Malin Lidgren

Midsommar

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 

en till tavla

Kategori: Mina tavlor

Den här slängde jag ihop det snabbaste jag kunde. Jag hade Nickan i tankarna och jag hade bara två dagar på mig att få den att torka och hinna måla eftersom dom skulle upp den där lördagen vi stylade om hemma hos henne. Här är i alla fall resultatet. Orden som är dit tryckta med hjälp av en sorts stämpel är passande. You'll never walk alone...

min frånvaro står blogg.se för

Kategori: Allmänt

Jag är van att blogga när tid finns och när jag har möjlighet, därför vill jag att det ska vara snabbt och enkelt att kunna göra det när som helst vart jag än befinner mig. Appen blogg.se är därför guld värd men nu har den inte funkat på typ 3 dagar och det gör mig galen. Det roliga är, att jag visste inte ens att jag brydde mig om den här satans bloggen haha.

allt du behöver för att måla en tavla

Kategori: Mina tavlor

Ibland får jag förfrågningar ang vad jag använder för saker när jag målar, de folk ofta undrar är vad sakerna kostar och var man köper dom så tänkte lägga upp en mini kurs för er intresserade här och nu på bloggen. Så hoppas jag att fler målar eget!

Det hela börjar med färdiga dukar som är spända och klara:



Dessa är köpta på rusta och finns i massa olika storlekar, den största kostar runt 80 kr om jag minns rätt!



Sen finns det olika tjocklekar på dukarna



Penslar är en bra grej att ha också. De mjuka borstarna till vänster är bäst för de släpper väldigt sällan ifrån sig små hår som de till höger gör, köpt på rusta. (egentligen är de till höger till för oljemålning men de funkar när inget annat finns) Ett annat tips att måla med vanliga tvättsvampar när man målar lite mer abstrakt eller en bakgrund.



Färgen jag har använt mig av är akrylfärg ( den är inte stark och går att använda om man är gravid plus att man kan måla med den inomhus och den går att blanda den med vatten om man vill spara på färg)
Här ser ni flera tuber med akrylfärg. Jag började med att köpa ett start-sett även de på rusta med massa färg, de räcker för en längre tid. Sen köpte jag större tuber av basfärgerna för att kunna blanda egna färger, dessa är köpta på penduro finns även på clas ohlson.



En pallett är också bra att ha, även den köpt på rusta ca 20 kr om jag minns rätt.



Akrylfärgen är lätt att hantera för den går att måla över som ni ser här på bilden här nere så har jag målat vitt ovan på svart. 



TIPS till dig som har ostadig hand. Nu har jag ingen bra bild men jag börjar alltid med att måla med en mjuk blyertspenna för att kunna sudda mina krokiga linjer sen fyller jag i med tusch. 

Måla på!

Bilerna får tala för sig själva

Kategori: Jamie 3-6 månader




















Kvällsbabbel

Kategori: Allmänt

Natten till idag var jobbig precis som många de senaste två veckorna. Tröttheten tar verkligen på mig, varje ledig chans jag har spenderar jag gärna i en säng. Inatt är vi barnlösa, precis vad vi behöver och önskat. Nu ligger vi här i sängen och rutinerna för ikväll är inte detsamma på grund av att Jamie inte är. Det är tyst och stillsamt, precis som de var innan han fanns till. Skillnaden är att det känns tomt. Jag kommer ihåg när vi låg så här när jag var gravid att jag undrade hur det skulle kännas att ha barn? Jag var som rädd att bebisen skulle komma emellan oss som par, att kärleken mellan oss skulle sina samtidigt som jag var rädd att jag inte skulle älska mitt eget barn som alla säger att man gör. Ja, funderingarna var många eftersom jag är en person som drivs av kontroll. Men här är vi idag, med nya rutiner, nytt liv och snart en vuxen bebis. Som jag sagt förut, mys och kel-stunderna för mig och John är allt färre men kärleken är nog starkare än någonsin. Det finns inga tvivel och tryggheten är enorm. Det spelar ingen roll hur jag ser ut, vad jag känner eller hur jag mår, jag låter mitt rätta jag komma fram för det behöver man när livet tar en vändning. Att anpassa sig och vänja sig tar tid. Bråken är oviktiga och kommer ofta fram när någon av oss har det tufft. Vi har lärt oss att läsa varann på ett annat sätt och respekten för den andra när den behöver hjälp är tydlig. Vi behöver inte använda ord, jag ser på John oftast det han känner. Det betyder att innebörden av oss två har kommit till en ny högre nivå. Ordet; Vi står idag för oss tre. Jamie står för en blandning av våra bästa sidor, ett perfekt litet skrattande barn som jag älskar högt. Känslan jag tyr för honom är mer än vad jag kan förklara i ord. Klychigt sagt är den högre än det högsta berget och djupare än det djupaste vatten. Kärleken jag känner är allt annat än tvivelaktig, den finns där nu och för alltid. Jamie är mitt eget kött och blod, en del av mig, en del av oss två. Att ha barn i vårt liv tillför så mycket mer än jag någonsin kunnat tro. Jag älskar er, ni två, min familj!

