Malin Lidgren

Glossy, glossy

Kategori: 2013

Igår var det lite extra roligt att hämta in posten då min första glossybox låg och väntade på mig. Jag har en gång tidigare, typ 2011, tagit del av dessa. Det var ett kärt återseende med den skära lilla lådan fylld med gottigheter. Det är så att Nicole gav detta till mig i julklapp. Så nu och några månader framöver kommer jag få se fram emot turen till den svarta lådan utmed tomtens slut. Det känns bra, lite roligt att finna något annat än illasittande räkningar, som brukar vara brevlådans enda egenskap... Jag läser många bloggar och man blir ofta tipsad och rekommenderad att köpa olika produkter. Därför är det extra roligt när det skickas med något i glossybox som jag hört talas om, så jag får möjlighet att pröva på om det verkligen är något för mig. Man vet aldrig vad man kan få och det är det som är så spännande. Nu ska jag pröva krämen för nagelbanden, den luktar ljuvligt!

Tummen upp

Kategori: 2013

Köpte den här krämen på Life för att använda som ansiktskräm. Min hud känns förbaskat torr så valde då den här efter många rekommendationer, när man läser på baksidan verkar det vara en kräm för allt. Efter sol, bad, kyla, kan även användas på hela kroppen och även på små barn. Jag gav 130kr för den och den är otroligt dryg och välfylld.

My lovely child

Kategori: Jamie 9-12 månader

Du och ingen annan än du har någonsin fått mig att känna så här. Mitt liv känns så förbaskat värdefullt och viktigt. Att ha en annan människa beroende av sig och att en annan människa lever på grund av mina val, det är stort. Du har blivit till i mig, du har frodats och du har växt i mig. För att sedan komma hit till vårt hem för att sprida glädje och ge mig perspektiv på vad som är viktigt i livet och hur livet bör levas. Det går egentligen inte att förklara. Jag längtar tills alla mina vänner kommer till den dagen i deras liv då de vill ha barn. Jag vill och önskar alla den lyckan och visdomen. Att alla ska få möjlighet att utvecklas till det jag har, liksom inombords. Jag är så tillfreds med mig själv. Att vara mamma kunde jag aldrig förstå hur det skulle vara. Såg mycket av de negativa men visste liksom att man skulle älska "de där barnet" men kunde aldrig riktigt förstå på vilket sätt. Att ha barn har verkligen blivit ett wake-up call. Hur har jag någonsin kunnat leva utan? De är som när man smakar thai-mat för första gången och tänker; " gu, är det de här jag har missat hela mitt liv?" vad onödigt! Eller som att levt utan en smartphone. Det känns som att alla saker, smaker, intressen alltid varit där. Så självklara. Mitt val har jag alltid trott skulle vara en abort. Min plan sa; när jag är 30+, då är jag redo. Idag är jag glad att jag inte väntade för jag vill bli mamma en dag igen. Du har räddat mig och Du gör mig hel. Jamie jag fullkomligt älskar dig!!

Timmarna på veckovägen

Kategori: Allmänt

Här är några bilder från flyttdagen. Allt flöt verkligen på och de kom i ordning ganska snabbt ändå. Kvalitén på bilderna är i en kategori för sig men tycker lyckan lyser igenom.

Nya stolen

Kategori: Jamie 9-12 månader

Under en längre tid har vi varit i behov av en ny bilbarnstol åt lilleman. Inte för att han har vuxit ur den på längden än men det är riktigt tajt med den tjocka overallen på. Det liksom märks att han inte sitter bekvämt i den längre. Jamie och jag undersökte stolen noggrant från alla håll och kanter. I säkert en halvtimme höll han på att fixa och trixa med den. Ett fler tal gånger skulle han provsitta, han gick även flera varv runt den för att sedan förflytta den. Ah juste sen "läste" han bruksanvisningen i typ en kvart också.

