Malin Lidgren

Livet är bra härligt

Kategori: Allmänt

Lyckan att vakna upp och inse att klockan är halv tio betyder bara en sak, vi hade fått en välbehövlig sovmorgon. Solen sken så då vare bara att göra sig klar och ta en promenad till ICA och det ångrar jag verkligen inte! Så fantastiskt underbart, så underbart att skinnjackan drogs på och du härliga, härliga sol du är välkommen att stanna så länge du vill! Och bara för att fira till denna fantastiska onsdag lite extra så tas grillen fram och fläskfile står på meny'n dessutom serverad hemma hos mamma och pappa. Och eftersom det är onsdag betyder det att jag sitter spikad klockan åtta framför Svergies Mästerkock och hejar på den skickliga Jossan!
Jag älskar vår färgklick till vagn!

Drömmer mig bort

Kategori: Allmänt

Jag har fått förfrågningar ang om vi ska ha dop eller inte. Jag är inte så kristen av mig så vill gärna inte hålla till i en kyrka och prata om gud så mycket men kanske en namnscermoni eller vad man kan kalla det, något sånt kan jag tänka mig. Sen spann jag vidare på det så om man hyrde någon gubbe som kan stå för den biten och sen göra det ute på Tyresö hemma hos John's mamma och Kenta på deras gräsmatta en härlig varm sommardag. Dom bor jätte fint uppe på ett berg med havsutsikt och stor tomt. Så föreställ er det här:
Här tänkte jag att vi skulle stå tillsammans och ha som mittpunkt för lite stämning och göra det till något särskillt då inget altare finns. (Bilden till höger är för inspiration, de är inte det riktiga "tältet" som är på vänstra bilden) Utan det tältet finns på ikea för bara 99 kr och jag tänkte att man kan typ hänga upp de i ett träd eller något, sånt löser vi!
Sen tänkte jag att man dekorerar tomten med ballonger som går något med stilen och färgerna från ovan och även använda sig av matchande tjocka sidenband att knyta på stolarna och kanske göra några rosetter där framme vi ska stå.
Jag vet inte direkt hur många som skulle komma på det här "dopet" men att få tag på många stolar kan ibland vara ett problem så då tänkte jag att stolarna vi får tag på är för de äldre gästerna och de yngre kanske skulle kunna tänka sig att sitta på gräset framför stolarna på vita filtar med lite matchande kuddar. Hade jag kunnat sy hade jag gärna velat göra mina egna kuddfodral men jag hittar nog några billiga varianter som skulle passa, man behöver ju inte direkt nåra mängder men bara några stycken för den rätta känslan.
Även lite blommor måste ju finnas på plats och jag fullkomligt älskar hortensior. De behövs inte så många krukor av dom eftersom dom är så mäktiga i sig.
Precis så avslappnat som jag vill ha det men ändå något extra en vacker sommardag med nära och kära.

Feber och mjölkstockning

Kategori: Allmänt

Jag sitter hemma med skyhög feber pga mjölkstockning och mår så j*vla dåligt. Det är sjukt tufft att vara mamma när man mår dåligt. Allt jag vill göra är att sova men jag måste ju anpassa mig hela tiden efter lillens behov. Jag orkar inte ens ta mig till gynakuten bara för att de är världens projekt att ta sig utanför dörrn med en bebis.
Aja nog med gnället!
När det är så här fint väder som de är ute vill jag bara sitta på balkongen i solen och dricka varm choklad med en nära vän och känna solens strålar, de var alldeles för länge sedan man fick känna solen värma en.
Jag hann inte klart med inredningen på balkongen förra året. Men jag har några söta lyktor från indiska som ska upp. Sen har jag köpt en tunn liten gardin från ikea som ska upp på den tomma väggen (som ni ser på bild ett) och bakom den ska de hänga lite belysning i form av en ljusslinga för att få lite stämning när mörket lägger sig.
(Balkongen är för övrigt inglasad)

Älsklingarnas möte

Kategori: Jamie 0-3 månader

Premiär middag hemma hos mamma och pappa, passande då bebis firar två veckor idag.

 

Vår tid tillsammans

Kategori: Jamie 0-3 månader

En av de första bilderna
Dagens från snälla rara Izabella
Lill-killens första bad
De där underbara små fötterna
Vi har fått underbara blommor
Bebis första biltur
Far och son
Vi har fått så sjukt mycket grejer. De började redan på BB sen har det fortsatt, alla som varit på besök har kommit med en gåva och tro mig de är en hel garderob och massa gosedjur.
Vi är så sjukt tacksamma ska ni veta <3

Min kropp på 12 dagar

Kategori: Allmänt

Dagen därpå födde jag, dåvarande vikt 66 kg.
image description
Ber om ursäkt för den hemskt smickrande bilden men den är tagen några timmar efter födseln
De här två bilderna är tagna 3 dagar senare, vägde mig även dagen därpå och då stod vågen på 58 kg.
Och sist men inte minst, bild tagen nyss. Vikt = ?

