Malin Lidgren

Scharlakansfeber

Kategori: Jamie, 3 år


Jamie har fått scharlakansfeber 
...fast utan feber...
Tydligen kan det vara så. Feber har han kanske redan haft, liksom innan och utan vår vetskap? 
Väldigt märkligt om ni frågar mig. 
Idag är iallafall fjärde dagen med prickarna. Hans hud är knottrig precis som om han hade gåshud jämt fast också en rodnad som för flyttar sig över kroppen. Igår kom det även runt ögonen samt munnen. Mina tankar har mer gått åt om att han fått någon allergi eller något sånt igen. Så som när han bar och fick nässelutslag titt som tätt? Dock stämde inte utslagen överens med de tidigare så jag 
googlade och sökte bilder men inget kändes bekant. Plus att det pratas ju så mycket om allmäntillståndet på barn när det är sjuka. Som om det avgör om de är sjuka på riktigt. Och det har faktiskt har varit bra de här dagarna. Ätit,sovit, lekt och repoterar. Inget märkbart förutom "prickar". Dock har de blivit fler och fler sedan vi upptäckte dom så jag hade tur som fick provsvar redan idag. Svaren fick vi med hjälp av stick i fingret samt halsprov. Det var hans första gång och jag tyckte han handskades med obehaget väl. Så ikväll startade första kuren med penicillin! 


Kvällsprat

Kategori: Allmänt

 
Sakta men säkert har jag börjat förstå att den här graviditeten kommer att sluta med att en fjärde person ska flytta in hos oss. Ganska självklart egentligen men svårt att ta in rent mentalt.
Min bild om VEM som ska komma blev mer tydlig för mig efter RUL.  Nu har jag smält tanken över att vi faktiskt väntar en till liten grabb och det känns inte alls konstigt längre så börjar namnförslagen rulla på och hans rum börjat ta form. Jag försöker men hjälp av inredning och namn se framför mig VEM vi ska få möta och ta hem. Jag är rädd att om namnet är för hårt som det först nämnda jag vill ha och har pratat om på J är för hårt och kommer att bidra till en tuff grabb så kanske jag hellre väljer ett annat som är mycket mjukare och klär en kille med ödmjukhet. Det tråkiga är att John inte alls kan ta sig an namnet som jag ser framför mig mer och mer. Tack och lov att det är nästan halvvägs kvar så hoppas att en av oss vänjer sig vid tanken.
 
Men ang det här med namn. John är lite knäpp gällande den biten enligt mig, eller knäpp är väl fel ordval, alla har sitt sätt. Han tänker så att han måste liksom relatera namnen på våra barn till fotbollsstjärnor eller seriefigurer han tycker om för att han ska kunna fatta tycke för ett namn? Medan jag går "bara" på känslan och hur jag anser att namnen klingar. Sen fastnar jag lätt för bokstäver. Har nog alltid varit lite så. Att jag har favoritsiffror och bokstäver och de spelar roll när jag väljer mina namnförlag. Det kanske är minst lika knäppt? Eller hur tänker ni?
Sen är det väldigt enkelt att välja bort namn för att man redan relaterar det till en person som man kanske känner eller har känt. Det är mycket svårare att förälska sig i ett namn och mycket lättare att istället "hata" ett.
 
Annars har jah börjat tänka på vilka saker som känns viktiga den här graviditeten jämfört med förra gången och största skillnaden måste vara vagnen. Livsviktigt att det är The One Den här gången jämfört med förra få jag ville bara komma billigt unda, samt rymmas med den i bilen. 
Andra nödvändigheter som jag anser är viktiga som jag INTE hade förut är babynest, snorsug, att ha flera nappflaskor, en riktig skötväska och en sådan där sidosäng på våran säng för bebisen att sova i. Jag får smått panik över att tänka på att vi emellåt ska ligga fyra i våran 1,60 säng?! Nä jag skulle vara nöjd om den sov på sin kant skyddad från Jamies fötter och pappas armbågar. 
 
Aja nog babblat för ikväll, en tanke slog mig. Det är nog dags för nya magbilder! 

Den nakna sanningen del 6

Kategori: Allmänt

Vad ska jag säga. Jag har svårt för förändringar och jag har svårt för att min kropp förändras. Vet inte om de är åldersnoja jag upplever eller om det enbart är graviditeten. 
Mitt minne sa mig att de var härligt att vänta barn !? Det här är ändå något jag längtat till. Men måste faktiskt säga att det är ganska oglammigt, ansträngt och  allt annat än egoboostande. 