Det här var vad myrorna bjöd på här om dagen

Kategori: Hemma hos oss

Jan. 26, 2013

Kategori: 2013

Dagen till ära står det flyttgubbe i pannan på mig. Äntligen har dagen kommit, dagen då Erik och Angelica flyttar till veckovägen. Angelica är väldigt organiserad av sig och tycks ha koll på deras lådor, vad som ligger i vad och vad som ska vart. Så tror nog att flytten flyter på ganska smärtfritt. Nu ska jag skynda mig, snart bär det av!

Han med de stora blå

Kategori: Jamie 9-12 månader

Jag spenderade dagen med att gå på några väl bekanta trä-plattor, med andra ord en dag jobbet. Innan jag började hann jag förbi myrorna. Sökte en korg, men kom hem med en del annat istället. Lika lycklig är jag för det. Precis fick jag den här bilden från svägerskan som har Jamie hos sig över natten. Gu vad man kan sakna en mjuk gosig kind att pussa på ibland...<3

Malin tipsar

Kategori: Jag tipsar

Jag tycker alla borde skrubba sig med olivolja och socker nästa gång de duschar. Din babymjuka hud kommer att tacka dig. Jag tycker också att varenda kotte där ute borde använda sig av en eltandborste istället för en vanlig. Jag har haft ett uppehåll med min då jag tappade bort laddaren i flytten. Nu har vi funnit varann igen och mitt tandkött älskar mig för det. Att bioterms deodorant tar hem första priset med hästlängder är ingen hemlighet, priset är högt men den är dryg så det kompenserar. Ni som älskar orkidéer precis som jag men tröttnar under den perioden de INTE blommar, bör införskaffa sig en eller två fejk varianter som finns att köpa som styckvis på plantagen. Enkla att flytta och att trycka ner i de krukorna som inte står i blom. Sist men inte minst och antagligen det viktigaste av det jag knåpat ihop ikväll. Alla som kan bör ge blod! Min bästa vän Emelie har precis börjat och John som är fruktansvärt sprut-rädd även han har gett ett par droppar. Blodbussen dyker upp här och var ofta så det behöver inte bli någon större uppoffring för någon när man ändå springer på den mitt på gatan. Mitt tips är bara att läsa på deras hemsida om vad man ska tänka på INNAN man ger blod så ni inte slösar bort er tid i onödan så som jag gjorde.

Lekdags

Kategori: Jamie 9-12 månader

Idag var det dags för en playdate för de allra minsta. Vi var fem mammor med varsitt barn, alltså hela tio personer. De började med att alla trängdes på köksgolvet bland stolar, leksaker och barnvagnar. Ett mindre kaos kan man uttrycka det hela med. Vi förflyttade oss senare till vardagsrummet där lekandet, ålandet och klänget fortsatte. De minsta Tilda och Christiano har nyligen lärt sig sitta stabilt på egenhand men de små överröstas ofta av våra (soon to be) ettåringar. Det var tillfällen då de till och med låg under våra stora som tog för sig i vanlig ordning. Kameran tog jag fram när alla hade sprungit av sig och hade tankarna på att få falla in i sömn istället.

Det färdiga resultatet

Kategori: Pyssel

Min tanke är att samla på mig fler utav dessa gamla brickor och måla de i olika pastellfärger. Ska köpa på mig en ljusare nyans av den här rosa också. Färgerna är köpta på panduro för 29 eller 39 kr styck. Brickorna kan kosta lite vad som. Just den här gav jag nog 40 kr för. Jag föreställer mig att jag ska ha brickorna stående på högkant utefter varandra för att få en liten färgklick i köket, antingen bakom kranen eller utmed kylskåpet. Här nere ser ni före och efter bilder.

Fullt på agendan

Kategori: Pyssel

Jag vill så gärna visa vad jag målat för er, men har haft fullt upp de senaste dagarna med jobb och andra festligheter så som middagar och filmkvällar. Vill gärna knäppa en bild på det jag målat i dagsljus för att göra det rättvist. Får hoppas på att morgondagen bjuder på en extra kvart innan bilen rullar mot arbetsplatsen. Ni som är på jakt efter någon bra film att fördriva tid med kan jag tipsa om dessa alla i olika genrer och mina tankar kring dem. "django" (annorlunda och sevärd) "hit and run" (oväntat rolig på ett skönt sätt), dark night rises" (typisk Batman men bättre), hotel transylvania (animerad, barnvänlig, inte Disney's skapelse men bra ändå), "sky fall" (ännu en bond film men också himla bra, älskar nutidens skurkar som finns i den här filmen och även nya batman). Nu går ögonen i kors ..zzZzz.. Dröm sött

