Malin Lidgren

Turist i Paris

Kategori: 2014

Vi landade i ett regnigt Paris sent på torsdagskvällen och spenderade vår första kväll i sängen. Trötta och förväntansfulla över att vara framme och att få uppleva de här intensiva dagarna. Vår första dag i Paris höll vi högt tempo. Ja ni känner ju mig, vill se allt/göra allt och tiden var knapp. Regnet hade avtagit men de grå molnen låg kvar. Från hotellrummet kunde vi se toppen av Eiffeltornet så det blev vårt första äventyr, att ta oss dit. Vi valde att gå. Det kan ju inte vara så svårt då vi ser tornet hela tiden. De tog ca 15-20 minuter att komma fram.
 
 
 Flygplansbilder!
 
Vårt mål
på vägen dit
 
Väl framme. Den var enorm!
Ett måste. Klick och klart. 
Fötterna bar oss vidare till nästa mål. På vägen dit gick vi förbi mängder av dessa gröna metallådor.
De visade sig vara små stånd och varje man hade en egen nyckel till en egen låda där de sålde lite allt möjligt.
 
 Målet var kärleksbron (Point de Art) Först trodde vi bron innan var stället men de var ganska tydligt när man kom fram vilken bro vi sökte, se själva.
 
 Vi köpte ett lås och lånade en penna av en man som hade en sådan där grönlåda jag babblat om tidigare.
 Vi valde en plats så man kanske kan minnas vart man hängt det.
Nyckeln tog vi hem och ska lägga i vår brudkista vi fick på förlovnigen av Emelie och Tobias. (Egentligen är meningen att man ska kasta nyckeln i floden men det förorenar så mycket så fick dåligt samvete. Liksom nog att vi förstör bron så den faller ihop ;D )
Vi gick utmed floden hela vägen bort till Notre Dame, ännu en mäktig byggnad. Hela Paris har mängder av ståtliga byggnader som ser ut att stått där förevigt.
Men först dags för lunch!
 
 
och efterrätt. När vi bad om menyn kom han in med en hel bricka med desserter så man fick välje genom att se de samtidigt som han förklarde.
Utanför, dags att kliva in, som mängder andra också ville göra.
Det var så högt i tak att det var ofattbart. Och hur tyst det var? Vi var liksom MÄNGDER av människor här inne och ändå kunde de inte höras. Det fanns också regler. Typ som att vara tyst, inte bära någon form av hatt, inga blixtrar när man fotade och så vidare.
 Nu tänkte vi ta oss dit upp. 
  
 422 trappsteg senare i en trång cirkeltrappa utan fönster med ojämna trappsteg kom vi tillslut upp. Sjukt högt upp.
 
Staden var så mycket större än jag trott. Inte konstig att vi gått i timmar. Ni kan se Eiffeltornet där borta, då bor vi dessutom 20 minuter gång ifrån den platsen.
 
 
 
 
Alla figurer runt om tornet var så bekanta eftersom jag sett filmen "Ringaren i Notre Dame", minns så väl att jag såg den med min syster på bio när jag var barn.
 
 
 Efter den sex timmars långa vandringen genom staden, beslöt vi för oss att ta oss hemåt. Det tog lååång tid och fötterna grät blod och våra knän skakade efter allt spring i trapporna från Notre Dame och som ni ser hann det bli mörkt. Vi träffade på vår kompis igen så vi skulle lyckas hitta "hem" igen.
 
 
 
Middag var ganska välbehövlig efter våran händelserika dag.
 

Bonjour!

Kategori: Allmänt


Appråpå språket, har jag hört innan resan att fransmännen ska vara otrevliga och inte kunna ett ord engelska. Men peppar peppar, så har vi bara träffat vänliga och förstående fransmän. Vi bor ca 15 minuter gång ifrån Effeltornet så kanske har det med läget att göra, vi är mitt i smeten och mitt i turistområdet som gör att det underlättar. 

Idag väntar en ny dag på stan, lite längre bort så tunnelbanan kommer vara vår bästa vän. Igår förlitade vi oss på våra stackars fötter, de klarar garanterat inte en dag till om vi vill få med hem sen igen.


Lunchstopp igår


Vi har tvungna att pröva gatuköket som serverade dessertcreps

Update

Kategori: Allmänt

Just i detta nu ligger jag i en säng på ett hotellrum i magiska Paris. Dagen har vi spenderat genom att följt floden Sien enda bort till Notre dame, där vår promenad sedan fortsatte uppåt. Då menar jag ordagrant uppåt. Vi tog varenda fyrahundratjugoandra stegen upp för de smala trapporna tillsammans med ett helt gäng främlingar där vi kunde blicka ut över det mycket stora Paris. 
Under våra sex timmars promenad har vi såklart sett massor men tar det i ett annat inlägg nu är jag alldeles för trött.

