus i värmen. Tänk att det är vad vi har att vänta. Du härliga underbara sommar, så som vi längtar efter dig. Regna på, sålänge snön inte kommer tillbaka och vi kan varva med några dagars strålande sol är jag mer än tillfreds.
 
solstrålen
    

uppfostran

Kategori: Jamie 12-18 månader

Okej, dax att ta tag i barnuppfostran här hemma. Vi är en familj som inte lever efter rutiner utan tar dagen för vad den är. Jag har vänner som anser att det är ytterst viktigt med rutiner men antar bara att jag inte känner att det behövs riktigt ännu hemma hos oss. Så fort förskolan är på tapeten kommer såklart även vi ha fasta timmar på dygnet som styr oss så som nattning, matning, städning, duschdagar, aktivitetsdagar osv.
I min mening anser jag att även om vi skulle haft rutiner idag så skulle desssa tappas bort under semstern då varje sommardag kommer spenderas på olika platser och även ske på olika tider än hemma.Jamie tycks även vara tillags med vårt levende och det är väl hans välmående som räknas i grund och botten.
 
Jamie som person är realtivt lugn. Han är duktigt på att leka ensam och i grupp pillar han på det flesta. Han har lätt att ställa om, då han lämnas hit och dit både längre och kortare stunder. Glad för det mesta och gnället kommer ofta fram när han är trött. (Han sover fortfarande två gånger på dagen). När han inte får som han vill kan han gärna gråta utan tårar eller så pressas det fram en eller två. När han gör sig illa eller bara blir överraskad i ett fall vill han gärna att vi ska känna empati. Talet går långsamt. Ord han kan säga är mamma, pappa, vovve.  Sen jamar han som katten och skäller som hunden. Han härmar oss ofta i våra ord men dem kommer ut lite väl olikt våra. Han snappar mer upp sättet vi säger ordet på. Pga hans fåordighet har jag svårt att veta hur mycket han förstår av det jag säger. Ofta blir jag överraskad över hans medvetenhet.
 
Men åter till uppfostran. Det jag har tänkt öva på kommer vara:
1, lära sig ordet STANNA. Kan tänka mig att det är viktigt på sommaren när han är ute på upptäcksfärd.
2, lära sig att sitta ner när man äter utan stol. Oavsett vad man äter ska man sitta ner tills man är klar. Barnen på förskolan gör det plus att det minskar väl risken för att sätta i halsen. Jag kan också tänka mig att det underlättar när man äter utomhus.
3, Han ska veta att det är dags att tvätta händerna efter att vi varit ute eller efter mat. Han vet ju vad vi menar när vi ber honom att borsta tänderna eller duscha.
 
 
 
       

Grodan

Kategori: Jamie 12-18 månader

Vi satt runt bordet, allt var trevligt, vi pratar om livets goda. Plötsligt blir det svårare att höra och jag inser att det måste slagit lock för örat. Eller båda? Frågar jag mig själv. Trettio minuter passerar. Plötsligt gör det ont, mer successivt för varje liten minut. Tiden går långsamt. Allt jag tänker på är hur ont det gör. Som ren reflex kupar jag händerna över öronen i hopp om att det ska hjälpa. En timme går, gästerna går. Det tjuter och sprakar omkring mig men allt är stilla, ingen är här. Självklart har jag åkt på öroninflammation och läkaren kunde se vatten bakom trumhinnan som antagligen förklarar den illande smärtan. Penicillin räddar mig än en gång. F*N vad Jag avskyr att vara sjuk....