Jag känner av smalhetsen. Att man ska vara smal så länge som det går och om möjligt inte samla på sig något vatten alls, som om det vore valfritt? Sen är det bäst om magen bara är en liten kula och inte växer för fort och Gud förbjude om naveln tittar ut. 

Men tyvärr av mina två graviditeter att avgöra så passar jag inte in i det idealet. Jag är raka motsatsen.  Jag är den andra typen ingen vill vara.
Jag är den som äter mig onödigt tjock, så låren nuddar varandra och jag är enbart halvvägs. Jag har alltid kunnat äta allt jag vill och aldrigt tänkt på hur många kalorier jag stoppat i mig. Det är svårt att hålla tillbaka gällande matintaget och allt annat jag kommer åt. Så är det jämt, gravid eller ej.  Jag saknar helt enkelt diciplin! 

Jag är den som garanterat kommer att samla vätska om jag kanske inte redan har börjat? Och aknen är på plats och även de fantastiskt härliga åderbråcken.
Jag ÄR den nakna sanningen hur en gravid KAN se ut. Problemet är bara att ingen vill vara den. 

Det är mycket att ta in. Första kroppsdelen att drabbas var mitt ansikte av alla finnar. Nummer två när de gick ner över bröstet/ryggen. Nummer tre, brösten blev vidriga. Vårtgårdarna ändrade färg och placering pga av hur fläskiga de numera är. Nummer fyra, naveln och den stora magen som växer alldeles för fort. Nummer fem ÅDERBRÅCK. Att hitta och se nya negativa sidor av sig själv hela tiden är psykiskt påfrestande. 
Nya vinklar i spegeln jag aldrig haft/sett förut, är nu helt plötsligt bara där och så ser jag ut fram tills barnet är fött. Nu ska jag vänta kommande månaderna innan jag vet om min kropp någonsin blir MIN igen. Jag tror varje graviditet lämnar spår och jag fasar det värsta efter den här! 

Bilden tagen på mitt högra smalben när jag insåg att jag drabbats. Från ingenstans. Psykiskt tungt då sommaren står runt hörnet. 

 

Taggad till tusen

Kategori: Allmänt

Här ekar det tomt, men inte i lillebrors-rum! I helgen påbörjade vi nämligen projektet. Som jag längtat hörrni! 

Väggarna har nu gått från vita till gråa. John har även fäst taklampan och jag har samlat allt plåtter och krimskrams man behöver för att nå en helhet i en ofärdig hylla. 
Ikväll gjordes också en snabb 
affär, nämligen en barngarderob inhandlades och har numera tagit plats i rummet. 

Bilder får komma efterhand än så länge är det alldeles för ofärdigt

Världens bästa storebror var en hjälpande hand! 


den nakna sanningen del 6

Kategori: Allmänt

 
Gravidvecka 22 har inneburit min första arbetsvecka på mååånga veckor. Samt min första vecka med gravidkrämpor. Njuren och ryggen har spökat, min penicilinkur mot min kraftiga urinvägsinfektion jag såklart hade haft i en månads tid tog slut i måndags och efter det fick jag krämpor i höger njure. Min lösning är att försöka dricka bort det och jag hoppas det fungerar, om en vecka ska jag lämna en ny odling för att se att jag är helt fri från bakterier så tills dess dricker jag på! Efter de kommer de börja ta urinprov var sjätte eller åttonde vecka för att jag ska slippa råka ut för det igen. Men men inget ovanligt i MalinLand hela mitt liv har jag haft problem med "kisseriet".
Men det tar inte slut där. Nu till det pinsamma problemet!
 
Jag har den här veckan haft ont och varit förbaskat öm i och mest utanpå mitt underliv. Ibland när jag satt migj har jag känt som om hela "fiffi" är ett enda stort blåmärke. Har pratat om det bland de jag känner och ingen tycktes känna vid mina känningar. Dock så gjorde en av mina kollegor det. Hon berättade att hon fått ett åderbråk under sin graviditet som sedan spreds sig från underlivet ut på låret och ner i knävecket.
Så jag åkte hem och tog mig en titt. Och inte ska jag vara sämre. SÅKLART har jag fått ett åderbråk på hela höger blygdläpp och i ljumsken. Det här är varför trosorna skaver och underlivet ömmar?
Tydligen är det en vanlig åkomma när man väntar barn... dock har jag ALDRIG hört någon som råkat ut för det.
Enligt google ska det försvinna från underlivet efter gravditeten men de jag fått på insidan låret kommer antaligen aldrig kunna försvinna.
Hej skönhetesoperationer! Ska jag vara 25 år med åderbråk?! Nä, snälla, det är alldeles för tidigt! 

