Malin Lidgren

Smartare shopping

Kategori: Allmänt

Nu ska jag prata om en sak som säkert de flesta redan vet. När jag var hemma hos mamma inser jag att hon gör många duma köp rent ut sagt. Hon köper samma produkter på ICA som hon kan köpa på rusta eller ÖoB för en billigare peng.Jag köper alltid mitt schampo, tvål, diskborstar, sköljmedel, fryspåsar ja allt sånt där på Rusta istället. Ni kanske tycker jag låter som Ove från solsidan, men jag kan inte sluta tänka att det är smartare val och mer välspenderade pengar på tråkiga produkter.
Varje gång vi handlar sånt här lagrar jag också. Tycker det är så bra att alltid ha nya tandborstar hemma eller tvål osv. Mamma hon köper bara en tvål medans jag alltid köper två, för att aldrig behöva köpa en på ICA bara för att de tar slut snabbare än dusckrämen. Sen går det någon månad och vårt lager börjar sina då är det dags för en storhandling igen. Ett väl fungerande system med andra ord. 
 
Schampo plus conditioner för bara 69 kr. I regel kostar bara schampot det.
(Rusta)
tandkräm, första under 10 kr, den andra låg på 13 kr
(rusta)
Fryspåsar, 3 för 12 kr, här är det bra att vara uppmärksam på hur många påsar de rymmer
(rusta)
Diskborstar, 2 för 5 kr.
(ikea)
Disktabletter, 89 kr.
(rusta)
Tandborstar, 4 för 20 kanske det var, minns inte riktigt.
(rusta)
Duschkräm, 20 kr där med tror jag. Märket brukar variera, ibland är det palmoliv min favorit.
(rusta)
Disktrasor och svampar är bra att köpa på sig.
(rusta)
sköljmedel, 19 kr.
(ÖoB)
Tvål, det bästa av allt finns i mängder av dofter, 10 kr. Vet att ICA tar 16 kr för exakt samma vara.
(rusta)
 

 

julstök

Kategori: Hemma hos oss

Som nämnt tidigare började jag plocka fram julpytet. Det känns inte riktigt juligt än här hemma då jag har alldeles för lite pynt och granen inte står på plats ännu. Granen kommer upp första advent tillsammans med en ny grillad skinka från ugnen och ett gäng kolor och knäck, det är vad jag hoppas på i alla fall. 
 
Köket ser inte så annorlunda ut. Bytte lite tabletter och blommorna i krukorna är nu mera rosa julstjärnor som jag hoppas överlever. (Som jag förstått är det väldigt viktigt att de inte utsätts för vinddrag och om de skulle få gula blad får dessa absolut inte plockas bort, då kommer de restserande gå samma väg).
Det fattas en ljustacke mitt emellan krukorna men vill så gärna ha en vit, mina är bara svarta. Funderar på att spraya en av dom.
Close up, min älskade nissa,
önskade att jag hade tomtenissen också. Köpta förra året.
Anventsljusstaken är från förra året även den, därav de redan brända ljusen.
Köpte med mig två blommor hem från plantagen som jag stoppade i korgen tillsammans med grönmossa och silver kottar.
Jag älskar den här gröna. Växten kallas för flygande plättar.
 
 
 

Middags tips

Kategori: Jag lagar

Har ni brist på insiritation till kvällens middag? Det hade jag för någon vecka sedan. Då tipsade svärmor mig om något enkelt som går att utveckla hur man vill.
Börja med färdigköpt smördeg, sätt på ugnen efter anvisningarna på packetet.
Välj valfri fyllning, i mitt fall kyckling. Stek i pannan. Jag föredrar när man blandar i LITE vätska i pannan för att sedan hälla över till smördegen.
Jag använder mig av detta, peston är mycket smakrik och passar utmärkt till tycker jag.
Gaffla smördegen som du lagt ut över en plåt med bakplåtspapper.
Bre smördegen med valfri bre ost? förstår ni vad jag menar? Den jag brukar använda mig av är cream bouniur eller hur det stavas med smak av taco men denna gången tog jag vad som fanns hemma. 
Tillsätt sedan din fyllning. Kan ju vara grönsaker och ja allt i stort sett, det är bara fantasin som kan stoppa dig. Vik degen över fyllningen.
In i ugnen i ca 20-30 min
Färdigt! (Den lilla delen är till Jamie som är utan allt det starka.) Servera med grönsaker, plus valfri kall sås för de som äter sånt. John gillar att ha en klick gräddfil på tallriken.
Aja vet inte hur givande det här inlägget blev. Det ser ju inte så himla gott ut men det är gott och ENKELT. En ny favorit här hemma kan jag lova i alla fall.
 