Xoxo

25 år är det bästa jag fyllt!

Kategori: 2014

Igår vaknade jag som vanligt när klockan ringde och började göra iordning Jamie i sin snyggaste skjorta för förskolans fotografering. Helt plötsligt knackade det på dörren och insjungandes kom min kära syster Jenny med en jätte stor rosa korg med allt möjligt i samma färgteama.
Inte många minuter hinner gå innan Jamie spyr rakt ut och över hans fina skjorta.
Så min födelsedag bjöd på vab, spya och tyvärr inget foto på min lilla kille.
 
 
 
Timmarna går ganska snabbt först ringer blombudet på och efter thaimiddagen här på hemmaplan knackar det på dörren igen.
In kommer Emelie, modig som hon är med en jätte fin present. (Visar allt senare)
5 minuter går sedan knackar det på dörren igen, då kommer Jenny med familj också, lika modiga dom ;D
sen kommer även Susanne, Nicole, pappa och mamma... haha ja frågar om det tar slut med folk snart så vi kan börja fika? haha
 
 
 
 
Det blev kalas där gästerna kom med tårta och fina dyra presenter.
Jag fick min efterlängde kamera jag velat ha för att ta ordentliga bilder på Jamie och i hemmet. Positivt är att den har wifi och blåtand så bilderna går snabbt att få ut på nätet om jag så vill.
Jag fick även biljetter till standup som jag och John ska gå på nästa tisdag. Jag tycker han Al Pitcher är så himla rolig! 
 
Kvällen slutade med att John och jag korkade upp en flaska för att ta ett glas för att fira min dag med självklart vår husköp!
Jag var så galet nöjd att alla kom och firade mig trots magsjukan, febern och ögoninflamationen. Jag blev så glatt överraskad från att jag vaknade tills jag la mig igen. En prefekt födelsedag.
 
 
 
 
Nu till i dag:
Jamie hade feber i natt och han kom över till vår säng, jag bad då John byta till Jamies säng eftersom han ska upp på morgonen och jobba. Jag vaknar på morgonen och ser John i dörröppningen till vårt sovrum, jag kollar på klockan och slumrar in en sekund tills jag inser att klockan är 7:15, John har försovit sig!
Jag springer ner och där sitter han vid köksbordet i blå/vit randig tröja, scarf och fejk mustasch till någon plingade musik, tända ljus, baugetter och crossanter eller vad det heter.
Han ber mig sätta mig vid bordet. Han filmar mig hela tiden, där står jag i smutsigt hår, Johns kallingar och en t-tröja. Jag fattar INGEN TING. 
Han pekar på ett papper....jag kan inte läsa, jag är alldeles för förvirrad.
Jag anser att John har bråttom till jobbet och inte ska sitta här, fast allt är ju inte som vanligt så fattar ju att allt är på gång med kan inte i min värld tro att det är som han påstår.
På pappret står det att det är en flygbiljetter till Paris.
Idag, ska vi åka IDAG?!
Han har till och med ringt upp min chef och bett om 2 dagar semster och fixat allt för flera månader sedan.
Det här är så fantastiskt så jag fattar knappt än och planet går om 4 h. 
Jag är den lyckligaste människan som finns på vår jord. Jag har ALLT!!! Världens bästa nära och kära runt omkring mig som SKÄMMER BORT mig så oerhört och överraskar mig så vansinnigt. Det kan inte vara en lätt sak. Jag med mitt kontrollbehov och den griniga j'äveln jag varit i flera veckorstid i och med stressen för att bli bostadslös, att allt är tråkigt och att vi aldrig kommer iväg på en resa och att min 25 årsdag är bara tråkig. 
 
Hösten är en svår tid för mig men allt det i ett annat inlägg. Nu lägger jag allt bakom mig och ikväll är det vi och eiffel tornet!
 
Au revoir! (eller hur man nu säger på franska)
 
förberdelser
 
 
En extra tanke till Jepser idag såklart... Tänk vad killarna på J är betydelsefulla för mig.
 
 
 
 
 

Vi blir husägare

Kategori: 2014

För ett tag sedan gjorde vi något galet. 
Vi valde att sälja vårt lilla älskade bostadsrättshus.  Det bara hände över en helg. 
Det hela började med att grannen sålde för ett kanonpris så vi (läs jag) sa att -Vi MÅSTE sälja nu, liksom passa på. Ni vet "smid medans järnet är varmt".
Sagt och gjort.
hmm... de där gick undan var mina tankar efteråt.... 
 