inköp

Kategori: Allmänt

Första inköpen til Lillebror inhandlades i vecka 20 och sedan dess har det rullat på.
Små byxor, en vitkofta, två filtar och lite detaljer till rummet. På posten kommer snart fler plagg från HM's nya kollektion för nyfödda samt posters jag nämt tidigare.
Nu ska jag övertala John om att till nästa helg att vi ska ta oss tiden och måla hans rum.
Kaktus i plåt HM
 
Dragdjur i form av en grå elefant, Milq 119kr
 
Sängkläder från Lindex i grått
 

v 22

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 

Lyckan är som bäst när den är delad<3

Kategori: Allmänt

 
Veckorna går snabbt och bilderna är få.
Vi börjar med att jag har haft min första arbetsvecka där jag enbart jobbar 25%. Det har gått väldigt bra och jag tror det är det bara är nyttigt för mig. Jag mår SÅ bra! Jag är FRISK från yrsel och nästintill balanssvårigheter. 
För att nämna jag har varit hemma från graviditetsvecka 15-22.
 
För att byta fokus så vill jag dela med mig av att inte enbart Jamie ska få en lillebror, han ska även få en till liten kusin. Bella ska bli storasyster!
Här nedan kan Ni se de små kusinerna som vilar och blir till i magarna på oss.
 
 
När bilden togs befann vi oss i v.21 samt v.18. 
 
Även om jag är beräknad innan lovar jag att Nickan hinner till BB och får ut sin lilla innan oss. Lillebror kommer stanna tills den dagen han är beräknad på....minst! Men jag tror Nicole går i samma spår som förra gången och föder förtidigt, senast två veckor innan BF, jag kan nästan sätta pengar på det!
Men det blir väldigt spännande och det återstår att se. Skillnad från den här graviditeten och förra är att jag inte har så bråttom, inte än i vilket fall. Lillebror får gärna stanna ett långt tag till för än är jag inte redo att bli fyra och veckorna går alldeles för fort redan som det är!
 

skillnader då och nu

Kategori: Allmänt

 
Gravid med Jamie: gjorde ett graviditetstest 6 dagar efter sen mens, dock ansåg jag och en kollega att strecket inte var tydligt nog. (Det var för övrigt mitt första gravtest någonsin och jag blev övertalad att ta det så hade inte en tanke på att den ens kunde finnas ett barn i magen fören mina kollegor övertalat mig). 10 dagar till går och jag har ännu inte fått min mens. Plus att jag beställde en pizza jag inte ätit på över 7 år. Det testet visade såklart positivt.
Gravid med Lillebror: Den här graviditen var ju "planerad" till viss del men ändå kunde jag inte tro att det skulle plussa. Hade gjort en del test tidigare månader eftersom min mens ofta var sen? Gjorde i vilket fall testet när min mens var försenad 10 dagar och det visade positivt. Det tog 5 månader från att vi "önskade och bestämde oss" för att försöka igen tills det plussade.
 
 
Gravid med Jamie: Punkter från minnet
Mat/cravings: Tyckte mycket om MAX hamburgare med bacon på. Morötter och Ben&Jerrys halfbaked. Åt en om dagen de första två månaderna. Var sjukt trött på grillad krov.
 
Kräktes: efter frukost av att jag borstade tänderna, avskydde mintsmak.
Hade extremt bra luktsinne och avskydde matos.
 
Aknen kom i andra trimestern
 
Tänkte på bebisen och funderade massor.
 
KUB: nej
 
Ultraljudet gjordes i vecka 19, kollade INTE könet. (Dock såg John en snopp, kom det fram efter ett tag, jag litade inte på vad han trodde han sett). På KS
 
Hade halsbränna.
 
Hade sendrag, flera gånger per natt och var tvyngen att gå för att få det att sluta.
 
Brösten: Var då "nyoperarad" och upplevde att de aldrig slutade växa fasten att det gått många månader sedan operationen. Antar att de var mjölken plus viktuppgången.
 