Lill-killen är fortfarande namnlös

Kategori: Jamie 0-3 månader

Jag vill visa er bilder på min mage men tiden finns inte till just nu, så de får bli lite bebisbilder från dagen istället. Jag försökte väcka honom men de var omöjligt, de är därför han ligger på golvet! För övrigt bar han en body som han fått av sin älskade gudmor Emelie

 

V, 40

Kategori: Allmänt

Det här är de sista bilderna på magen, dom är tagen på dagen och på natten trilla killen ut.

En välbehövlig update

Kategori: Jamie 0-3 månader

Ingen har väl missat att bebis kommit till världen, jag ska sätta mig ner och skriva hur allt gick till men än så länge finns ingen tid. Det har varit 3 härliga dagar med mindre härliga nätter. Vem behöver sömn liksom? Idag har jag i alla fall fått sova 5 timmar, självklart inte i streck utan man "nappar" mer men de fem timmarna gjorde mig väl. Den lediga tiden går åt att folk hälsar på bebis eller så har vi tråkiga måste som alla andra sen är det en hel del mys-timmar också. Tiden springer iväg när man tittar på vårt lilla mirakel, jag blir chockad över hur snabbt tiden går.

 

Here we go!

Kategori: Allmänt

Nu jäklar ska du ut! Den 10:de är här om två dagar, TVÅ DAGAR! Så nu ska jag göra allt i min makt som kanske kan påverka ditt val att titta ut. Jag ska gå i trappor, ha sex och äta färsk ananas. Jag är redo, inte för smärtan jag ska uppleva under förlossningen kanske, men kan man någonsin vara förberedd för något sånt? Men jag har gjort allt jag kan här hemma för att ligga steget före och har därför stor städat, sen ikväll ska håret färgas och benen rakas, tvätten ska tvättas och alla bebis grejer är helt klara. Jag är verkligen redo!!! Så komsi, komsi

Before and after

Kategori: Hemma hos oss

Före:
Efter:

Du betyder

Kategori: Gravid med Jamie

Jag längtar tills första gången jag ska få möta din blick. Jag vill så gärna få hålla dig i min famn så jag kan lukta på ditt lilla huvud. Tänk att få känna din lilla hand ta ett tag om mitt finger, så som bara små bebisar kan. Jag är din och du är min, det bara är så. Men oavsett ska jag vara den bästa jag kan vara för din skull, det är du värd och för att Du är redan det viktigaste som finns i min värld.



Snart kommer vi ha vårt första möte, mycket snart förhoppningsvis. Jag känner hur min kropp förändras och att du trycker dig allt längre ner, sammandragningarna ökar så jag tror du börjar bli redo för att möta oss också. Så kom...du är efterlängtad...



Baby-maker

Kategori: Gravid med Jamie

Länge sen! Men ärligt talat har jag inte mycket att dela med mig av. Helst av allt skulle jag vilja säga till alla att något har hänt på bebisfronten så som att vattnet gått eller vad som, men icke sa Nicke. Här föds då ingen bebis.
Tänkte bara uppdatera er lite om mitt tillstånd så här några dagar innan bf:
  • Vikt: Hela 66 kg väger jag idag (alltså har jag lagt på mig 16 kg sen de hela började.
  • Brösten: Är fortfarande stora som de varit mest hela tiden, dock sticker de väldigt mycket i dom och den ena läcker mer mjölk än den andra, men bara under nattetid. Har även fått en del bristningar som är väldigt mörka i färgen.
  • Benen: Dom är stora och svullna, jätte svullna faktiskt. Antar att det är vatten? Plus att benen domnar mest hela tiden och de gör de svårt att gå, speciellt i trappor. Förresten jag kan nu mera inte ens bära mina egna skor. Jag får inte ner mina fötter i mina skor som endå har varit en hel storlek förstora som jag burit extra sula i, så nu finns de bara ett par vinterskor som jag fått låna av min mamma som passar. (Det hände över en natt!)
  • Ansiktet: Aknen är väl värre än någonsin. Det ömmar rätt mycket och jag känner mig väldigt svullen runt näsan och hakan som är mitt största problem område.
  • Magen: Overkligt stor och klumpig, sen ska vi inte tala om hur hård den är, som en sten nästan. När jag sitter i sängen (tänk er som ett L) så klämms benen och helst av allt skulle jag bara vilja bära upp magen med mina händer för att slippa trycket. Annars så har jag en hel del sammandragningar ofta under kvällarna men som brukar lugna sig på nätterna förutom i natt, som var första natten jag kissade varannan timme och vaknade av mina sammandragningar.
  • Bebis: Har mindre häftiga rörelser sen jag blev fixerad och de hände i vecka 38 by the way, jag känner ett vädligt tryck och de känns som den glider långsamt nedåt.
Så med andra ord är jag rätt trött på att vara en baby-maker. Jag är medveten om hur bitter jag låter, men emellan åt är de bara så tröttsamt att bära allt i sin egen kropp. Nog om de, idag ska vi instrallera babyskyddet i bilen och jag är snart klar med spjällsängen som står på tork.