 

Ett oväntat samtal

Kategori: Allmänt

Jag fick ett samtal från gastor på KS i förra veckan som tidigare har trott att jag har diagnosen IBS. Alltså irreterad tarm för er som inte vet. Hon sa då att det är medfött och man får lära sig att leva med det och man får lära sig vilken mat man "kan äta" och vilken man bör undvika. I mitt fall har jag försökt men finner inget som helst samband mellan maten och mina toalettbesök. Har trott att det var starkmat, sen vitlök, bröd, popcorn, fiberrik mat och andra kurer för att se vad jag blir bättre alternativt sämre av. 
 
Innan vi for till London bad hon mig lämna in några olika prover iaf för att utesluta det ena eller andra. Nu ringde hon upp mig från ingenstans och ser att min kropp har väldigt svårt att ta upp järn, mineraler, b12 och zink. Och hon menar på att detta kan bero på en gluten intolerans?! Jag blev jätte förvånad då jag gjort mänger av blod prov i hela min ungdom för att se om det är gluten men alla har varit negativa. Att min kropp har svårt att ta upp de ämnena kommer inte som någon chock för mig då jag hört det hela mitt liv och fått äta måga tillskott. TACK OCH LOV är det en läkare som finner det konstigt och att det kan finnas ett samband varför jag mår som jag gör, så jag är så himla tacksam att någon vill kika lite närmare på det. Liksom göra slut på mitt lidande.
Det enda som känns jobbigt att jag måste genomföra en gastroskopi, alltså svälja en slang för att de ska titta i magsäcken. Av anhöriga och nära har jag hört vilken jobbig upplevelse det hela är, så det får mitt blod att rusa bara av att jag tänker på det. Jag har gjort en kolloskopi (man går in via ändtarmen) tidigare och det var fruktansvärt, antar att det här är mer fyiskt jobbigt då man har spyreflexer. Men försöker se det positivt, när man gör det här slipper man fasta i 30 timmar och slipper dricka de 4 literna med laxeringsmedel jag tvingats göra förut. 
Hoppas att provet visar något annars känns det galet ovärt att genom gå....
 
 
 
 

Högst upp på listan

Kategori: Allmänt

 
Till mig; Denna underbart ljuvliga rosa emaljkastrullen. Alla borde ha fina kastruller och stekpannor eftersom de används dagligen och varför inte laga mat med stil!
 
Den galet söta kånken till Lille-man...en fågel viskade i mitt öra att den drömmen kanske blir sann
 
Smått och gott så enkelt som att de jag hade gick sönder, skulle behöva en ny.
Söta salladsbestick skulle också komma till användning då jag har några hemska i svart plast sen tidigare.
 
Ett par snygga fodrade manchestter byxor till Jamie 
 
eller varför inte mössa med matchande halsduk från zara
Fick tipset idag att gaffel är lättare att lära sig med så ett par egna bestick till Liten skulle vara något. Bambo tror jag dessa heter.
Ett underlägg för den delen skulle vara behövligt, molnet var ju lite så där to die for gulligt.
 
frågan är nu bara, vad önskar min kära sambo sig...
 

Playdate

Kategori: Jamie 9-12 månader

Jamie har fått en ny vän. Mio världens sötaste grabb. Även jag har fått en ny, Alexandra, Mio's mamma. Jag tycker att det är kul att följa Mio i hans utveckling då det skiljer nästan exakt en månad mellan våra två. För då vet jag på ett ungefär vad som väntar här hemma med min liten.
Exempel: Tidigare jag såg att Mio's tänder tittat upp, ganska exakt en månad senare såg jag samma i Jamie's mun. En anna grej är när jag mötte de i centrum i all hast såg jag Mio klappa händerna, samma visa där, någon vecka senare var Jamie i full gång att klappa med. Jag förstår att allt inte kommer vara som ett följetåg och alla barn utvecklas med olika saker i olika takt men som tidigare sagt, på ett ungefär. Att en månads skillnad i ålder kan göra så mycket eller så lite i ett barns utveckling är imponerande, antar att det är därför barns ålder avgörs i månader och inte många gånger i år. (Alltid undrat tidigare varför man säger 15 månader) 
Även våra gamla vänner Carro och Bellen var dejtsugna. Jag känner att dessa träffar måste komma tajtare då det betyder så mycket för Jamie och förför allt för hans stimulans. Den är oslagbar jämfört med vuxen-häng.
Det bjöds på mycket kram och pusskalas mellan de små. Det tuffa var att föreviga detta, tajming och barn går inte hand i hand helt enkelt.
För övrigt går Mio alldeles på egen hand nu. Så vem vet, lagom till jul kanske min blondie knallar i snön? 