Mycket bappa här hemma

Kategori: Jamie 12-18 månader

Jag vill ha riktig vår redan idag

Kategori: 2013

Jag har ofta en längtan efter blommor och växter i det flesta slag. Jag önskar så att mina fingrar bar på den sköna gröna talangen. Det här började först efter att jag flyttat hemifrån inser jag nu när jag sitter här och tänker. Men hur som helst så slutar ofta det hela med blommande växter som snart slutar blomma och gröna blad som ligger fler på backen än fast på stjälken. Nu för tiden när jag köper blommor försöker jag ta mig till de små infobladen som ofta sitter fast på hyllan där de säljs. Ofta står det om hur mycket solljus de ska ha, hur mycket vatten de kräver och ibland livstid. Men jag har kommit till insikt med en sak. Boven till mina döda växter beror nog på att under alla mina fönsterbläck där mina blommor står finns ett brinnande element. Visa blommor kanske inte tål den undervärme som ges? Kan jag ha en poäng? Min bättre vän Jossan har börjat odla inne som sedan ska planteras ut. Tipset enligt nyhetsmorgon var att många väljer att plantera på diskbänken men det man ska tänka på är att de kräver mycket ljus och därför bör man placera en lågenergilampa över som ger det mer nyttiga ljuset som inte en vanlig halogen kan ge. Spännande och jag ser fram emot att rycka en morot och mumsa på. Det tar mig tillbaka till min barndom i norrland.

Hipp hipp!

Kategori: 2013

Gu så jag mår. Igår insjuknade jag i feber, yrsel och huvudvärk. Känns så himla tråkigt. Mamma är också sjuk även Jamie eller han är på bättringsvägen så hans värsta dagar är förbi. Antingen har min egen familj smittat mig eller så är det mycket möjligt att jag fått i mig alla bakterier på nya jobbet? Mitt immunförsvar är nog inte riktigt van vid 15 st snoriga små eller 10 st lite större. Hur lång tid kommee det ta innan jag vänjer mig? Hoppas jag piggnar till inom de närmare dagarna för på fredag ska vi fira Emlan som fyller år idag och sen är det Johannas tur så dem har som valt att slå samman. Nu vänder det fort här, men har egentligen inget spännande att dela med mig av. Men ni som har småbarn hemma kan jag rekommenderar att visa dem Loranga, Mazzarin och Dartanjang på youtube. Jamie älskar denna knasiga tecknade film. Den är 50 minuter lång men han ser glatt igenom hela. Det varvas med lite musik då och då, precis i Jamie's smak.

En puss godnatt

Kategori: Jamie 12-18 månader

Imorgon väntar mer jobb på förskolan. Sist hamnade jag i blandade meningar kring detta yrke. Jag kommer ge det fler chanser och arbetsplatser innan jag bestämmer mig. Jag som person drivs av ordning, samarbete, att ha trevligt, struktur, knyta kontakter, att vara tydlig, välkomnande och att vara personlig. Som jag fått det nämnt till mig ett par gånger så är jag gjord till att vara säljare. Min starkaste sida är antagligen att jag är service-minded ut i fingertopparna. Samtidigt som jobb-Malin iallafall alltid försöker vara professionell. (Är ni som jag? Och har olika typer av mig själv så som mamma-Malin, kompis-Malin, dotter-Malin, ja det finns många och vi har alla olika plattformer och vi alla är jag. Rörigt?) Jag är ingen person som ger en kund eller medarbetare attityd. Bara för att den personen sjunker lågt innebär inte det att jag kommer säga något jag inte kan stå för sedan, oerhört viktig punkt för mig. Eller betyder det bara att jag inte törs säga det jag tänker? oavsett är detta en bra egenskap gällande min arbetsroll. Jag trivs att vara tillags helt enkelt. Nu får jag sluta prata i nattmössan och blunda istället...zZzZzz

Snälla, låt det grönska

Kategori: Jag tipsar

Åh vilka härliga utomhus drömmar jag har. Hoppas de kan bli till verklighet. Vi vill bygga hela framsidan till en altan. Upplägget för framsidan så som det är idag är inte det bästa. Dels pga att gräsmattan är svårskött då den inte går att klippa med vanlig gräsklippare. Trallen rymmer bara två stolar och eftersom kvällssolen är just där hade vi velat nyttja det. Det här olika växterna har jag funnit på Ikeas hemsida verkar passa oss väldigt väl då de tål -5 grader och ska vattnas måttligt och behöver inte stå i direkt solljus hela dagen. Tips till er om ni som jag saknar de gröna fingrarna det så mycket pratas om. Jag tänkte dessutom komplettera med lite lavendel. Vilomöbler ska få ta sin plats också. Just nu går vi i tankarna att köpa den här soffan som är på kampanj för 2999kr.