Hade problem med njuren, sökte ofta hjälp.
 
Samlade på mig mycket vatten från v 35
 
VALT BB: Danderyd, födde även där
 
Barnmorksa på MVC: Maryam
 
Vikt: Började på 50 gick upp 16 kg
 
Kände utanpå rörelser: V 18
 
BF: 10 feb,  Jamie föddes dagen innan
 
 
 
Gravid med lillebror: 
Mat/cravings: Älskade apelsinjucie och mandariner i början också morötter. Dock har jag inte haft något annat sug förens nu v 20+. Mycket choklad, Daimstrunt med choklad är en nämnd favorit.
 
Kräktes gala varje morgon innan jag hann äta frukost
 
Lukter har inte alls varit ett problem.
 
Tänker knappt alls på barnet och tiden springer iväg.
 
Aknen började innan jag ens hade plussat.
 
Ultraljudet gjordes i v 19, kön kollades, mamma mia i Kista
 
KUB: ja i vecka 14
 
VALT BB: Danderyd
 
Barnmorska på MVC: samma, Maryam
 
Sendraget började i vecka 22
 
Vikt: Började på 46 --->?
 
Brösten: Väldigt stora och otympliga. Äckligt stora även vårtgårdarna. Har numera 70 F i kupa, (vanliga är 65 E)
 
Kände utanpå rörelser: V. 20. (dock på insidan har det känts sen typ vecka 12, vet inte om de är fysiskt möjligt men det var en bekant känsla och kan lika gärna varit gaser och annat men jag reagerade och tänkte på barnet i samband "känningarna kom").
 
BF: 19 juli
 

Jamies utveckling

Kategori: Allmänt

Jamie är helt blöjfri, dag som natt, det inträffade för ca en månad sedan.

Han är inne i sin värsta trots. Skriker och protesterar kroppsligt samt att han ständigt säger och ser till att situationen blir tvärtom mot vad som egentligen bör. Ett utbrott till löst situation tar sällan mer än 20 minuter. (Dock kan fler utbrott ske samma dag).

Han säger dagligen "hur fin jag" är eller "hur gulligt jag är".  Ibland också cool. 

Han lånar ständigt ut sina leksaker och säger åt mig att jag måste dela med mig till pappa också.

Hans vanligaste ord och meningar är: 
"Erik bästa vän jag" "Leka bilar mig" 
Han svar ofta på en fråga med ordet "måtte" det betyder måste. 
Han säger ofta "ningen naning" = ingen aning. Eller svara ofta "ja gärna". 
Hans absoluta favoritnummer och siffra han ständigt pratar om är siffran 3. 
"Klockan nästan tre", säger han ofta. Eller på frågan hur många köttbullar vill du ha? Är svaret alltid tre...osv.

När han såg Ariel första gången vänder han sig om och säger till mig att Ariel och jag har likadana läppar. Röda läppar. Eller flickan i reklamen som har "lika fint hår mamma"
 
När han såg mig gråta, (har bara hänt en gång). Då kom han fram till mig och sa "torka dina tårar mamma" sen tog han sina händer och hjälpte mig att gnugga bort tårarna som rann. Samt hämtade sin favoritbil och sa "mamma glad nu?" Och tittade frågandes på mig. 

Han pratar ofta om att han vill köra sopbil när han blir stor. 






v 21

Kategori: Allmänt

 
Fann de här bilderna i mitt arkiv från när jag var på naturhistirska för länge sedan. 
Använder min tumme för att jämföra storlkarna som skiljer de olika månaderna.
 
Jag befinner mig i kalendermånad 5!
 
 
 
Hjälp hur kan min son vara så stor?! Jag har typ precis insett att han finns i magen och här ser den färdig ut att födas liksom!
Den här modelen är bara grotesk! Fy vad den ser ut?!
 
 
 
 
 

den nakna sanningen del 5

Kategori: Allmänt

 
Vi fortsätter i samma "pinsamma" spår, den här gången är det akne som gäller.
 
 
BILD NUMMER ETT: (Tagen 19 okt, status gravid). Här började jag reagera över min hudförändring och upplevde det väldigt jobbigt. Idag anser jag att de är ju nästan ingenting och töntiga tankar kring något så litet men då visste jag inte hur illa de skulle komma att bli!
 