Märks det att jag är desperat?

Kategori: Allmänt

Nu kanske jag kliver någon på tårna men igår diskuterade jag och vänner om att Villan här i Jakan skulle passa perfekt som café istället för restaurang/bar. Utseendet av den går i gamaldags stil. Att måla staketet vitt och ha en skylt med en logotyp med en texttyp med krusseduller. Jag ser det framför mig. Även invändigt skulle den röda tråden vara pastellfäger, ljust och med mjuka former. Det skulle serveras nybakt bröd, bakelser och även kanske enklare lunch för att gå runt. Kaffet skulle serveras i fint proslin och inredningen skulle fylla funktion men samtidigt vara en fröjd för ögat. I centrum som det ser ut idag tycker jag som mamma att det är svårt att rymmas och att ta med barnvagnen till favoriten tasty's. Jag vill inte sitta på nedre plan då kan jag lika gärna ta mitt to go. Waynes har en mysfaktor det med, men utbud av mat och fika faller mig inte i smaken och de bjuder på en mer modern look. Visst att Villan ligger så nära man kan komma tågstaionen men det spelar som ingen roll när det gäller en kort fika. Tåget kanske max hinner passera 3 ggr på den korta tiden...skämtosido. Men fördelarna är många och nackdelarna är få. Mammor hade nog garanterat tagit sig dit och ni måste hålla med om att utbudet i dagsläget är minimalt även för vanliga lunch/fika gäster då redan vid kl 12 är det näst intill fullsatt.
Det sticker i fingrana på mig, jag önskar att jag hade några slantar över för att pröva vår idé. Ännu en sak då man väl drar en jakan runda med något glas vin vill man känna stämning och då underlättare det att utbudet av barer är få. När man fikar är det lite tvärtom, då vill man abslout inte ha stå plats och struntar i de andra människorna för då vill man umgås med sitt sällskap och de bara. 
 
 

I'm weak

Kategori: Allmänt

Jag är svag, så svag! I helgen sker det...julpyntet åker upp och jag tittar inte tillbaka! Jag har bestämt mig, jag är redo, jag har laddat länge och mycket finns redan hemma. Ett stop i blomsterbutiken innan bara sen bär det av. Vi väntar med granen till första advent, då det ska mysas och äta skinka. De får mig att tänka, november månad har sprungit förbi...men vad gör det? Julen står runt hörnet och klappjakten kan börja. I år har vi dragit ner på packet mellan parterna och ingen är mer tacksam än plånboken, att vara en del av en stor familj kostar!
 

Det färdiga resultatet

Kategori: Pyssel

 
För att komma billigt undan valde jag att göra min egen dörrkrans efter lite inspiration från en annan blogg. 
 
Allt du behöver är en halmkrans som finns att köpa färdiga i blomster eller hobbybutiker, jag gav 25 kr för min. Ståltråd, den gröna min pappa hade hemma passade perfekt då den blev mest osynlig. Handplockad mossa och lite pynt
Här ser ni kransen snurrad och klar, glöm inte att göra en ögla för att hänga upp den på.
Baksidan ska lämnas utan, det gör också att många trådar är lätta att gömma och fästa.
 
 
Reslutatet, den är inte perfekt men den är alldles lagom och minst sagt ett billigt alternativ. 
Närbilder
 
 
 

tråkigt, det krånglar igen

Kategori: Allmänt

Alla stående bilder blir liggande och gör att bilden blir ovärd att lägga upp!? Får försöka på nytt i morgon igen innan mörknet faller...

Blogg.se krånglar

Kategori: Allmänt

Min stora frånvaro skyller jag helt och hållet på blogg.se är det inte enkelt att blogga så hinns det inte med! Ikväll har jag haft lite pyssel för mig, återkommer i morgon med bildbevis. 
 
