Malin Lidgren

Lucky me!

Kategori: Allmänt

Visning igår kväll och idag såldes vår lägenhet för härliga 1,3 miljoner! Så om tre veckor flyttar vi till huset! Nöjdare par får man leta efter!

Keeping my fingers crossed

Kategori: Allmänt

Hjärnspöken

Kategori: Allmänt

Hjälp! Nu är jag bra nervös! I morgon är den första visningen och jag känner mig minst sagt stressad. Det handlar ju om mycket pengar så det här måste ju vara stort. Största rädslan är att inte få lägenheten såld. Tänk det är inflyttning i huset redan 18 maj. Jag är nog alla mäklares dröm att sälja till för jag saknar helt nerver av stål och blir alldeles för lätt ivrig och tänker det här är chansen, snart har den seglat förbi. Så jag hoppas på att det finns fler av sådana som mig själv där ute som kommer hit i morgon och släpper loss, en extra bonus hade varit om dom tar med sig tjocka plånboken också.

Ingen är nog gladare än mig

Kategori: Allmänt

Jag slutar amma helt idag och börjar med medicin mot aknen redan idag! Hon sa att jag bör se resultat inom en månad, tänk så lycklig jag skulle bli då!

Malinlidgren

Kategori: Allmänt

Juste, jag finns numera även på instagram. Rolig grej det där må jag säga.

Kärleken

Kategori: Jamie 0-3 månader

Jamie är 7 veckor på torsdag och hans framsteg är nu:

• att han mer och mer är kontaktbar och har till och med skrattat och ler en hel del.
• han har hittat sina händer och tummar, jag tycker då att de är både på gott och ont för att om han börjar suga mycket på tummen kommer det senare i framtiden vara svårt att sluta med, nappen kan man ju ta ifrån honom men inte handen liksom.
• han kan sova upp till 5 timmar i streck, har jag tur sker det på natten.
• Han är även vaken långa stunder, många gånger flera timmar i streck
• han tar ersättningen jätte bra
• vikt= 5140 gram längd 57 cm

 

yada yada

Kategori: Allmänt

Jaha, dags för en update i textformat. Livet som nybliven mamma är inte riktigt som jag tänkt mig. Jag trodde nog att det skulle vara så mycket jobbigare än vad det har varit (än så länge). Vi har fått en väldigt snäll pojke som inte gör mycket väsen av sig. Men samtidigt har jag fått höra att den jobbiga biten är sedan och det kan jag ju förstå, en liten med egen vilja kan inte vara det lättaste.
Annars så har min hy försämrats massor så där av håller jag på att trappa ner på amningen. Min akne är så grov att inga medel jag får utskrivet fungerar utan det är dags att ta i med hård handskarna och få något annat kanske mer oralt!? Aja vi får se, jag ska till läkaren nu igen på onsdag. Men att trappa ner är lättare sagt än gjort så det kommer antagligen ta några veckor innan jag har slutat helt.
Nu ska Jamie få sig ett bad, favogrej nummer ett enligt honom själv.

Blickar tillbaka

Kategori: Jamie 0-3 månader

Idag satt Isabella och matade Jamie med flaska, när hon gjorde de tänkte hon på en bild som togs för nästan ett år sedan på en annan Bella. Likheterna finns verkligen där, vit body, blå byxor och likadan flaska

 

Vår lägenhet är nu ute för försäljning

Kategori: Hemma hos oss

Visningsbild på hemnet, Veckovägen 44
Hallen
Hallen med insyn till köket
Hallen igen med syn från ytterdörren
Vardagsrum med gavel-läge och anslutning till ballkong
Vardagsrummet igen med insyn till sovrum.
Ballkongen som är inglasad
Köket från hallen
Närbild
Köket i anslutning till hallen
Planritning

Vallvägen 10

Kategori: Hemma hos oss

Dra mig baklänges igår skrev vi på ett papper som säger att vi är ägare till ett litet parhus på 75 kvm här i jakobsberg. Inflyttning är relativt snart, huset står redan tomt men annars är det 18 maj det är sagt! Tänk i sommar då blir de inflyttningsfest och grillning var och varannan dag!

 

Mitt nyaste projekt

Kategori: Hemma hos oss

Är en lampa köpt idag från myrorna, den gick på 250 kr. Tanken är att den ska skalas av och sen behåller jag bara själva skelettet och sprayar den i någon passande färg.

 

det var på tiden

Kategori: Allmänt

Timmarna och dagarna flyger förbi, antar att det är så livet som nybliven mamma är. Jag flänger runt med Jamie på armen och träffar folk, vi byter blöjar och ammar mest hela tiden. Men nu har de gått snart 6 veckor och vi måste börja med rutiner, jag tror på rutiner, i alla fall viktiga rutiner så som att äta och laga mat varje dag. Jag som går hemma hela dagarna verkar tro att det är lördag hela veckan så nu får de tusan vara nog. Nog med dåliga vanor så som 3 teskedar socker i mitt morgon te till att äta godis för jämnan. Sen ska det slutas äta bröd till frukost, lunch och middag, knäcke bröd på morgonen får duga. Inge mer take away för den delen heller. Idag ska de handlas hem frukt och grönt och andra fräscha nyttiga råvaror. En hel omvändning helt enkelt. Jag måste peppa mig själv, eller jag och John måste peppa varann så vi inte faller tillbaka på gamla spår av frosseri i allt som är gott.