I flera veckors tid har vi vetat att vi blir bostadslösa i januari (det är då vi skrivit papper att vi ska flytta ut). 
Veckorna ha gått långsamt och vi har varit på visning nästintill varje helg. Kontrollfreaket i mig har sakta men säkert trängt sig på för var dag som gick utan att vi köpt. 
Alla budgivningar som pågått i tre j*vla dagar, alla objekt som försvinner innan visning och marknadens sjuka priser har fått min hjärna att slå slint. Ljuset i tunnel började liksom sina. Tankarna om en verklighet hemma på skalvägen igen kom allt närmare. Men vi försökte se det positivt. Dialogerna gick- Tänk pengarna vi kan spara, eller - Tänk det är bara en kort period osv... den desperata och ängsliga tonen gick liksom inte att dölja..
Vi tröstade oss själva. Tankar om att vi haft lite väl bråttom fanns där mest hela tiden. Men samtidigt var jag oerhört stolt över att jag gjort något sånt galet och vågat? Liksom vänt upp och ner på min verklighet och vardag, bara på en kvart. Väldigt olikt min karaktär. 
 
Men idag hände det. På mindre än 24 timmar har vi gått och köpt vårt första riktiga hus. 
Det här är stort, riktigt stort, i min/vår värld.  Det här huset är det perfekta huset för oss.
 
 
Det hela började med att:
I måndags satt jag och deppade att ännu en chans vi hade på ett boende på Andebodavägen i Viksjö hade seglat sin kos, fast att vi kontaktat mäklaren samma dag annonsen kom ut, att objektet blev sålt innan visning. Tydligen hade köparen knackat på dörren hos säljaren och gjort en affär samma dag. Hopplöst var känslan som rann över mig över att vara köpare när marknaden är som den är. Ingen lägger ut sina hus så här års och så nära in på jul. Det BLIR mamma och pappa i januari var min tanke.
 
Samtidigt som jag hängde läpp på jobbet, hanterade John det här helt annorlunda.
Han fann snabbt ett annat objekt för 3,2. Kontaktade mäklaren, ordnade visning samma dag och vi skrev papper 12 timmar senare.  Lika snabbt som vi sålt, hade vi nu köpt.
Så idag, tidigt i morse kastade jag in Jamie på sin förskolan en timme tidigare än han har tid och så gick vi och köpte vårt hus i Viksjö.
 
Huset är en fyra på 120 kvm byggt på 80talet, garage och parkering finns på tomten. Vind med ståhöjd finns också ovanpå garaget (guldvärt).
Huset har inga stora anmärkningar gällande vad som behövs göras.
Målning och byte av visa bräder är rekomendationer som vi tänkt ta till oss i vår, vilket känns som en rolig förändring då färgen det bär idag är hemsk rent utsagt. 
Lagom stort antagande och tillräckligt stort att hinna med att städa varje vecka. Lagom är verkligen ordet för vårt nya hus. Det är en bra bas med möjlighet att sätta egen prägling. Inget fancy utan lagom och familjevänligt med en trevlig planlösning för umgänge och sällskap.
 
Bilderna nedan är från mäklarens hemsida.
 
Ni kan glimta grannens gråa fasad som lockar oss.  Kanske ber om färgkoden och kör samma.
Baksidan, jag har planer på förändring
Tråkigt, litet kök. Vår matplats kommer INTE vara här.
Lite små justeringar skulle vara härligt, men ingen prioritering som det ser ut nu. 
 
Tvättstuga i anknytning till köket, med egen entre.
 
 
Stor välkomnande hall. Lägga ny matta i trappen prioteras, samt målning av dörrkarm.
 
ett mellan stort sovrum. Antar att det blir vårt.
Det stora sovrummet blir Jamies, tapetsering känns viktigt.
Öppenspis i jul är inte helt fel!  Dock ska golvet slipas.
Stort vardagsrum med möjlighet till matplats för minst sex personer.
 
annan vinkel av vardagsrum. Målning av foder, såklart.
 
altan baksida, inget märkvärdigt. Taket är dock bytt sedan bilden.
 
 

Dante Liten

Kategori: 2014

Bilder från Dante och Jamies första möte
 
 
 
 
 
 
En annan Dante-dag
Nicole och Dante-Liten
 
Bellan var med
Dante med sin mamma