 
Ni kan nog redan nu veta svaret på vad det blev! 

zzZzz

Kategori: Allmänt

Här ligger jag hemma på soffan med en hemringd John för att ta hand om vårt barn. Då jag plötsligt vaknade i morse med yrsel och illamående, en kort stund senare var jag igång. Hej vinterkräksjukan! Så tillbaka till delen om att jag ligger på soffan, helt utslagen, hungrigare och törstigare än någonsin. Hurra, hurra hurra....fan...

Over and out

Kategori: Allmänt

Idag blev jag inspirerad på nytt, den här gången av blondinsbellas kille förlåt fästman Odd. Han bjöd på hemmagjorda köttbullar med potatismos med smak av tryffel och klassiskt brunsås. Galet nöjd med mitt eget resultat, även Jamie fick dela den måltiden. Imorgon ska jag försöka laga fisk till hjärtebarnet, själv avskyr jag fisk i alla former så vi får se hur resultatet blir. Ikväll är jag och Jamie själva då pappa hans är på Sverige-England matchen på friends arena. Jag hoppas liten somnar tidigt så jag får se Grey's ikväll och kanske till och med förtära lite Ben and Jerry's.

Nov. 13, 2012

Kategori: Allmänt

Idag for jag och flickorna mina till Erikshjälpen i Spånga igen. Inte var vi ensamma heller. Jag känner mycket för det stället, billigt är det också. Idag gjorde Jossan världens kap! Hon köpte en soffa för 395 kr, på några timmar hade hon sålt av sin gamla svarta och se så fint resultatet blev! Att ha ljusinredning är nästan ett måste hemma hos dom då väggarna är mörka i trä.

Vänner

Kategori: Jamie 9-12 månader

Jamie's vän Izabelle var över igår och lekte lite, det blir bara roligare för varje gång då de har mer "användning" av varann nu när de leker. De två var redan vänner i magen, de visste bara inte om det än. Bilderna visar när Jamie skjutsar Bellen på bilen och när de såg på babblarna ihop, Jamie's favorit som ni kanske redan vet vid de här laget. Till kvällen fick han sin första måltid med vår mat som var skuret i bitar, så det ska vi fortsätta med. Minst sagt så har vi en matfrisk pojke som gapar för allt.

Min senaste

Kategori: Mina tavlor

Fars dagen

Kategori: Jamie 9-12 månader

Any man can be someone's father, but it takes someone special to be a dad <3

Hiss eller diss?

Kategori: Hemma hos oss

Av "fruktlådorna" jag fick av Emlan i födelsedagspresent har målats vita och är nu mera placerade på väggen ovanför soffan som hyllor. Sakta men säkert förändrar jag vardagsrummet så det ska passa in med det övriga huset. (Vår lampa gick precis sönder så det är svårt att få lite ljus en sån här grå dag) Här nedan kan ni se en förebild från när vi var nyinflyttade.

<3

Kategori: Hemma hos oss

Jag blev inspirerad från Eva-Marias blogg där hon bjöd på en bild med en fin liten stjärna med små lampor på, dock var den inhandlad för något år sedan. Men sökte runt på nätet och fann till slut att det skulle finnas något liknande på rusta. Åkte dit idag, och för 99 kr var den min. Nu i sista minut valde jag ett hjärta istället för stjärna som också fanns men känner mig nöjd med mitt val då annat här hemma redan har formen av ett hjärta. Bara för att nämna fanns den även i rött passande till jul.

Utveckling (9 mån idag)

Kategori: Allmänt

Det var ett tag sen jag skrev något ang Jamie's utveckling.
Han klappar händerna.
Han gungar med till musik och visslingar.
Han kryper mycket snabbare än förut och har igen funnit kärleken till att krypa. Som för en stund tidigare var bortvald för att gå utmed möbler istället.
Han går inte stadigt själv när man håller honom i bara en hand, han blir lite feg när vi släpper ena handen men med två går det alltid galant.
Han har nu mera 4 tänder, två nere och två "vampyr" tänder.
Han älskar allt han får i mat-väg. Standard är mat han kan plocka själv med som smörgåsar, rån med leverpastej och sen prövar han på det mesta i stort sätt som vi äter. Sovandet går mycket bättre, han sover mestadels hela nätter. Saltlösningsdropparna var till stort hjälp när han var snorig och täppt.

På önskelistan

Kategori: Hemma hos oss

Jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha den första eller andra.

