Malin Lidgren

24 h

Kategori: Allmänt

Okej, hur sammarfattar jag första dygnet som husägare? 
Kaos och galenskap är två ord som dyker upp i huvudet på mig. Veckor av planering dock som ändras lika snabbt som nyckeln hamnade i låset. Mycket att ta in för kontrollbehovet jag bär på.
 
Nummer ett: Mannens tidigare saker är kvar i huset så som blommor, alla gardiner, tandborsten, mat i frysen, slippsar, hattar, möbler.
 
Nummer två; Huset är knappt städat! Han har bott tillsammans med den hårigaste av hundar jag träffat. Alltså detta är ett problem. Vi har blivit lovade flyttstäd plus sanering då lukten var så påtaglig av blöt/fuktig hund. John har nämligen hundallergi. Han kan inte leva med en hund och dess hundhår! Det är inte bara håret som är problemet inget är gjort så som en kallad flyttstädning innebär. Mannen har snålat in och ville inte betala för städning av garage fasten det ligger musbajs precis över allt, tvättning av fösnter är också bort valt, golvbrunnar och toaltter är inte städade osv. Listan kan göras lång. Flyttstäd är inte gjort!
 
Nummer tre: Sevicen av fläkten man har nu i hem istället för svindyra element. Fungerar såklart inte som den ska och behövs bytas ut helt och hållet, han gjorde dock en rengöring så vi skulle slippa hundhåren som flyger runt i vårt "nystädade hem". Summering, dyr kostnad.
 
Nummer fyra: Slipning av golven i vardagsrum och kök skulle ha börjat idag. Mannen jag pratat med döck upp kl 12, dock var vardagsrummet bortom räddning. Nytt behövs. Igår bara någa timmar efter jag anlänt till huset efter arbetstid åkte jag spontant och köpte 50 kvm nytt golv. Man hade inte mycket och välja på. Kulören som fanns stämde inte med den i mitt huvud, sak samma så här i efterhand är jag nöjd. En tredje del är redan lagd. Hoppas restserande bitar hamnar på plats idag. 
Köket hade tydligen ett laminatgolv så det här går alltså inte att slipa, jag velar mellan att lägga nytt då jag gärna vill göra om allt i köket känns lit onödigt att läggs pengarna på golvet om jag ändå ska förnya och förbättra där inne en dag. Återstår att se.
 
Nummer fem: Killen som skulle tapetsera vårt sovrum plus Jamies rum medddelar att han inte kommer komma. Inte hela världen dock tråkigt. Tydligen har inte vår tapter till sovrummet heller kommit.
 
Nu minns jag inget mer negativt och jag har skrivit av mig och vågen av besvikelse har runnit av mig. 
 
Annars har jag redan börjat förälska mig i planlösningen och känslan i huset, grannarna har varit nyfikna och presenterat sig, första intrycket är att det verkar vara ett väldigt trevligt område. Jag har redan bjudit in mig och min familj till grannen för att få inspo om både färgval till husmålningen i vår/sommar och inomhus för inspo om en spännande planlösning.
Tvättstugan är magisk, badrummet nere är så mycket fräschare än jag minns. Vardagsrummet upplevs mindre än jag kommer ihåg men köket har rum för den köksö jag vill bygga. Det här kommer bli SÅ bra.
 
Annars då, idag går det stora flyttlaset. Vi har lånat bil och kommit en bra bit på vägen men det är långt kvar och många lådor kvar att både bära/ flytta och plocka upp.
 
Appropå flyttstädning och hans saker, har vi själva tagit ut allt vi kunnat hitta och lagt ute på framsidan, det är fruktansvärt att vi ska behöva bära och släpa samtidigt som det tog flera av våra annars heliga timmar. Städfirman som gjort ett uselt jobb fick komma och bevittna det som INTE gjorts, då kom också sanningen fram om vad som egentligen var beställt. Världens bästa mäklare Erica på Husman Hagberg har hjälpt och hanterat oss på bästa möjliga sätt. Samma kväll fast klockan var efter arbetstid kom 4 stycken GRYMMA flyttstäd tjejer och gjorde hela vårt hus på enbart få timmar, idag kommer de fortsätta med garaget. Guld värt, hon fick mig oerhört lugn och harmonisk när vi kommer hem till ett väldoftande hem med rena ytor i varenda rum, redo att fyllas och flytta in i. Så här ska de va!
 
Idag är det nya tag och jag antar att jag får träffa några av mina nyfikna läsare idag som vill se vad vi köpt!
 