Fix och trix

Kategori: Hemma hos oss

Vilken toppen dag som började på Erikshjälpen. Kicken jag får av att gå innanför dörren på det stället är sjukt. Jakten på det stora fyndet gör att man måste hålla ett vis tempo till en början och sen gå tillbaka till samma hylla flera gånger om för att verkligen se till att man inte missat något. De var bara någon timme sedan jag la ifrån mig penseln så det betyder att omvandlingen redan har börjat. Bilderna ni får se är övriga fynd från dagen. Två glasbukar som tagit plats över köksskåpen. Ett par salladsbestick för en tia styck. De små blå äggkopparna och den vita krukan de gråtrosorna som jag nog kommer ha utomhus i sommar.

Jag är redo för nya utmaningar

Kategori: 2013

Jag är i behov av ett nytt jobb. I flera månader har jag burit på stressen kring detta. I augusti när Jamie börjar på dagis hoppas jag så innerligt att jag har skaffat mig ett. Jag vill pröva på något annat än att sälja kläder, jag har mer i mig. Jag har varit på en del intervjuer på olika företag där jag ansökt som receptionist. Jag vet inte vad jag faller på? Jag har alltid varit brutalt ärlig ang att jag har barn, inte för att någon frågat rakt ut men när de ställt frågan; Vad sysslar du med på fritiden? Har jag talat om hur det ligger till. Faller jag på att det varit för tuff konkurrens? Eller själva fallet att jag är nybliven mamma? Eller att jag inte har det som krävs helt enkelt? Jag är en glad, ambitiös tjej med enkla drömmar. Jag vill jobba med människor omkring mig. Det sociala betyder mycket för mig och jag vet att jag gör det bra. Det är min absolut starkaste egenskap. Jag kan hantera alla sorters människor och använder mig aldrig av någon form av attityd på mitt arbete. Jag vill sprida glädje och energi på min arbetsplats, allt jag ber om är att någon ger mig chansen att bevisa vad jag går för. Är det någon som har något tips så skriv mer än gärna en rad till mig. Jag är inte kräsen, jag kan tänka mig det mesta, så var inte rädda!

Allt som finns kvar

Kategori: Hemma hos oss

Imorse när jag vakna fann jag detta... Hahah!

Besviken är bara förnamnet

Kategori: Pyssel

Idag fann jag ett efterlängtat packet i lådan. Washitejpen jag beställt för 19 kr styck har kommit! Jag satt genast igång med mitt ena projekt. Jag blev mycket nöjd med resultatet och kände att de verkligen piggade upp den tråkiga väggen. Men nu bara några timmar senare sitter jag här i soffan tittandes på mitt nyskapande och till min förtvivlan märker jag att tejpen släpper...bit för bit... Så himla tråkigt! Läst om andra som verkar ha haft olika upplevelser kring detta så vet inte vad jag ska tro.

Fyndat

Kategori: Jamie 9-12 månader

Den här lilla filten fick följa med hem igår efter några om och men. Idag råder de inga tvivel, den passar oss perfekt att ha nu när det är lite kyligt. Liksom vad velade jag om den kostade 29 kr på hm?! Förresten, Jamie är så himla torr om kinderna antar att de är kylan och allt tvättande runt munnen som bidrar till det. Har någon något tips på vilken kräm jag ska använda? våra hemma tycks inte hjälpa...