BILD NUMMER TVÅ:  (Tagen 15 mars, status födde fyra veckor tidigare) Har här hade jag gjort många försök att ta bukt med mitt akneproblem. Tydligen reagerar jag på amningshormoner och läkaren sa att det kommer antagligen ske mig varje gång jag ammar?!  Det som inte syns på bilden är att hela bröstet och ryggen och är täckt av samma akne samt i öronen och i hårbotten som påverkar min sömn. Jag blev rådd att använda mig av basiron, receptfritt på apoteket. Värsta skit jag använt!!! Jag hade så förbaskat ont av att rör munnen plus tvätten missfärgade hår, kläder och lakan samt att Jamie fick abslut inte komma i kontakt med min hud där jag haft på krämen. Helt enkelt omöjligt med en nyfödd.
 
BILD NUMMER TRE: (Tagen 25 mars, tio dagar senare) Tog en bild i all hast för att visa läkaren innan jag sminkade mig för att våga gå utanför dörren. Samma dag beslutade jag mig för att sluta amma och påbörja min aknekur som läkaren skrev ut. Se hur snabbt det förvärrades på bara tio dagar?
 
BILD NUMMER FYRA: (Tagen 5 april) Känner att medecinen gör skillnad och tänker åt helvete med akne och gravidkilon! Hoppfull i sinne!
 
 
BILD NUMMER FYRA: Tagen 27 april. De små områdena började torka ut me de stora på ena kinden fanns kvar.
 
BILD NUMMER FEM: Tagen 12 maj. Känner mig fräch och man kan se relutat. 
 
BILD NUMMER SEX OCH SJU: (Tagna 4 juni) Solen gjorde sitt. Nyvaken och man kan i stort sett bara se ärr som finns kvar.
 
 
 
BILD NUMMER ÅTTA: ( Tagna 12 september) Det är väl nu jag skulle kalla min hy "återställd". Sen lever jag såklart alltid med ärren. 
 
 
Ni kan ju se vad vilket skillnad medicinen gjorde för mig och hur amningen påverkade min hy till det yttersta. Det här ÄR och FÖRBLIR anledningen till att jag inte VILL amma igen. Om jag föder ett friskt barn så anser jag att den kan leva på flaskan istället av min mjölk. Jag ammade Jamie i 7 veckor och vad det gav honom kan jag aldrig veta. Men om barnet skulle vara väldigt sjukt eller jag anser att den är skör på något vis kommer jag försöka mig på det igen. Men mitt psyke klarade inte av att leva med dessa j*vla blemmor. Men inte heller att jag kunde göra mer för mitt sjuka barn. Men jag utgår att jag föder en frisk liten pojke och få ta allt därifrån men aldrig i mitt liv kunde jag veta hur ont man kunde ha i sin hy! En finne kan ju liksom göra ont, de har vi alla upplevt någon gång, men att ha mängder av dom på så många kroppsdelar gjorde att jag knappt kunde sova eller ha mitt barn på bröstet. Minns hur hans huvud kunde väga alldeles för tugnt på en blemma eller att hans vassa naglar kom åt dem så de blödde. Jag minns också hur många finnar jag hade i örat, Ni läste rätt,i örat verkligen så jag kunde inte sova på ena sidan.
 
Hur min aknestatus ser ut den här graviditen än så länge får jag ta i ett senare inlägg.
 
 

Den nakna sanningen del 4

Kategori: Allmänt

 
Ni som följt mig i många år vet att jag kört "Den nakna sanningen" i olika delar med olika typer av "sanningar" allt från hud, till min navel och andra saker men minns inte nu på rak arm.
 
Så nu kommer jag vara bjussig och bjuda till på sådana där bilder man inte önskade fanns på sig själv och jag kommer att lägga ut de här inför alla er att bedömma och tycka till om antagligen bakom min rygg.
(Varnar känsliga för stötande bilder haha)
 
Den här gången kommer jag visa hur jag ser ut när jag väntar barn, eller hur jag såg ut förra gången och vad jag antagligen har att vänta? Nu ska jag visa de osmickrande bilderna jag inte tidigare delat med mig av. Inte jätte peppande att se sig själv på de här bilderna men samtidigt tycker jag att det är nyttigt att visa. En graviditet innebär en kroppsling förändring och inte alls bara magen som ändrar form som man kan tro innan man är med om det själv. Utan den kroppsliga förändringen sker vecka för vecka och det kan vara svårt för den som går igenom förändringen att veta, acceptera och hänga med när man ser sin egen spegelbild.
Ärligt talat var jag inte alls medveten om mitt utseeden utan insett nu i efterhand vad mina största förändrningar var eller låg jus då. I mitt huvud minns jag min första graviditet som att det var första gången i mitt liv jag fått så många fina och peppande komplimanger från nära och främlingar om mitt uteseedne. Jag levde liksom i en bubbla att jag var ganksa "härlig som gravid"
 
Den här delen kommer handla om vattenansamling!
 