 
 

Redo!

Kategori: Allmänt

Även om stressen är påtaglig är jag minst lika förväntasfull om vad som komma skall, alltså flytten. Om två timmar är det exakt en vecka kvar tills det är den sista natten på vallvägen, sorgligt och spännande på samma gång. Känns extremt härligt då vi bott i det här förfärliga flyttkaoset för länge men kommer sakna området och läget där vi bor nu. Ärligt talat hittar jag knappt till vår nya bostad så den ligger väldigt avlägset jämfört med idag. Dock är helheten mer anpassad för oss som familj och jag ser fram emot ännu ett nytt kapitel i våra liv. 
Jamie som får ett stort rum, där leksaker ryms, ett stort matbord där vänner, gäster och familj kan ta plats, stora som små. En öppenspis, tvättstuga, parkering på tomten, garage och vind är ren lyx och inget vi räknat med. Standarden är inte tiptoo men tidsnog ska vi nog få ordning på 80tals villan. NÖJD är ordet. 
25 år med egen villa tycker jag är bra trollat. Hunden och Volvon saknas annars har jag alla vuxenpoäng man kan tänka sig. Nästa steg är pensionärspoäng så som att gå och lägga sig innan kl åtta och gå upp kl sex fast man är ledig, sen en riktig frysbox på det, en stor en som finns i garaget fylld med egen plockade bär ich bjudglass. Se där jag har redan plockat ett gäng;D 

Lättar på trycket

Kategori: Allmänt

Mina tankar far runt i huvudet på mig så jag nästan tappar förståndet. Tankar som gäller allt och ingenting. Tankar som gör att jag glömmer/tappar bort/slarvar och är allmänt ofokuserad i alla sammanhang. På jobbet, hemma, som mamma, som vän. Ja åt alla håll drar de här tankarna och aldrig stilla sinnet mig. Är det så här det känns att leva med ADHD? Med risk att trampa någon på tårna när jag skriver så men menar absolut inget illa. Känner och lider med de som inte kan hitta fokus och behålla kontrollen. Så exakt som jag är nu. Yr, ser dåligt, händerna som skakar, somnar utmattad och alldeles förvirrad, vaknar med en chock som om jag försovit mig kl 7 på morgonen varje helgmorgon. Oroar, undrar, frågar, beklagar mig. Så här mår jag under ytan så här lever jag just nu. 
Längtar efter julledighet. Jag behöver LEDIGHET utan planer, utan förbindelser, bara vara. Inte tvingas göra något av dåligt samvete som äter upp min själ dag för dag för någon i min närhet inte tycker man räcker till. 


kul med fest

Kategori: 2014

Innan:
 
 
 
 
 
 
Dante utklädd till sin egen katt Lillefot
 
Bästa värdarna! De hade piffat, ordnat skattjakt för de små och bjöd oss allihop på en fantastisk god middag och efterrätt med hjälp av hennes systers recept!  
 
Familjen tiger eller nått!
Bellan och mamma sin
Viggopumpa med pappa sin
Bellan och Mimmi
Jamie fell in love
dock besvade hon inte hans kärlek
'
så faster fick rycka in
 
 
 
Barn i mängder
Bellanbus var snäll som alltid och följde kvällen med stora ögon
systrarna Nilsson och jag
Vi sökte efter piratskatten
 
 
 
  
Sedan tog sig hela gänget till kyrkogården
 

Kärlekensstad

Kategori: 2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

moulin rouge

Kategori: 2014

 
 
 
 
 
 
En två timmars fullspäckad lång show som började med ca sextio stycken fasta små guppande bröst följt av ca trettio stycken vippande kjolar med bara rumpor under, (snabbt försvann även dom). Som sagt inte mycket som lämnades till fantasin men det var väl inget man förväntat sig att det skulle göras ändå.
Mellan dansuppvisningarna där det satsades stenhårt på rekvisita i alla former och slag döck det också upp en mimtalare som bjöd oss på många skratt. Dansen satts igång efter olika typer av nummer. Ibland flög de i taket, ibland badade de i poolen som öppnades under scenen där det också fanns fyra stycken jätte anacondor och ibland kom det trappor ner från taket. Det var en upplevelse, bara lokalen var fantastisk och udda i sig. Väl spenderade pengar då det hela inte var gratis.
 
Kortfattat bjöd showen på skratt, sång, mycket att se, wow-moment och galenskap.     

Pardon my french

Kategori: 2014

 
Godmorgon