Förberedelser

Kategori: Jamie 9-12 månader

Jamie's ettårskalas närmar sig, inte med storm steg kanske men med små små myrsteg. Jag kan ju inte låta bli att känna alla "måsten" kring detta. För att underlätta för framtida mig, så jag har redan satt igång med lite små-jox för att slippa behöva hantera det de sista dagarna. Hans dag kommer gå i den blå kulören, så himla originellt va? Haha. Saken är den att vi har en duk kvar från dopet i blått, vi har redan en vimpel med hans namn på i blått, så allt jag behöver köpa är ett gäng ballonger. Nästa år eller när han väl förstår själv ska jag satsa lite hårdare på kreativiteten. Jag köpte i alla fall på mig lite blå karamellfärg för att färga pärlsockret på chokladbollarna jag redan gjort och fryst in. Vilken dag som helst bör washitejpen jag beställt trilla ner i brevlådan också, så får vi se vad de ska bli av den.... Resultat lär väl dyka upp.

Bloggtorka

Kategori: Mina tavlor

Här hemma har de bjudit på spyfest, feber, extrem muskelvärk, snor i mängder och irriterande hostningar. Idag är första dagen jag känner mig kry och pigg och är till och med Alvedonfri. Jag antar att jag skyller influensan för bloggtorkan. I brist på annat tänkte jag slänga upp en bild på en av mina tavlor jag gjorde för en stund tillbaka.

Elva månader firas med feberfrossa

Kategori: Jamie 9-12 månader

Klockan var ställd och att jobba stod på schemat men febern har tagit mig och min kropp stretar emot. Dagen kommer spenderas hemma istället. Vi alla tre har fått i oss basilen men jag hoppas det hela ska vara över snarast möjligt. Jamie blir för övrigt 11 månader idag och jag ska börja planera ettårskalaset... Här nere kan ni se en bild på mig när jag sover i soffan och Jamie har stått och kramat mig och tillslut somnat själv, stående och allt. Gullunge!

Kalas

Kategori: Jamie 9-12 månader

Idag var det en ny första i Jamie's liv. Hans vän Mio fyllde ett och då var det kalas-dags. Mio mötte oss redan i dörrn och där befann sig även en annan vän, Bellen! Barnen leker fint ihop, inga bråk utan alltid full rulle med glada små. Idag kom jag inte tomhänt till Alexandra inte bara med en present i handen utan även min systerdotter Stella. Hon var en hejare på att vara barnvakt åt de små och hennes blyghet var som bortblåst. En lättsam och bra måndag måste jag säga.

Fyndat

Kategori: 2013

Fann denna på 30% på mio. Såg den för någon månad sedan och har haft den i huvudet sen dess och nu när den var nedsatt kunde jag inte låta bli. För 174 stålingar blev den vår.

Nyårs dukat

Kategori: 2013

what a day!

Kategori: 2013

Nyårsafton bjöd på mycket att stå i, minst sagt, men också gott sällskap och en härlig kväll! Jag jobbade från 10-15 och klockan 19 var det dags att rulla igång kvällen. Maten dög och köttet blev i alla fall inte torrt! Jag är inte van att förtära tre-rätters. Jag vet inte hur många timmar man ägnar åt att äta egentligen?! Men det är bara nyår en gång om året, så varför inte äta in det nya året. Dock hann vi aldrig med ostbrickan, haha! Jamie var vaken enda till kl 01:00, tappert barn må jag säga. Fyrverkerierna tog han verkligen med ro. Jag är van att fira nyår i Viksjö men här i området bjöd de verkligen på många klara sken, trodde nästan vi befann oss mitt i en bombattack ibland. Vi däremot, till skillnad från våra grannar, hade lagt allt krut på att skriva önskningar på rislyktor och skickade upp dessa i det stora blå. Igår tillskillnad från andra gånger hade vi inte riktigt vädret med oss, 3 av 5 kom upp. Det hände en olycka då jag trampade sönder två när jag sprang för glatta livet men men skickade iväg en förra året och den önskningen slog ju in så man får inte vara girig. 
På jobbet igen, har jobbat flera dagar börjar kännas som "den gamla goda tiden" igen
När vi alla var samlade öppnade vi skumpan för ett glas
Jamie fick en julklapp av sin älskade gudmor
Faster var på plats och bjöd på dans och sång
saker och ting började spåra ur? haha
timmarna innan tolvslaget då vi försökte få lille man att glömma John Blund
Tolvslaget med mitt glada gäng!
Haha, det var en hel del sånt här innan den lyfte!
upp och iväg!