Plus för den med två kranar är bra då man verkligen kan välja mellan kallt eller varmt på en gång och inget mitt emellan. Som jag tidigare blev påmind om var att faktiskt i just köket vill man ha det ena eller det andra sällan något mitt emellan. Priset är också enastående 399 kr.

Den andra är minst lika snygg om inte snyggare? Kan tänka mig att den är precis som vilken blandare som helst där priset ligger på 995 kr. Även värd pengarna tycker jag, då det skulle göra en sådan fin detalj i köket. (Båda från älskade Ikea) idéer någon?

Liten är krasslig

Kategori: Allmänt

Att vara mamma är en roll som känns så rätt och självklar. Jag har aldrig känt mig tryggare i sinne eller själ. Jag vet väldigt tydligt vad jag vill och hur jag vill leva. De här är en känsla jag aldrig haft tidigare, att äntligen få känna det lugnet är välbehövligt. Och minst sagt oväntat då min syn på barn sen tidigare aldrig har varit positiv. Det är alltid en sådan där grej jag hade tänkt för 30 åriga Malin skulle ha och klara av, men av ren tillfällighet skedde det nu nästan hela 10 år tidigare. Och jag om någon är tacksam. Idag känner jag att jag utan tvekan vill ha möjlighet att få ett barn till en dag. För jag måste få uppleva den här tiden i mitt liv minst en gång till. Känslan att ha en bebis och se alla möjligheter det barnet får och allt den kan lära sig. Inte nu dock. Jag vill vänta och planera nästa, jag har inte bråttom, jag känner ingen som helst panik. Den kan komma om två år och lagom till 30, I don't care. En dag bara och det skriver jag med ett leende på läpparna.

Äldre prylar<3

Kategori: Allmänt

Jamie's favis leksak är hans leksakshus han fick av faster Nickan från vår dag på komethallens-loppis, för 30 kr blev den hans om jag minns rätt? Efter en tur i duschen var den som ny igen. Den har allt ett nyfiket barn kan tänka sig. Klockan som snurrar, 4 figurer som har olika form, dörrar, nycklar till dörrarna, hål att stoppa figurer och fingrarn i, slitstarkt och det är färgglatt såklart. Vilken toppen grej!

London i bilder

Kategori: Allmänt

Skyfall

Kategori: Allmänt

Helgen har bjudit på jobb för både mig och John, även två nätters sömn, så tacksamt! Igår hade vi en date-night i form av middag och bio, det var väldigt välbehövligt och trevligt. Vi gick verkligen all-in med allt gotti gott man kan tänka sig. I regel hemma stressar en av oss i oss maten för att Jamie kräver det. Vi försökte föreviga vår dejt med en bild men det är svårt att vara seriös när vi båda har svårt att fastna på samma bild. Därav resultatet haha.

Brutalt ärlig, bara för att minnas och se tillbaka

Kategori: Allmänt

Jag älskar dig på ett sätt jag aldrig älskat förut. Att se dig i ögonen när du är förtvivlad får mig att känna en brännande känsla bakom mina. När jag är förbannad på ditt gnäll och låssas gråt har jag det svårt att hålla tillbaka ett leende för din söta läpp som darrar vänds upp och ner. Att se dina framsteg och dina utvecklingar är så stort och betydelsevärt för mig som förälder. Att jag fortfarande inte får sova på nätterna efter nio månader tär på mig som person, som sambo, som mamma och som vän. Mina krafter är slut för länge sedan och jag har väldigt svårt att hantera bakslag. Hoppet rinner lätt ur mig under dagarna men det är dig jag lever för och dina glada skratt får mig på andra tankar.Jag har länge trott att du är så beroende av oss föräldrar då vi hjälper dig genom vardagen. Den här resan utan dig, har jag insett att i själva verket är jag minst lika beroende av dig. Men jag behövde få sakna för att uppskatta det jag har. Tydligen var det inte nog, jag skulle behöva sömn. Sömn har jag alltid haft i mitt liv och profiterat högt. Läkaren tror jag har IBS och att jag alltid haft men att den har bytt form under årens gång. Om så är fallet så är det är allra värst just nu. Förutom Jamie så styr min mage mitt liv. Obehag och okontrollerat följt av många toalettbesök. Jag tycker livet är lite tufft just nu. Hårt, slitsamt och tröttsamt. Mina ögonlock är jämt tunga, helt plötsligt drar lite ny energi över mig och jag stressar för att hinna alla mina måsten. Jag hoppas på en vändning snart så jag får njuta av allt lyckligt mitt liv erbjuder mig.