Klippa, klippa

Kategori: Pyssel

Idag har jag varit mycket effektiv här hemma med diverse måsten. Både liten och jag känner oss krassliga och vi hade en lika jobbig natt som kvällen innan. Behöver jag nämna att jag är helt slut. Jag försökte slappna av en stund ute i solstolen med hjälp av lite pyssel? Gick förbi denna bordstablett på rean på hemtex för en tia. Tanken är att dem ska hänga i påskriset nästa år. Nu ska jag bara göra håll med en hålltagare och hänga på snörren. Billigt minst sagt och tar ingen plats resten av året då de ligger i en låda.

Today

Kategori: Jamie 12-18 månader

Idag stod barnen i fokus. Det var alldeles för länge sedan sist. Natten var grym, negativt menat, så Jamie var lagom medtagen redan från första stund hans vänner klev innanför dörren. Tråkigt tänkte jag, men det släpper nog efter vilan. Otroligt nog somnade alla tre samtidigt under en kort promenad så vi vuxna avnjöt en stillsam fika tillsammans. Jamie vaknade efter en lång stund men gnället kvarstod och leken fortsätta. Snart var det dags för vännerna att gå hem. Jag lägger mig trött på soffan efter nattens bestyr. Jamie smyger upp och lägger sig lång ovan på mig, jag lägger kinden mot hans panna och känner att den hettar. Aja, det förklarar gnället, liten är ju sjuk.
(Bilderna fann jag från Alexandras insta.)

Tid är också pengar

Kategori: Jamie 12-18 månader

Jag har nyheter, toppenbra nyheter för vår familj. Jamie blev tilldelad dagisplats på Mjölnarensförskola för ett par veckor sedan. Men i förrgår kom ett nytt papper där det stod att han istället fått plats på förstahandsvalet vallvägen!!! På bilden nedan kan ni se varför lyckan är total. Bilden är tagen från vår ytterdörr och den stora mörka byggnaden är alltså Jamie's nya förskola.

Tagga, tagga!

Kategori: 2013

Oj så spännande, imorgon kan vara första dagen på mitt nya liv. Nytt arbete och nya möjligheter. Kommer jag trivas? Kommer dagen gå fort? Kommer jag ha svårt för att minnas barnens namn? Kan jag tillrättavisa ett barn från ålder 1-5? De lär ju hanteras på olika vis beroende på ålder. Jag lär inte behöva fundera länge innan jag får svar på mina frågor. Aja imorgon tar jag min cykel ner och snart ska jag packa min väska. Jag måste tänka igenom mitt klädval, de ska vara lätt att röra sig, kunna räcka att bära under en jacka, rediga skor ska jag också ha. Förväntningarna på maten i förskolan har jag inga höga tankar om, jag har alltid haft svårt för skolmat så reserver är nerstoppade. Ja juste, idag blev jag extra peppad då jag mötte min gamla fröken Yvonne, hon försäkrade sig om att jobba med barn är det bästa yrke man kan ha. Jag förundras hur mycket hon minns om mig om mina vänner jag hade. Tänk det var 16 år sedan jag var under hennes ansvar. Hon sa att jag hade fått en vacker son. Jag påpekade att hans ljusa sidor antagligen kommer från John men då rättade hon mig och sa; Men Malin du var ju väldigt ljus som barn. Hur kan hon minnas så väl? Våra namn, vilka som var vänner och hur vi såg ut osv. Imponerande!

Busy, busy

Kategori: 2013

  • Onsdag: söka cykeltillbehör och äta middag med Erik och Angelica
  • Torsdag: jobba på mjölnarensförskola för första gången, sedan middag med kära vänner
  • Fredag: förhoppningsvis ska hela familjen Lidgren/Mandin klippa sig
  • Lördag: jobba på MQ
  • Söndag: likaså 

Dekopage

Kategori: Pyssel

Nu är min stol klar. Jag köpte den för 30kr på Erikshjälpen sen köpte jag servetter för 20kr på mio och klädde in den i. Finishen är inte tipptopp, men den är fullt godkänd. Ytan får gärna slitas lite med tiden så den ser så där härlig ut.