BILD NUMMER ETT:  Tagen strax innan vattenansamlingarna började så ni har något att jämföra med. 
 Vecka 35, (5 JAN)
 BILD NUMMER TVÅ: Från v 35 och framåt började ansamlingarna och de gjorde sig väldigt synligt i hela kroppen. Tagen 7 FEB,
(två dagar senare födde jag).
 
 
BILD NUMMER TRE: Tagen den 8 FEB, (vattnet gick samma natt).
På den här bilden kan man se att mitt ansikte och speciellt näsan är välidgt svullen av allt vatten även händerna och fötter/ben som ni redan sett.
BILD NUMMER FYRA: Tagen på BB 9 FEB, hahaha!! Stabil!
Måste bara få skriva att John hade "fixat" mitt hår och jag trodde jag hade en hästsvans. Har precis sluppit mina smärtor och tårar med hjälp av epidralen. Det här var första gången jag lyckades ställa mig upp från att vi kom till BB (Aknen tar vi i nästa inlägg)
 
 
BILD NUMMER FEM: Den är inte snyggare den!  Den är tagen hemma den 12 FEB hahah
Hade fortfarande extremt mycket vätska? Hela ansiktet är svullet. Plus vem är den där jätte bebisen?! haha jag kan inte se att det är Jamie.
BILD NUMMER SEX: Vattnet har börjat lämna mig och datumet är den 25 FEB, det är svårt, jag har inte så många selfies från den här tiden men jag tycker att min vanliga ansiktsform börja komma fram igen.
 
 
 
 

Ordning och reda. Mitt nya motto?

Kategori: Allmänt

 
När vi ändå håller på att tipsar varandra här inne på bloggen tycker jag att vi kan fortsätta en stund till.
 
Jag har nämligen ett problem utöver bebisar och hälsa.
Nämligen i mitt badrumsskåp!?
 
 
Tyvärr ser det inte bara ut så här idag utan jämt...så långt tillbaka jag kan minnas. Var jag än bott.
Så nu vill jag få bukt med problemet och det är där kommer Ni in!?
Så som Jesper alltid sa "Var sak har sin plats", det ligger något i det kan jag tycka så här i efterhand. Insåg det inte då som 17åring när vi två diskuterade var nagelsaxen skulle finnas? Enligt mig spelade det som ingen helst roll men enligt honom var det här viktigt. Idag nästan 10 år senare förstår jag allvaret i det hela. Jag vill inte springa och leta efter saxen när jag vill ha den??? utan den ska ha sin plats så jag vet var den finns när den behövs!
Så där är vi idag. Jag har viljan men inte redskapen!
 
Var köper man badskåpsinredning för små prylar och smink till dessa mini hyllor som finns av glas i nästan allas badrumsskåp?! Liksom badrumsskåp är inte speciellt djupa? snarare tvärtom? Därför måste ju allt vara måttanpassat och man kan inte gå och köpa vilken behållare som helst för den måste ju passa och jag begöver flera för olika typer av innehåll.
 
Så alla tips är välkomna!!
 
Mitt tips till Er blir då istället de här flaskorna för lite ordning och reda i duschhörnan. Snyggt OCH praktiskt.
De säljs på Clas Ohlson för 39kr/st finns i tre olika färger.
 
 
Det bästa är nog pumpfuktionen och att man ser när det håller på att ta slut av något. Så nog av otypliga flaskor som måste stå upp och ner så allt innehåll rinner ut och att ha miljoner olika flaskor som åker i backen för att de egentligen inte ryms på den lilla yta där de står.
Det som gäller nu är att köpa storpack av alla flaskor för hår och kropp så man kan fylla på och sedan slänga den tomma flaskan. 
Så tack för tipset Izabella;D
 

Drömåket

Kategori: Allmänt

Jag fick en fråga ang vilken vagn jag för tillfället är intresserad av. Tyvärr växer ha begäret mer och mer och jag vill inte se oss med någon annan. 
Jag blev såld först efter att jag var i butiken och provkörde den. Trodde ärligt talat att jag skulle bry mig såhär pass mycket som jag faktiskt gör?!