Ännu flera bilder på en sliten mamma. (tagna 04:30)

Kategori: Jamie 3-6 månader

Det värsta är att det här är det nya jag, det vill säga: osminkad, akne, röda trötta ögon, håret i en slarvig tofs och med de skönaste kläderna jag kan tänka mig. Men till mitt försvar: sminka sig tar en jävla tid och jag har accepterat min akne eftersom jag ser sådan skillnad mot förut, medicinen har hjälpt mig oerhört. Nu när jag går hemma bör jag dessutom inte bära mina tjocka feta täckande foundtion som jag älskar att ha på mig, den hjälper för det ögonblicket men inte i längden utan snarare tvärtom. Hade jag befunnit mig på jobbet hade jag självklart burit så mycket smink jag skulle kunna men där står man under strålkastare och på jobbet är jag ett ansikte utåt för företaget. Ögonen är röda och trötta just på grund av den anledningen att sömn är något i lyx form som jag får nyttja emellan åt men inte varje natt som ni vanliga får. Håret sitter högt på huvudet för att killen har fått långa armar och tar varenda chans han får att rycka och knycka hårstrån av mig och sist men inte minst kläderna. De jag bär måste vara lätt att böja sig i, bekvämt och framför allt lätt att torka spyfläckar av. Så där har ni den nya Malin...hon ser ut som hon lever helt enkelt.

för att minnas

Kategori: Jamie 3-6 månader

Det är så att grabben fyllt 4 månader här i dagarna så det är dax att påpeka hans nya skills.
 
  • Han äter och tycks gilla banan
  • han dricker även vatten
  • han sträker sig efter saker med två händer och för sedan till munnen
  • att studera våra ansikten med händerna är en hit
  • han har svårt att somna utan snuttefilt
  • han känner igen sin flaska
  • han är väldigt medveten (typ som han märker om någon går in eller ut ur rummet)
  • han vrider och vänder sig och söker efter rörelser
  • han stödjer sig på sina ben och kan stå en längre stund utan avbrott
  • han föredrar att sitta under sin vakna tid (bytte till sittdelen)
  • pappa och hans bus är fortfarande helt klart bäst och roligast
  • vid två tillfällen när jag har skrattat så jag håller på att ramla av stolen för att det var så kul har jag skrämt slag på Jamie, så han börjat gråta hysteriskt.
  • han powernapar i ca 20 minuter på dagarna istället för att sova i timmar i streck som han gjort förut.
Saker som Jamie gör mindre bra:
 
  • sover, eller han sover bra men med många uppvak och han kräver mat 2-3 ggr på en natt som vara mellan 21-08. Värsta tiden är mellan 4-7 då är jag vaken ca 3 ggr med att asistera med napp eller bära honom till vår säng eller mata.
  • han är platt bak i huvudet, vilket betyder att han måste spendera mer tid på mage

Frukost dejt

Kategori: Hemma hos oss

Emlan och Alexandra kom över på frukost, de blev lite knytis-aktigt pga att vi alla äter olika så vi fyllde bordet med mer än vad ni får se! Men ni hajar grejen, mysigt vare!

Precis i min smak!

Kategori: Hemma hos oss

Jag har glömt att visa er min morsdag present som var det underbara porslinet från chili som jag trånat efter så länge. För 399 kr fick jag fyra koppar, fyra tallrikar, fyra djupa och fyra achetter, kanon pris! Så nu sitter vi på en grupp av åtta, alldeles perfekt för middagar!

Home makeover hemma hos Nickan

Kategori: Hemma hos oss

Före:
 
 
Efter:
 
 
 
 
 
 
Före:
 

 
Efter:
 
 
 
 
Vardagsrummet:
 
 
 
 
 
 
Den här överraskningen har planerats i ca två veckor utan Nicoles vetskap, hennes vänner underhöll Nickan redan från halv tio på lördags-morgonen fram till kl sex på kvällen. Under tiden stylade och städade jag och Susanne om hennes lägenhet till en rosa dröm. När hon kom hem vart hon lagom chockad och inte ett öga var torrt. Vi har varit många inblandade så stort tack till alla som hjälpt till, betalat och planerat! Jag är så satans nöjd!

Shopping galna

Kategori: Allmänt

Ny fyndat

Kategori: Hemma hos oss

Det blev en sväng förbi myrorna idag och tänk man går väl aldrig där ifrån besviken? Den här gången blev det två ljusstakar för 30 kr styck och tre små för en tia. Brickan fyndade jag på Ikea för 69kr, tyvärr minns jag inte de gamla priset men kan tänka mig att det låg runt hundringen blomman hade en passande pris den med! Jag mår så bra när jag gjort en bra affär!

Här ska de smakas!

Kategori: Allmänt

Den senaste

Kategori: Mina tavlor

Igår kväll slängde jag ihop lite färg på en duk och det här blev resultatet.

En hörna för ordning och reda

Kategori: Hemma hos oss

Jag måste visa en liten del från vårt hus det vill säga hallen som är näst intill obefintlig. Men på den här lilla väggen som skiljer sand och grus från våra smulor under köksbordet kom vi på en mycket praktisk lösning. Här förvarar vi räkningar, post och nycklar. Glastavlan fungerar som en whiteboard som vi kan skriva nödvändigheter på. Snacka om att utnyttja ytan!

 

Du underbara sovmorgon

Kategori: Allmänt

Helgen

Kategori: Allmänt

När vädret är som det är får man mycket gjort! Tidigare idag satt jag igång med målandet av Jamie's rum samtidigt någon annan stans slår Emelie ut kaklet i hennes kök...great minds think alike! Annars då...Juste jag måste berätta om gårdagen! Dagen började med att Nickan och jag gick på duo behandling hos Jenny P som varade i tre härliga timmar. Kort därefter hade vi middagsbokning på Helens krog tillsammans med John och Susanne, det åts tills det inte gick ner en tugga till och kort därefter stod bowling på schemat!

Blått är flott

Kategori: Jamie 3-6 månader

 

 

Chilli

Kategori: Hemma hos oss

Jag och Johanna fyndade på chilli här om dagen. Vi köpte 6 st vinglas för 159kr, ett överkomligt pris om jag får säga det själv! Dessertskålarna hade jag sen innan men även dom kommer från chilli. Nu känns samlingen mer komplett!