Malin Lidgren

Spenderar byxorna är på

Kategori: Allmänt

 
Här sitter jag och lovar er att bli bättre på att blogga men det var nog för bra att vara sant, men jag kan ju nämna lite snabbt bara vad jag sitter och drömmer om. 
 
Innan sommaren fann vi en fuktskada på en bit av en sockel? (typ) i köket. Den och en bit av golvet var då tvunget att bytas ut. Så därav i ett par månader har vi då levt med "ett håll" ner till betongen så att det ska ha möjlighet att trokas och luftas innan det nya kommer på plats. Men nu börjar det bli dax att lägga dit det här nya golvet. Då vill jag mer än gärna ha samma som i vardagsrummet. Och det i sin tur ger ju mersmak att skaffa det även i hallen. Alla de tre rummen är ju sammanhängda och varför detta känns extra viktigt, är för att hallen ligger emellan de två andra rummen. 
Men ska man ändå lägga nytt golv i köket och att vi någongång i framtiden ÄNDÅ tänkt göra nytt kök bör man ju göra det nya köket OVANPÅ det nya golvet? Visst, håller ni inte med mig?
 
Och när vi ÄNDÅ gör det så kan vi ju ta bort en bit av den där störande dörrkarmen som finns, samt väggen en liten, liten bit som skiljer hallen och köket åt för det kommer inte kunna göras efter att de nya golven är lagda.
Och när vi ändå ska göra nytt kök MÅSTE vi byta ut den trasiga kökfläkten som är en kolfiltervariant idag som man egentligen mest har i typ lägenheter, så kan vi lika gärna köpa en sådandär annan med eget utblås och ordna med ventilationen och bygga en skortsten, 
Och när vi ÄNDÅ gör det bör vi passa på att.....
Ja ni hör. Det kommer aldrig ta slut. Frågan är bara var vi ska stanna och vad man kan "leva" med ett par år till.
 
Juste för att inte nämna husmålningen som innebär ta bort panel som är rutten, målning av fönster och stuprännor, sätta dit fönsterfoder samt lite plåtjobb som kanske tar fart nästa vecka. För tidigare idag fick jag offerten på vad utsidan skulle gå på att ordna,
 
 
Det spretar lite åt olika håll nu men det ska bli roligt att komma igång och se var det hela slutar. 
Kvällsnöjet har därför varit kökshjälpen på ikeas hemsida...Ett pytte litet steg i rätt riktigt. Från idéer till papper till beslut och vi måste gräva djupt i våra fickor.
 
Fy vad jag svamlar.... Nu, sängen!