Vagnen jag pratar om är SÅKLART bugabo Buffalo, all black!


Den är tyngre än de andra små bugorna men också mer stabil enligt mig. Jag älskar att den osar kvalitet och hjulens storlek var det första jag fastnade för. Även måttet på liggdelen är tio centimeter högre upp än vad dess mindre lillasyster Cameleon har. Detta gör också att varukorgen under vagnen är mer lättillgänglig samt att John som är lång har lättare att köra och nå barnet som ligger i. Att suffletten når så väldigt långt ner känns också som väldigt praktiskt samt den ergonomiska sitt och ligglägget för det "större" barnet. 

Tillbehören är också saker jag vill ha så som mugghållare, ståbräda åt Jamie och den där sommarsuffleten med inbyggt myggnät. Perfekt att ha när vi föder barn mitt i hög sommaren! Plus att jag minns från förra gången med Jamie glömde jag det där satans nätet överallt och använde oss mycket av filtar. Men den här gången är det värmen vi ska skydda bebisen ifrån och inte kylan som sist. 

Att man kan kombinera färger och byta enkelt är ännu ett plus. Och såklart vill jag köra runt med babyskyddet fast på vagnen då Jamie alltid somnade i stolen i bilen, korta som långa sträckor. 
Ja Ni hör, jag är såld!

Jag hoppas att den blir vår, det som tar emot är det enorma priset. Liksom vad är en vagn värd?
Så alla tips är välkomna så om ni känner någon som vill sälja just en sådan här eller vet var de finns billigare, fånga gärna min uppmärksamhet antingen här eller på annat sätt!
 Tack på förhand 
/ en otålig drömmare

Inspo till det lila rummet

Kategori: Allmänt

 
Lite inspo till det lilla rummet. Det är verkligen litet och svår möblerat så antar att förvaraingen måste gå lite på höjden om det ska rymmas både säng, garderob och byrå.
 
Jag ser det framför mig med gråaväggar, vita möbler och dessa mintgröna detaljer. Lite naturfärgat hade också varit härligt, men det får inte gå över styr.
Jag är ute efter ett barnrum och inte allt för mycket bebisrum. Jag anser att barnen blir "stora" så snabbt så vill att rummet ska hänga med och det ljusblåa med vita detaljer känns lite gjort och jag vill ha något annat. 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
Till tavlorna skulle jag dock föredra antingen träramar eller vita för att de ska ge ett mjukare intryck. 
 
 
 

inköp

Kategori: Allmänt

 
Jag håller på att handla ihjäl mig. Det var länge sedan jag så här taggad på allt möjligt. Tankarna spretar åt alla håll allt från kläder till alla i familjen, vagn, inredningsdetaljer till hallen, vardagsrummet och Lilla J's rum. Sedan har vi de större inköpen så som altanbygge och golvläggning. Samt göra om trappen som vi pratat om sedan vi flyttade in i december och vi numera har påbörjat. 
 
En del av mig är väldigt glad att jag bär på de här känslorna för jag har alltid varit väldigt intresserad och jag ser det som ett friskhetstecken? Under en lång tid har jag mest känt att jag tappar så många delar av mig själv men inte riktigt förstått varför. Speciellt det kreativa som jag envisas att hålla på med genom antingen kameran, måla eller piffa hemma. Antagligen är allt pga den där j*vliga stressen jag känt men nog om det och nu åter till det roliga!
 
Jag tänkte att jag kan dela med mig lite mer av det jag handlar och tänker på, så som jag gjort tidagre år när tid fanns. Så det inte enbart blir en blogg med gnäll, sjukdomar, bilder från min graviditet och min stora kille Jamie.
 
 
 
Ett av mina senatste inköp, den super snygga servetthållaren i mässing från Burka design, 149kr på Milq. 
 
 
Den stora brickan är också ny. Det är den största brickan jag hittat, eftersom vi har ett alldeles för stort vardagsrumbord att kunna styla behövdes något stort! Så den här brickan från Mio med sina 52 cm blev min för 299kr. Ett super pris! (Fanns i 3 olika storlekar)
 
När rosorna börjar tröttna håller de sig ett tag till i ett vattenbad.
 
 
En bild tagen kvällstid också.