Underbara vår

Kategori: Allmänt

Sanna tog med sig kameran och fotade Bellsibus och mig när solen tittade fram

Ikväll ska mamma firas

Kategori: Allmänt

För att minnas

Kategori: Allmänt

  • Från att vattnet gick tog det 11 timmar tills lill-killen var ute.
  • Epidrall (ryggbedövning) var to die for! Medans lustgas var hemskt äckligt på alla sätt!
  • Han vägde 3790 g och var 50 cm lång.
  • Det tog ca 2 veckor innan jag var läkt och smärtfri i kroppen från topp till tå.
  • Ammningen har funkat sedan dag ett, även om det gjorde satans ont i ca 4-5 dygn.
  • Jamie sover 3 timmar i taget på natten även under dag-tid (oftast).
  • Han tog nappen från första gången vi stoppa in den, tror det var runt dag 5 men började inte använda den förns han var 3 veckor.
  • Bröstmjölk på flaska är inte heller några problem.
  • Han bajsar ca 6-7 ggr per dag (alltid i nybytt blöja desstom!)
  • Hans ögon är blå, än så länge?
  • När han ligger på mage kan han byta från kind till kind, detta kunde han redan från att han var 13 dagar.
  • Han började sova i egen säng på nätterna efter ca två veckor.
  • Han älskar att bada.
  • Hans första otrösliga skrik skedde efter att han var 1 månad och 3 dagar. Det var magen som spöka och vi fick honom lugn av att vi bada honom.
  • Han började få minifom för magen dagen efter det.
As tråkig info för er men minnet är kort

Älskade unge!

Kategori: Jamie 0-3 månader

 

 

Ny mössa

Kategori: Jamie 0-3 månader

 

 

Nu är de bestämt!

Kategori: Jamie 0-3 månader

'
Jamie Jesper Lidgren Mandin

4,5 kg kärlek

Kategori: Jamie 0-3 månader

Mitt liv tog en vändning för en månad sedan, dagen då vår lilla son föddes. En vändning som man kanske tror att man är redo för och tror sig veta hur det kommer att vara. Men ärligt talat, de är omöjligt att sätta sig in i den bilden innan man upplevt den. Självklart vet man att man kommer älska sitt barn från den sekund den väljer att titta ut. Men kärleken man känner för sitt barn är en kärlek som inte går att ta på och den är så annorlunda än de andra kärlekarna man har till sin familj eller vänner. Det här är något nytt.

Minuterna innan vårt första möte:
Allt började med en j*vla smärta, det var krystvärkarna och jag hade inte många krystningar kvar innan han skulle titta ut. Samtidigt som jag inte kunde fokusera på att snart får jag träffa mitt barn, för än så länge fanns han bara i mig. Jag var rätt ovetandes och allt var inte verkligt än, han var ju bara en mage. Allt jag kände i den stunden var: Fyyy faaan vad ont det gör, jag tror att jag går av. Nästa värk kommer och jag krystar och trycket släpper och varmt vatten forsar ut. Jag ser hans ben och att han har en pung och jag tänker: det är en pojke. Dom lägger honom alldeles naken och varm på mitt bröst. John gråter och är alldeles till sig. Jag däremot är rätt chockad och har äckligt ont där nere och känner hur navelsträngen dras emot det onda. Jag vill bara få det att sluta, de klipper bort navelsträngen och jag kan äntligen koppla av. Jag tittar ner på mitt nyfödda barn och klappar honom på huvudet och jag tänker: han har hår, underbart lent hår. Han är de mjukaste jag någonsin rört. Jag är så facinerad över hur han ser ut. Jag känner inte igen honom, han ser inte ut som någon annan utan han är en alldeles egen. Jag kan inte sluta klappa honom på hans lena, lena kropp. Jag är så förvånad över att allt är så färdigt men i miniatyr. Han har allt som vi har, såklart, men jag är ändå i chock. Jag tittar på John och tänker: Han är vår, vi har skapat honom.
Nu en månad senare:
Är kärleken så stor på ett så mäktigt sätt. Den fanns där redan från början men den växer till sig och ändrar form, jag kan liksom inte förklara på ett bra sätt. Jag känner att jag måste skydda honom mot allt ont som finns. Jag tänker fula tankar och tänker de får ALDRIG hända honom, de måste jag se till! Jag känner hur min kropp trånar efter att få hålla om honom, bära, lukta, klappa och se på honom. Jag har spenderat en hel månad med honom men har ändå de där känslorna i mig flera ggr per dygn. Självklart blir jag trött, grinig, irreterad och osugen på att göra allt de där för att ibland är de ofrivilligt. Mamma-rollen är verkligen ett jobb på heltid och inget är på mina villkor, de är ju han som styr och ställer. Trots denna omvandling som är svår att ta till sig i alla lägen är det så himla speciellt, så speciellt att man måste uppleva det för att förstå.
Jag älskar honom från topp till tå. Allt från hans lilla strumpludd mellan tårna till hans söta och mjuka lilla mun som är det mysigaste som finns att pussa på. Att det är kärlek jag känner är det inget snack om, ovillkorslös underbar kärlek.



Bebis håller i pappas finger när han sover

Stort grattis stumpilumpan!

Kategori: Allmänt

Idag är ingen vanlig dag för de är Bellans födelsedag, hurra, hurra hurra! Så nu bär de av till Kungsängen för att fira Isabella som fyller hela ett år!

Strike a pose

Kategori: Jamie 0-3 månader

 

 

Myspys med vänner

Kategori: Allmänt

På bilden ser ni Micke och Jossan som blir tre i sommar.
och här är deras vovve Ella
Gudmor Emlan och Bebban
Ella Two-face igen.

Söndags-brunch

Kategori: Allmänt

Jag fattar mig kort: solig vår promenad, god brunch, härligt sällskap och bebis mys. Måste jag ens nämna att de var en bra söndag?

Älskade unge

Kategori: Jamie 0-3 månader